2783
مقایسه زایمان در کشور‌های مختلف

مقایسه زایمان در کشور‌های مختلف

8 ساعت پیش بازدید100

مقایسه زایمان در کشور‌های مختلف

درسته که زایمان یه تجربه مشترک در کل دنیاست، اما جالبه بدونی چطور در کشورهای مختلف، روش‌ها و باورها درباره این اتفاق فرق می‌کنه. از زایمان طبیعی و سزارین گرفته تا امکانات و خدماتی که به مادر و نوزاد ارائه می‌شه، همه چیز بستگی به فرهنگ، سیستم بهداشتی و باورهای اون کشور داره. در این مقاله می‌خوام یه نگاه کلی به این موضوع داشته باشم تا ببینیم "زایمان در دنیا" دقیقاً چه شکل و شمایلی داره.

زایمان

زایمان طبیعی یا سزارین؛ یه انتخاب جهانی یا منطقه‌ای؟

اول از همه باید بگم که یه جورایی نوع زایمان، بسته به کشور و سیستم بهداشتی، کاملاً فرق می‌کنه. مثلاً در کشورهایی مثل برزیل و ترکیه، درصد زایمان سزارین خیلی بالاست. در برزیل، بیشتر از نصف زایمان‌ها سزارینه و این موضوع از یه طرف به خاطر فشارهای اجتماعی و از طرف دیگه به خاطر اینه که خیلی از مادرها فکر می‌کنن سزارین کمتر درد داره یا راحت‌تره. ولی این رویکرد در کشورهایی مثل سوئد، نروژ و حتی ژاپن کاملاً فرق داره؛ در اون کشورها پزشکان و سیستم بهداشتی بیشتر مادرها رو به زایمان طبیعی تشویق می‌کنن.

در اروپا و آمریکا، اولویت اینه که مادرها تجربه یه زایمان طبیعی و بی‌دردسر رو داشته باشن، مگه اینکه واقعاً به دلایل پزشکی، مجبور به سزارین بشن. در این کشورها، عقیده بر اینه که زایمان طبیعی نه تنها برای مادر بهتره، بلکه یه تجربه مثبت برای نوزاد هم محسوب می‌شه.

زایمان در خانه یا بیمارستان؟

یکی دیگه از تفاوت‌های بزرگ بین کشورها، محل زایمانه. در بعضی کشورها مثل هلند، زایمان در خانه خیلی رایجه. هلندی‌ها معتقدن که زایمان یه فرآیند طبیعی و کم‌خطره و اگه شرایط مهیا باشه، مادر می‌تونه راحت در محیط آشنا و آرام خونه زایمان کنه. اما در کشورهایی مثل آمریکا یا ایران، تقریباً همه زایمان‌ها در بیمارستان و تحت نظارت کامل پزشک و ماما انجام می‌شه.

البته زایمان در خانه هم شرایط خاصی داره؛ باید یه ماما یا متخصص کنار مادر باشه تا اگه مشکلی پیش اومد، سریعاً مادر رو به بیمارستان منتقل کنن. این کار در هلند با حمایت کامل سیستم بهداشتی و بیمه انجام می‌شه، در حالی که در بیشتر کشورها همچین امکاناتی به این صورت وجود نداره.

امکانات و خدمات ویژه؛ از مراقبت‌های قبل زایمان تا حمایت‌های بعد از زایمان

در کشورهایی مثل سوئد، نروژ و فنلاند، مراقبت از مادر و نوزاد در بالاترین سطح ممکن قرار داره. این کشورها برای دوران بارداری و بعد از زایمان، خدمات و مراقبت‌های زیادی در نظر می‌گیرن. مثلاً در سوئد، مادرها می‌تونن از مرخصی طولانی‌مدت با حقوق استفاده کنن و حتی تا ۴۸۰ روز مرخصی زایمان بگیرن! تازه، سیستم بهداشتی همه مراحل زایمان و حتی نگهداری از نوزاد رو تحت پوشش بیمه قرار می‌ده.

