2783
نکات مهم در نگهداری نوزاد تازه متولد شده!

نکات مهم در نگهداری نوزاد تازه متولد شده!

1398/05/05 بازدید11543

همه پدر و مادرها اشتباه می کنند. باور نمی‌کنید؟ کافی است به پدر و مادر خودتان فکر کنید تا لیستی از کارهایی که اشتباه انجام داده اند را تهیه کنید. حقیقت این است که هیچ کس عاری از خطا و اشتباه نیست و خصوصا افرادی که به تازگی پدر و مادر شده اند به احتمال بیشتری دچار اشتباه خواهند شد. برای همین باید نکات مهم در نگهداری نوزاد تازه متولد شده‌تان را بدانید تا از وقوع برخی اشتباه‌ها جلوگیری کنید.

با هر اتفاقی مضطرب و وحشت زده نشوید

بسیاری از والدین تازه نسبت به رفتارهای نوزاد از قبیل ترشح بزاق، استفراغ و ... بسیار حساس هستند و واکنش‌های فیزیکی اغراق شده نشان می‌دهند. والدین می‌توانند تمام مدت زمان سال اول زندگی کودک را با نگرانی در مورد چیزهای کوچک بگذرانند. مسائلی از قبیل اینکه آیا دفع نوزاد زیاد است یا خیلی کم است یا ترشح بزاق نوزاد زیاد است یا نه و یا اینکه به اندازه کافی غذا می‌خورد یا نه و حتی اینکه زیاد گریه می‌کند یا کمتر از حد معمول گریه می‌کند، ذهن بیشتر والدین تازه را به خود مشغول می‌کند. این نگرانی ها مانع از لذت بردن از یکسال اول زندگی کودک خواهد شد. نوزادان مقاوم تر از آن هستند که ما فکر می کنیم.

گریه نوزاد

به نوزاد اجازه گریه بدهید

ما فکر می کنیم تنها وظیفه ما به عنوان والدین این است که مانع از گریه نوزاد بشویم. این تصور به این علت است که ما گریه نوزاد را با این واقعیت پیوند می‌دهیم که در حال انجام کار اشتباهی هستیم و باید آن را تصحیح کنیم. نوزادان برای گریه طراحی شده‌اند. آنها می‌توانند با وجود تغذیه و پوشک مناسب هم به گریه ادامه دهند. گریه راه ارتباطی نوزاد است و البته این مسئله به این معنی نیست که شما قادر نیستید آنها را نوازش و آرام کنید. گریه جزئی از نوزاد است اما اگر نوزاد شما در حالی که تب دارد، استفراغ می‌کند، شکمش ورم کرده یا دچار التهابات پوستی است، بدون توقف برای یکساعت گریه می‌کند، حتما در کمترین زمان ممکن با پزشک تماس بگیرید. با توجه به اینکه شما بهتر از هر کس دیگری نوزادتان را می‌شناسید، پس اگر فکر می‌کنید مشکلی وجود دارد حتما با پزشک تماس بگیرید.

نوزاد را برای شیردادن از خواب بیدار نکنید

نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند باید در طول شب بخوابند اما باور رایج غلط این است که شیرمادر برای تمام طول شب کافی نیست و باید نوزاد را برای تغذیه مجدد از خواب بیدار کرد. اما خوابیدن مادر و نوزاد در طول شب بسیار سودمند و مفید است.

شیر دادن به نوزاد

استفراغ با آب دهان متفاوت است

تفاوت میان استفراغ و بیرون ریختن آب دهان در تعداد دفعات تکرار است و با شدت آن ها ارتباطی ندارد. به طور مثال اگر نوزاد شما به علت وجود یک ویروس گوارشی استفراغ می‌کند، معمولا صرف نظر از میزان تغذیه می‌تواند هر 30 تا 45 دقیقه تکرار شود اما بیرون ریختن آب دهان معمولا با تغذیه مرتبط است.

