محمد کیپور اپتومتریست گفت: یکی از مهمترین نکات برای جلوگیری از وقوع تنبلی چشم و کلیه عواملی که زمینههای دید و چشمی را در افراد مختل مینماید حتما باید تا پیش از سن 6 الی 8 سالگی کودکان را از نظر میزان عیوب انکساری احتمالی و میزان تفاوت قدرت بینایی در هر دو چشم مورد معاینات چشمی منظم و دورهای قرار دارد.
وی ادامه داد: در صورتی که اختلاف بارزی در میزان عیوب انکساری هر دو چشم و یا هرگونه انحراف چشمی که باعث اختلال در بیوژن چشمی و هماهنگی مشاهده گردد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه و با تجویز عینکهای مناسب و اتخاذ راهکارهای تشویقی کودکان جهت افزایش تمایل آنها به استفاده از عینک نخستین گام را برای مراقبت از بینایی آنها برداشت.
این اپتومتریست با تاکید بر لزوم استفاده کودکان از عینکهای آفتابی تصریح کرد: کودکان باید در محیطهای خارج از منزل و همچنین قرارگیری در معرض نور آفتاب از عینکهای آفتابی استفاده نمایند.
کیپور با اشاره به اثرات منفی تماشای تلویزیون تصریح کرد: در صورتیکه کودکان تمایل به تماشای تلویزیون در فواصل بسیار نزدیک را داشته باشند و یا با تنگ کردن چشمها و همچنین مالش هر و چشم به تماشای آن مبادرت نمایند باید حتما تحت مراقبت قرار گیرد. چرا که این دو مورد از مهمترین علائم هشداردهنده تنبلی چشم در کودکان تلقی میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به افزایش روز افزون گرایش به رایانهها و تبلتها و همچنین بازیهای اعتیادآور رایانهای بهتر است حتیالمقدور میزان استفاده از این وسایل توسط والدین تحت مدیریت قرار بگیرد.
وی توصیه کرد: جهت جلوگیری از تنبلی چشم در کودکان باید فاصلهی آنها با تلویزیون در یک حد معینی مشخص گردد همچنین هر بیست دقیقه یکبار با ایجاد یک وقفه توسط والدین از تماشای ممتد تلویزیون توسط کودک خودداری به عمل آید.
منبع: باشگاه خبرنگاران