غلامرضا خاتمی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره علت کمخونی کودک 9 ماههاش، اظهار داشت: شایعترین علت کمخونی کودکان زیر 2 سال در این سنین کمبود آهن است. کودکانی که با وزن حداقل 3 کیلوگرم به دنیا میآیند و 9 ماه دوران جنینی را طی میکنند تا 5 -6 ماه بعد از تولد ذخیره آهن دارند. در این مدت نیز با شیر مادر تغذیه میشوند که حاوی مواد غذایی است. بعد از آن در
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کودکانی که نارس به دنیا میآیند، گفت: این کودکان باید زودتر از 6 ماهگی قطره آهن مصرف کنند زیرا دوران جنینی را کامل نگذراندهاند در نتیجه ذخیره آهن کافی ندارند. به محض اینکه وزن آنها 2 برابر شد مصرف قطره آهن شروع میشود یعنی نوزاد 2 کیلویی به محض اینکه وزنش به 4 کیلوگرم رسید باید مصرف قطره آهن را شروع کند.
این فوق تخصص گوارش اطفال با بیان اهمیت مصرف آهن از 6 ماهگی تا 2 سالگی تصریح کرد: بیشترین عامل کمخونی کودکان زیر 2 سال کمبود آهن است به همین دلیل باید مصرف قطره آهن را تا 2 سالگی ادامه داد.
رئیس انجمن پزشکان کودکان اظهار داشت: اگر کودک به دلیل دیگری مانند سوءتغذیه دچار کمخونی شود علاوه بر آهن به پروتئین و ویتامین نیز نیاز دارد که برای جبران آن باید مولتیویتامین مصرف کنند. همچنین قطره آهن و مولتیویتامین باید از غلظت معینی برخوردار باشد معمولاً باید روزانه 15 قطره آهن و 25 قطره مولتیویتامین به کودک داده شود.
وی افزود: اگر کودک دچار سوءتغذیه شود یعنی وزن او از 60 درصد وزن معمولی آن سن پایینتر باشد نیاز به کالری بیشتر و مصرف مولتیویتامین و قطره آهن بیشتری دارد.
این فوق تخصص گوارش اطفال خاطرنشان کرد: وقتی کودک به دلیل سوءتغذیه یا کمخونی در بیمارستان بستری است ویتامینها را به صورت تزریقی دریافت میکند که در این حالت ویتامین خوراکی توصیه نمیشود اما پس از ترخیص لازم است ویتامین خوراکی تجویز شود تا جهش رشد کودک برای ساخت عضلات و سوختوساز بدن کافی باشد. همچنین نیازی به تهیه مولتیویتامین و قطره آهن خارجی نیست و نمونههای داخلی مناسب هستند.
منبع: فارس نیوز