اما در بعضی کشورها، اینطور نیست. مثلاً در آمریکای لاتین یا بخش‌هایی از آسیا، مراقبت‌های پزشکی پیشرفته و حمایت‌های طولانی‌مدت به راحتی در دسترس نیست. در این کشورها، بیشتر زنان باید هزینه‌های زایمان و حتی بخش زیادی از مراقبت‌های بعد از زایمان رو خودشون بپردازن.

نقش فرهنگ و باورها در زایمان

فرهنگ و باورهای هر کشور هم تأثیر زیادی روی تجربه زایمان داره. در ژاپن، به مادرها خیلی توصیه می‌شه که قبل و بعد از زایمان غذاهای خاصی بخورن تا بدن قوی بمونه. یا مثلاً در هند، بیشتر خانواده‌ها دوست دارن که مادر بعد از زایمان برای مدتی در کنار خانواده خودش باشه تا بتونه با خیال راحت به بدن خودش استراحت بده و از نوزادش مراقبت کنه.

در آفریقا هم هنوز خیلی از زایمان‌ها در روستاها و توسط ماماهای محلی انجام می‌شه. این موضوع بیشتر به دلیل کمبود امکاناته، ولی از طرفی هم به باورهای سنتی و ارتباط نزدیکی که مردم با طبیعت دارن، برمی‌گرده. اون‌ها معتقدن که زایمان یه فرآیند کاملاً طبیعی و بدون نیاز به دخالت پزشکیه.

مقایسه زایمان در کشور‌های مختلف

تکنولوژی و زایمان در کشورهای پیشرفته

در کشورهای پیشرفته، تکنولوژی هم به کمک زایمان اومده. مثلاً در آمریکا و آلمان، از مانیتورینگ الکترونیکی برای بررسی وضعیت نوزاد و مادر استفاده می‌شه تا مطمئن بشن که همه چیز خوب پیش می‌ره. تازه، بعضی از بیمارستان‌ها امکانات خاصی مثل اتاق‌های زایمان آرام (که نور کم و محیط آروم دارن) یا روش‌های زایمان در آب دارن. این امکانات به مادرها کمک می‌کنه تجربه زایمان راحت‌تر و بدون استرسی داشته باشن.

زایمان در ایران؛ ترکیبی از سنت و مدرنیته

در ایران هم زایمان به مرور داره سمت روش‌های مدرن پیش می‌ره، ولی هنوز هم بعضی سنت‌ها و باورها در روند زایمان تأثیرگذار هستن. مثلاً در بعضی از مناطق روستایی، هنوز خیلی‌ها به مامانای سنتی مراجعه می‌کنن. اما در شهرهای بزرگ مثل تهران و اصفهان، بیشتر زایمان‌ها در بیمارستان و تحت نظارت متخصصان انجام می‌شه. به‌علاوه، این روزها در ایران هم مثل خیلی از کشورهای دیگه، گرایش به زایمان طبیعی و روش‌هایی مثل زایمان در آب بیشتر شده.

نتیجه‌گیری؛ کدوم روش بهتره؟

حقیقت اینه که هر کشور بسته به شرایط خودش، یه روش خاص رو برای زایمان ترجیح می‌ده. این که بگیم یه روش بهتر از روش دیگه‌ هست، بستگی به عوامل مختلفی داره. ولی چیزی که مشخصه اینه که در هر کجای دنیا باشی، زایمان یکی از طبیعی‌ترین و زیباترین تجربه‌های زندگی یه مادره که هر کشوری تلاش می‌کنه بهترین امکانات رو برای این لحظه به یاد موندنی فراهم کنه.

به طور کلی، مهم اینه که مادر و نوزاد در سلامت کامل باشن و یه تجربه راحت و خوشایند داشته باشن، چه در بیمارستان لوکس نیویورک، چه در یه روستای کوچیک در آفریقا.

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها