نی نی سایت: تغذیه، یکی از توصیههای مؤثر برای داشتن بارداری سالم است. از آنجایی که بدن مادر علاوه بر تغذیه خود باید موجود دیگری را نیز تحت حمایت قرار دهد، رعایت رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و سالم میتواند علاوه بر رشد مناسب جنین، سلامت مادر را نیز تضمین کند.
تخم مرغ: محققان همواره بر این باورند که مصرف تخم مرغ خام به دلیل وجود باکتری «سالمونلا» به خصوص در خانمهای باردار خطرناک است. بهترین شکل استفاده از تخم مرغ زمانی است که بر اثر حرارت، زرده و سفیده سفت شده و از این طریق، باکتریهای احتمالی از بین بروند.
پنیر: این ماده غذایی جزء موادی است که پزشکان توصیه میکنند مادران باردار با مراقبت بیشتری نسبت به مصرف آن اقدام کنند. به طور کلی، پنیرهای فتا، پنیرهایی که از شیر بز و گوسفند تهیه میشوند یا شیرهای غیر پاستوریزه حاوی باکتری «لیستریا» هستند که تنها طی فرآیند پاستوریزه شدن از بین میروند. پنیرهایی که از شیرهای غیر پاستوریزه فراهم میشوند به دلیل وجود این نوع باکتری خطر عفونت را بالا برده و به جنین آسیب میرسانند. به طور کلی، مصرف شیر غیر پاستوریزه و پنیرهای نرمی که از چنین شیرهایی تهیه میشوند به دلیل باکتریهای موجود در آنها میتوانند در زنان باردار مسمومیت غذایی ایجاد کنند.
جگر: جگر به دلیل ویتامین A فراوان ممکن است برای جنین مضر باشد. از این رو، پزشکان توصیه میکنند تا مادران از مصرف این ماده غذایی در دوران بارداری خودداری کنند. ولی بررسیها نشان میدهد به غیر از جگر، انواع گوشتها سالم بوده و برای زنان باردار منع مصرف ندارند ولی مادران آینده دقت داشته باشند که گوشت بایستی همواره با حرارت مناسب پخته شود.
ماهی: ماهیها سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند و رشد مغزی جنین را به دنبال دارند اما بررسیها نشان میدهد، مصرف ماهی خام در دوران بارداری باعث مسمومیت غذایی میشود. ماهی باید در دمای 63 درجه و به صورت کامل پخته شود. ماهی سالمون نیز پس از طی مراحل پخت و نابودی باکتری «لیستریا» قابل استفاده است و خطری برای مادر و جنین به همراه ندارد. «ماهی روغنی» جزء ماهیهایی محسوب میشود که برای سلامت مادر و جنین مفید هستند. از سوی دیگر، بررسی ها نشان میدهد، ماهی تن حاوی مقادیر زیادی جیوه بوده و زنان باردار بایستی در مصرف این نوع ماهی احتیاط کنند. وجود مقادیر زیاد جیوه در ماهی تن میتواند برای رشد سیستم عصبی نوزاد مضر و خطرناک باشد. ماهیهای دودی نیز برای جنین خطرناک بوده و مصرف آن به هیچ عنوان در دوران بارداری توصیه نمیشود.
نوشیدنیها: مصرف کافئین در دوران بارداری بایستی محدود شود به طوری که بهتر است خانمهای باردار مصرف این ماده را به 200 میلی گرم در روز کاهش دهند. مصرف مداوم مقادیر بالای کافئین در طول روز ممکن است باعث سقط جنین و نیز تولد نوزادانی با وزن پایین شود.
علاوه بر نکات ذکر شده، مصرف برخی از سبزیجات، میوهها و مکملهای غذایی بایستی تحت نظر پزشک باشد. کربوهیدراتها بخش اعظمی از رژیم روزانه را تشکیل میدهند ولی مادران باردار باید در انتخاب این قبیل مواد دقت داشته و کربوهیدراتهایی را انتخاب نمایند که کالری بالایی نداشته باشند مانند نان، سیب زمینی، برنج و پاستا. مصرف انواع پروتئینها و مواد لبنی کمچرب در این دوران بسیار مفید هستند.