نی نی سایت:دکتر رضا سالاری بیان کرد: زنانی که ناقل هپاتیت ب هستند، میتوانند حامله شوند؛ تنها مسئلهای که برای نوزاد این مادران ممکن است اتفاق افتد، ابتلا به هپاتیت ب است که با مراقبت میتوان این احتمال را به نزدیک صفر رساند.وی اضافه کرد: برای اینکه احتمال عفونت نوزاد کاهش یابد (و حتی به نزدیک صفر برسد) باید بلافاصله پس از تولد کودک، ایمونوگلوبولین و واکسن هپاتیت ب به نوزاد تزریق شود.
سالاری ادامه داد: به همین دلیل زنان ناقل هپاتیت که حامله هستند، حتما پزشک خود را از این مساله مطلع کنند. پزشک پس از زایمان، بدن نوزاد را به دقت و با احتیاط میشوید و ظرف 12 ساعت ایمونوگلوبولین هپاتیت ب(آمپول HBIG) را روی یک ران و اولین واکسن هپاتیت ب را ( حداکثر در 7 روز اول پس از تولد ) روی ران دیگر نوزاد تزریق میکند.
این پژوهشگر اظهار کرد: نوبت دوم واکسن پس از یکماه و نوبت سوم واکسن شش ماه پس از نوبت اول تزریق میشود. کودک باید پس از چند روز و نیز 9 تا 12 ماه بعد از تولد از نظر وجود آنتی ژن سطحی هپاتیت ب مورد آزمایش قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در صورت اتخاذ این تدابیر، امکان ابتلای نوزاد به هپاتیت، به کمتر از 10 درصد خواهد رسید. به هر حال این افراد اگر تعداد کافی بچه دارند، باید از حاملگی مجدد بپرهیزند.به گفته سالاری کلیه زنان باید در دوران بارداری از نظرHBsAg مورد آزمایش قرار گیرند.
منبع:خبرگزاری ایسنا
سلام
اگه پدر ناقل هپاتیت بی باشد باید همین اقدامات انجام شود؟
سلام دوست عزیز خیر راه انتقال به جنین از طریق مادر است موفق باشید