دکتر مهناز شریفیان روانشناس کودک، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: بیشترین نیاز نوزادان از بدو تولد تا یک سالگی، نیاز به امنیت در آنهاست که مادر مهم ترین فردی است که این امنیت را برای او فراهم میکند، به اعتقاد روانشناسان لازم است تا یک سالگی هر گونه نیازی که از طرف نوزاد اعلام میگردد، پیش از اینکه بی قراری او شدت یابد، به نیازش پاسخ داده شود، همچنین شیردهی باید به گونهای باشد که کودک با مادر خود در تماس پوستی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: در آغوش کشیدن نوزاد، پاسخ دهی سریع به نیازهای نوزاد و لمس شدن او توسط مادر از جمله کارهایی است که باید در یک سال اول توسط مادر انجام گیرد، این کارها باعث می شوند که کودک احساس امنیت کرده و عزت نفس و اعتماد به نفس او به خوبی شکل گیرد.
شریفیان با اشاره به ماساژ بدن نوزاد اضافه کرد: طبق تحقیقات به عمل آمده این حرکت ضریب هوشی را در نوزادان به طور قابل توجهی افزایش داده و باعث میشود که در بزرگسالی شخصیت متعادل تری داشته باشد.
این روانشناس خاطر نشان کرد: نوازش کف دست نوزاد نیز در بالا بردن ضریب هوشی او حائز اهمیت است، کف دست نوزادان به دلیل اینکه نقش دوم شناختی مغز آنهاست، با تحریک شدن مسیرهای عصبی جدیدی در مغز او به وجود آمده که باعث بالا رفتن ضریب هوشیشان می شود.
وی در پایان گفت: بغلی شدن نوزاد واژه غلطی است که به کرات توسط والدین گفته میشود، این حرکت تا یک سالگی نه تنها مضراتی ندارد بلکه باعث رشد عاطفی و هوشی کودک در آینده می شود لازم به ذکر است در آغوش کشیدن نوزادان نارس آنها را سریع تر به رشد متعادل میرساند.