2783
بیماری کودکی و هشدار بزرگسالی

بیماری کودکی و هشدار بزرگسالی

1394/04/22 بازدید447

 دکتر امیر آب​ آب‌زاده اظهار کرد: لوزه سوم یا آدنوئید توده‌ای است که در قسمت خلفی حلق قرار دارد و جزئی از سیستم لنفاوی است که از زمان بعد از تولد در سیستم ایمنی بدن نقش دارد.

وی افزود: هر چه فرد به سمت بلوغ پیش می‌رود، نقش لوزه سوم در سیستم ایمنی بدن کمتر می‌شود؛ با این حال این توده لنفاوی بوی‍ژه در کودکان 2 تا 6 سال می‌تواند مشکلاتی برای بدن ایجاد کند. التهاب این توده در کودکان موجب سرماخوردگی مکرر و ترشحات بینی، اختلال تنفس از راه بینی به خصوص خروپف کردن در خواب و فشار بر گوش میانی به علت بسته شدن شیپور استاش و در نهایت عفونت گوش میانی می‌شود.

آب آب‌زاده با اشاره به دلایل بروز التهاب لوزه سوم عنوان کرد:​ شایع‌ترین دلیل التهاب لوزه سوم، سرماخوردگی است. یک سرماخوردگی معمولی می‌تواند توده لنفاوی را بزرگ‌تر کند و بزرگ شدن این توده موجب ایجاد ترشحات چرکی از بینی، سینوزیت و عفونت گوش میانی می‌شود. این عوارض بیشتر در کودکان 2 تا 6 ساله اتفاق می‌افتد و اگر با دارودرمانی رفع نشد، لوزه سوم باید عمل شود.

وی گفت: بهترین زمان برای برداشتن لوزه سوم، سال‌های کودکی و سن 2 تا 6 سالگی است. ایجاد التهاب در لوزه سوم در بزرگسالی و منجر شدن آن به عفونت گوش میانی، به سادگی این عفونت در کودکان نخواهد بود. التهاب لوزه سوم در بزرگسالان، غیرطبیعی و هشداردهنده است و مشکوک به وجود تومورهایی در این ناحیه خواهد بود.

این متخصص گوش، حلق و بینی اظهار کرد: عمل لوزه سوم در کودکان جراحی ساده‌ای است. پس از عمل مختصری درد وجود خواهد داشت که با مراقبتی چند روزه و رعایت رژیم غذایی و جلوگیری از بروز خونریزی برطرف خواهد شد. عمل لوزه سوم تاثیر بسیار خوبی در کاهش علائم سرماخوردگی، عفونت گوش میانی و ترشحات چرکی در کودکان دارد و حتی می‌تواند در افزایش اشتها در کسانی که مدت‌ها از علائم لوزه سوم رنج می‌برند، تاثیرگذار باشد.

وی بیان کرد: جراحی نشدن لوزه ملتهب، منجر به دهانی شدن تنفس فرد می‌شود که در این صورت شکل صورت کودک تغییر کرده و فک تحتانی وی به سمت عقب و فک بالایی به سمت جلو متمایل خواهد شد و دندان‌های کودک نیز جفت نخواهد بود. بدین ترتیب، حالت زیبایی فک و دندان‌ها از بین می‌رود که به این حالت چهره، صورت لوزه سومی می‌گویند.

آب آب‌زاده گفت: طولانی شدن زمان عفونت گوش میانی در اثر بزرگی لوزه سوم منجر به کاهش شنوایی در کودکان و آسیب به عصب شنوایی و احتمالا کاهش دائمی شنوایی می‌شود.

 

 

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها