نینی سایت: زنان بارداری که در ارتباط با مواد شیمیایی موسوم به «فتالات» هستند، بیشتر در معرض زایمانهای زودرس قرار میگیرند. بررسیها حاکی از آن است که مواد شیمیایی موجود در مواد آرایشی- بهداشتی نیز دارای ترکیبات مشابه «فتالات» هستند و خطر زایمان زودرس را در زنان باردار افزایش میدهند. محققان دانشگاه میشیگان در مطالعهای میزان «فتالات» در نمونه ادرار 130 زن باردار که زایمان پیش از موعد داشته و نیز 352 زنی که در زمان مقرر زایمان کردند را مورد بررسی قرار دادند. در نهایت، محققان دریافتند که مقدار این ماده شیمیایی در دوران بارداری زنانی که زایمان زودرس داشته اند 3 برابر بیشتر از مادرانی است که به موقع نوزاد خود را به دنیا آوردند. محققان دریافتند مقدار بالای ماده «فتالات» در ادرار خطر زایمان زودرس را 2 تا 5 برابر افزایش میدهد.
پژوهشگران هنوز دلایل مشخص پزشکی را برای زایمانهای پیش از موعد نیافتهاند. اما با یافتن ارتباط میان استفاده از مواد آرایشی -بهداشتی حاوی «فتالات» و زایمان زودرس سعی دارند تا راههای پیشگیرانهای را برای کاهش یا عدم مواجه با این مواد در دوران بارداری را در اختیار خانمها قرار دهند. «فتالات» مواد شیمیایی هستند که به مقدار زیاد در ساخت مواد پلاستیکی انعطاف پذیر و بادوام و نیز تولید چسب، مواد شوینده، صابون، شامپو، اسپری مو، عطرها و اسپری های ضد عرق به کار میروند. مواد شیمیایی حاوی «فتالات» که در این محصولات استفاده میشوند و نیز مصرف غذاهای فرآوری شده باعث بر هم خوردن تعادل هورمونهای بدن میگردند. پزشکان معتقدند، بهترین راه پیشگیری از قرار گرفتن در معرض چنین مواد شیمیایی، خریداری محصولاتی است که فاقد «فتالات» باشند.
زایمانهای زودرس که اغلب پیش از هفته 37 بارداری اتفاق میافتند، عمدهترین علت مرگ و میر یا نقصهای عصبی در نوزادان به شمار میروند. میزان زایمانهای زودرس در امریکا روند تصاعدی داشته به طوری که از 3 درصد در سال 1981 به 12.8 درصد در سال 2006 افزایش یافته است. اما طی سالهای اخیر، این روند تا حدی دچار کاهش شده و در سال 2012 به 11.5 درصد رسید؛ بدین معنا که از هر 8 نوزاد متولد شده، یک نوزاد پیش از موعد مقرر به دنیا آمده است.