کوروش قرهگزلو در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه فرد برای بروز حملات تشنجی و صرع نیاز به استعداد ژنتیکی دارد، اظهار داشت: یک سوم افرادی که به تومورهای مغزی مبتلا میشوند تشنج میکنند و درصد بالایی از افرادی که مغزشان دچار آسیب میشود نیز تشنج نمیکنند بنابراین کسانی که مبتلا به حملات تشنجی میشوند به زمینه ژنتیکی نیاز دارند.
* علایم صرع در نوزادان
این نورولوژیست تصریح کرد: صرع از زمان نوزادی خود را نشان میدهد و علایم آن به صورت تکانههای اندامها، مکث تنفسی که موجب اختلال تنفسی و کبودی نوزاد میشود، حرکات غیرطبیعی در چشم با خیره شدن چشم به یک سو و تکانههای منتشر در چهار اندام است.
*نارسایی اکسیژن عامل تشنج در نوزادان
قرهگزلو اظهار داشت: ضربههای مغزی یا نارسایی اکسیژن موقع تولد نیز میتواند موجب بروز تشنج شود. بنابراین لزوم مراقبت حین زایمان برای سلامتی نوزاد اهمین زیادی دارد.
*کمبود کلسیم و افت قند عامل تشنج در افراد
این فوق تخصص مغز و اعصاب گفت: کمبود کلسیم در مبتلایان به نارسایی پاراتیروئید و افت قند در مبتلایان به دیابت که داروی زیادی مصرف میکنند و افرادی که دچار افت قند خون میشوند میتوانند منجر به تشنج شوند.
وی افزود: مغز از تنها ماده مغذی که میتواند استفاده کند، قند است کسانی که به بیماری خاصی مبتلا میشوند و قند خونشان پایین میافتد مستعد به صدمه مغزی هستند این استعداد موجب میشود تا در صورت افت قند خون فرد دچار تشنج شود.
*مشکلات کبدی، کلیوی و ریوی در افراد مستعد موجب تشنج میشود
قرهگزلو تصریح کرد: در هر حمله تشنجی صدمات جبرانناپذیری به مغز وارد میشود همچنین عوارض متابولیکی مانند مشکلات کبدی، کلیوی و ریوی جزو عوارضی هستند که ممکن است در افرادی که زمینه حملات تشنجی دارند موجب بروز تشنج شود.
وی خاطرنشان کرد: برای تشنج زمینه فرد و فرایندی که بروز زمینه را تسهیل کند نیاز است، این زمینهها میتواند نارسایی اکسیژن و ضربه حین تولد، بروز تصادفات رانندگی، دوچرخهسواری، ضربه به سر و تومورهای مغزی باشد.
منبع: فارس نیوز