حواستان به تب نوزاد باشد

هر گونه تب بالای 38 درجه در 3 ماه ابتدایی تولد، یک وضعیت اورژانسی است. تنها استثنایی که در این مورد وجود دارد، تب نوزاد بعد از تزریق اولین واکسن است که معمولا 24 ساعت بعد شروع می‌شود. ممکن است بعضی از والدین به دادن دارو به نوزاد بسنده کنند اما این یکی از اشتباهات بزرگی است که والدین مرتکب می‌شوند. سیستم ایمنی بدن نوزاد نمی‌تواند به تنهایی عفونت را تحمل کند و از بین ببرد. اگر احساس می‌کنید بدن نوزاد کمی گرمتر از حد معمول است، بلافاصله از تب سنج برای فهمیدن درجه حرارت دقیق بدن استفاده کنید و در صورت تب بالای 38 درجه بدون معطلی با پزشک تماس بگیرید.

از صندلی ماشین نوزاد استفاده کنید

هر پدر و مادری که تجربه نصب صندلی ماشین کودک را دارد، به خوبی می‌داند که انجام آن کار آسانی نیست. برای نصب آن می‌توانید از کسانی که قبلا این کار را انجام داده‌اند، کمک بگیرید یا از محلی که آن را خریداری می‌کنید راهنمایی‌های لازم را کسب کنید و آن را مطابق دستورالعمل انجام دهید. حتما از نصب صحیح صندلی کودک مطمئن شوید چون زندگی فرزند شما به آن بستگی دارد.

روابط زناشویی را فراموش نکنید

حفظ رابطه با زندگی مشترک با از راه رسیدن کودک اول از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چون میتواند مورد غفلت قرار بگیرد. هرگونه ضعف در روابط زناشویی می‌تواند با تولد نوزاد بیشتر شود و به همین علت باید به موازات تمرکز بر نوزاد تازه وارد، حس زوج بودن را هم حفظ کنید.
 

روابط زناشویی بعد از بچه دار شدن

از مراقبت های دهان و دندان غافل نشوید

بسیاری از والدین در خصوص مراقبت‌های مخصوص دهان و دندان نوزاد فکر نمی‌کنند تا وقتی که دیگر دیر شده است. کودک هیچ وقت برای شروع آموزش و تشویق عادت‌های سالم دهان و دندان کوچک نیست. بهتر است با شروع رویش دندان‌ها از دادن شیر در رختخواب خودداری کنید چون این کار احتمال ایجاد حفره در دندان های را افزایش می‌دهد. این حفره ها به نام "پوسیدگی ناشی از شیشه شیر" شناخته می‌شوند. برای پاک کردن لثه نوزاد از گاز استریل مرطوب استفاده کنید و استفاده از مسواک را بعد از یکسالگی شروع کنید. علاوه بر اینها لازم است به میزان فلورایدی که کودک دریافت می‌کند توجه کنید تا مطمئن شوید به این میزان کافی است. فلوراید به طور طبیعی در آب وجود دارد و از ایجاد پوسیدگی و حفره جلوگیری می کند.  

در حضور کودک مشاجره نکنید

حتی یک نوزاد 3ماهه متوجه امواج ناشی از دعوای والدین می شود. خوب است بعضی اوقات از خودتان سوال کنید که این جنگ ها تا چه حد کودک را می ترساند؟ این جر و بحث ها چه قدر تکرار می شوند و آیا این جرو بحث ها و کشمکش ها ضروری هستند؟ مجادله گاه و بی گاه بخش طبیعی از زندگی مشترک است اما اگر این مجادله ها قسمت اعظم زندگی را اشغال کنند، باید به فکر راه چاره باشید.

به منابع غیر قابل اطمینان اعتماد نکنید

بسیاری از والدین تازه برای گرفتن راهنمایی به منابع اشتباه تکیه می کنند. برای کسب اطلاع در مورد راه و روش های نگهداری، مراقبت و تربیت کودک به منابع موثق مراجعه کنید و به هیچ عنوان از افراد غیرمتخصص و با تجربه کمک نگیرید.

ارسال نظر شما

login captcha
خوب بود مرسی ...
خیلی خوب بود ممنوم
مرسییییییی مطلبتون خیلی مفید بود ایشاالله مامان بشیم بکار بگیریم
خیلی خوب بود مرسی
بسیاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااار سپاسگذارم
جالب بود ممنون
مرسی امیدوارم زود مامان بشیم و اینا رو بکار ببریم
خیلی خوب بود ممنونم
2788

پربازدیدترین ها