دکتر سعید مروتی درباره سندروم "کلاین فلتر" علایم و نشانه های بیماری گفت: این بیماری یک نقص کروموزومی است و در سندروم کلاین فلتر یک کروموزوم اضافه وجود دارد مردان یک کروموزوم X و یک کروموزوم Y دارند اما خانمها دارای دو کروموزوم X هستند.
وی افزود: اگر نوزادی به دنیا بیاد که علاوه بر دو X یک Y هم داشته باشد به دلیل X اضافه مردی نابارور و مبتلا به سندروم "کلاین فلتر" است.
بروز علایم سندروم "کلاین فلتر" در سن بلوغ
این متخصص ژنتیک پزشکی با اشاره به این که وقتی بیماران سندروم "کلاین فلتر" به دنیا میآیند داری علایم خاصی نیستند، ابراز کرد: پزشک نمی تواند این بیماران را از نوزادی تشخیص دهد اما وقتی به سن بلوغ نزدیک میشوند علایم در این افراد ظاهر میشود به این معنا که این افراد دارای سن بلوغ دیررس هستند در واقع بلوغ جنسی پیدا نمیکنند و ناحیه تناسلی آنان رشد ندارد به شکلی که صفات ثانویه جنسی در آنان ظاهر نمیشود.
علایم سندروم "کلاین فلتر"
رئیس آزمایشگاه ژنتیک بیوژن ادامه داد: در هنگام بلوغ صفحه رشد بسته میشود اما به دلیل بلوغ دیر رس رشد قد در این افراد ادامه پیدا میکند؛ این افراد معمولاً قد بلند و لاغر هستند، ریش ندارند، دارای سینههای بزرگ هستند و مشکل ناباروری دارند.
ناباروری در مردان دارای سندروم کلاین فلتر
مروتی تصریح کرد: پیش از بلوغ هیچ پزشکی بیماری سندروم کلاین فلتر را تشخیص نمیدهد مگر این که به طور تصادفی در آزمایش ژنتیک مشخص شود اما پس از بلوغ جنسی به دلیل نبود صفات ثانویه این شک ایجاد میشود و به دلیل فقدان اسپرم امکان فرزنددارشدن برای این این پسران وجود ندارد.
منبع: سلامت نیوز