نینی سایت: زنان از همان روز اول بارداری که دیگر مادر خطاب میشوند با مسئولیت های جدید و خطیری مواجه میشوند که حتی اجازه مصرف هر قرص یا دارویی را نیز به آنها نمیدهد. برخی از مادران به دلیل شرایط خاص بارداری حتی با شدیدترین سردردها نیز قادر به مصرف داروی مسکن نخواهند بود. اما یکی از سوالاتی که در این رابطه وجود دارد، تزریق واکسنهاست. یکی از واکسنهایی که در دوران بارداری میتواند مهم و کارآمد باشد، واکسن آنفولانزا است. تفاوتی ندارد که شما بارداریتان را در چه فصلی میگذرانید زیرا در هر فصلی میتوان به سرماخوردگی و آنفولانزا مبتلا شد.
اما در این رابطه دانستن نکات زیر مهم است :
- تزریق واکسن آنفولانزا در دوران بارداری خطری برای سلامت جنین محسوب نمیشود.
- تزریق واکسن در طول دوران بارداری میتواند مادر را از ابتلا به بیماریهای عفونی که میتواند سلامت مادر و جنین را تهدید کند، مصون نگه دارد. زیرا همانطور که گفته شد مادران به دلیل شرایط خاص خود در دوران بارداری بایستی مراقب مصرف داروها و ترکیبات شیمیایی که وارد بدن خود میکنند، باشند.
- کاهش ابتلا به بیماری های عفونی و سیستم ایمنی بدن با تزریق واکسن آنفولانزا
- تاکنون هیچ نوزادی به دلیل تزریق واکسن آنفولانزای مادر در دوران بارداری با نقص یا ناهنجاری متولد نشده است.
- به تمامی زنان باردار توصیه میشود تا واکسیناسیون ضد آنفولانزای فصلی را انجام دهند.
- به مادرانی که قصد باردار شدن دارند و احیانا درباره این مورد نگران هستند که آیا تزریق واکسن میتواند تهدیدی برای آنها یا جنین شان محسوب شود، توصیه میشود حداقل سه ماه قبل از باردار شدن واکسیناسیون خود را انجام دهند.
- توصیه میشود که مادران باردار زمانی که وارد سه ماهه دوم یا سوم میشوند، واکسیناسیون آنفولانزا را انجام دهند.
در صورت بروز سرماخوردگی میتوانید:
- از استامینوفن های ساده فاقد کدئین و تنها با دستور پزشک مصرف کنید.
- استفاده از بخور گیاهانی مانند اسطوخودوس یا اکالیپتوس
- مصرف روزانه چند حبه سیر
- مصرف مخلوطی از آب گرم، عسل یا آبلیموی تازه
- در پایان هم توصیه میشود، مصرف میوهها، سبزیجات سالم، حبوبات، مصرف مایعاتی مانند آب، آب میوههای طبیعی، دم نوشهای گیاهی یا ورزشهای سادهای مثل پیادهروی را در برنامه روزانه خود قرار دهید.