غذاهای ممنوعه
بازیابی بدن مادر بعد از زایمان یکی از مهمترین نکاتی محسوب میشه که تمام خانمهایی که تازه زایمان کردن باید به اون توجه داشته باشن. استفاده از برنامه غذایی اصولی و درست در کنار استراحت از اصلیترین نیازهای دوران نقاهت هستن. یکی از مهمترین مواردی که باید در دوران نقاهت بعد از زایمان به اون توجه داشت، عدم استفاده از غذاهای ممنوعه برای مادرانه. مصرف یه سری از مواد غذایی توی این دوران باعث به تاخیر افتادن بهبودی بدن میشه و میتونه از کاهش وزن مادر هم جلوگیری کنه. با توجه به این موضوع در ادامه شما رو با غذاهای ممنوعه بعد از زایمان آشنا میکنیم.
اهمیت استفاده از مواد غذایی سالم در دوران شیردهی
استفاده از تغذیه مناسب بعد از زایمان برای خانمها بسیار مهم و ضروریه. با توجه به این موضوع خانمها نیاز دارن تا غذاهای ممنوعه بعد از زایمان رو بشناسن و از مصرف اونها پرهیز کنن. فراموش نکنین که استفاده از برنامه غذایی سالم و اصولی نقش بسیار موثری در بازیابی بدن داره. رژیم غذایی بعد از زایمان میتونه علاوه بر شرایط جسمی روی شرایط روانی مادرها هم تاثیر داشته باشه. به طور کلی از مهمترین دلایلی که باعث میشه خانمها از مصرف غذاهای ممنوعه اجتناب کنن، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- غذای بعد از زایمان میتونه مستقیم روی روحیات خانمها تاثیر بزاره. بنابراین استفاده از مواد غذایی ممنوعه باعث میشه تا خانمها احساس تنش و استرس بیشتری داشته باشن و احتمال افسردگی اونها به شدت افزایش پیدا کنه. از طرفی این مصرف غذاها از کاهش وزن و تناسب اندام خانمها جلوگیری میکنه. این موضوع باعث میشه تا خانمهایی که تازه زایمان کردن، دچار اضافه وزن بشن و احساس بدی نسبت به خودشون داشته باشن.
- از طرفی بدن مادر بعد از زایمان با جراحتهای زیادی همراهه. اگر زایمان به صورت طبیعی اتفاق افتاده باشه، رحم و عضلات مثانه دچار آسیبدیدگی میشن. همچنین در صورتی که زایمان سزارین باشه، علاوه بر کشیدگی عضلات رحم، بخیههای شکم هم نیاز به ترمیم دارن. بنابراین با استفاده از مواد مغذی و ویتامینها میشه روند بهبودی بدن رو تسریع کرد. از طرفی حذف مواد غذایی ممنوعه احتمال عفونت زخمها رو به شکل قابل توجهی کاهش میده.
- خانمهایی که قصد دارن از شیر مادر برای تغذیه نوزادشون استفاده کنن باید بدونن که غذاهای ممنوعه مثل فستفودها میتونه مقدار شیر اونها رو به شدت کاهش بده. از طرفی غذاهای مضر و ممنوعه کیفیت شیر رو هم کم میکنه. بنابراین برای حفظ کیفیت و مقدار شیر مادر باید از مواد غذایی سالم و مفید استفاده کرد.
غذاهای ممنوعه در دوران بعد از زایمان
حفظ سلامت بدن و لاغری بعد از زایمان از اولین مواردی هستن که اکثر خانمها به اون اهمیت میدن. این افراد در اولین قدم باید بدونن که بهترین و مناسبترین برنامه غذایی اونها بعد از زایمان چیه. برای این کار در ابتدا نیازه تا غذاهای ممنوعه بعد از زایمان رو بشناسن و اونها رو از برنامه غذایی حذف کنن. مهمترین و اصلیترین مواد غذایی و خوراکی که مصرف اونها در دوران بعد از زایمان ممنوعه شامل موارد زیر میشن.
- ادویههای تند و متنوع: ادویهها میتونن طعم و بوی شیر رو تغییر بدن و باعث معده درد بشن.
- نوشیدنیهای گازدار: مصرف این نوشیدنیها بعد از زایمان باعث نفخ شدید مادر و نوزاد میشن.
- کافئین بالا: مواد خوراکی و نوشیدنیهای کافئیندار نیز از مواد خوراکی دیگهای هستن که بعد از زایمان باعث اختلال خواب مادر و حتی نوزاد میشن.
- غذاهای نفاخ: مواد غذایی نفاخ نیز جزو غذاهای ممنوعه بعد از زایمان محسوب میشن که میتونن مشکلات خیلی زیادی برای مادر ایجاد کنن و باعث دل درد شدید نوزاد بشن.
- غذاهای سرخ شده: غذاهایی سرخ شده و فستفودی شامل ادویه و روغن بسیار زیادی هستن و به همین دلیل میتونن باعث اضافه وزن شدید مادر بشن.
- برنج: استفاده از برنج برای مادرانی که زایمان سزارین انجام دادن، تا یک هفته اول ممنوعه و میتونه باعث یبوست و معده درد شدید اونها بشه.
بهترین برنامه غذایی بعد از زایمان
خانمها با شناخت غذاهای ممنوعه در دوران بارداری و زایمان میتونن برنامه غذایی مناسبی برای خودشون تعریف کنن. به طور کلی رژیم غذایی مناسب بعد از زایمان باید بتونه انواع ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن خانمها رو تامین کنه. به همین دلیل از بهترین و مناسبترین مواد غذایی مورد استفاده در لیست تغذیه خانمهایی که تازه زایمان کردن، میتونیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- انواع گوشت قرمز و سفید مثل مرغ، ماهی، گوشت گوسفند و ... که میتونن پروتئین مورد نیاز بدن رو تامین کنن.
- نوشیدنیهای طبیعی مثل انواع آبمیوهها به ویژه آناناس و انبه که باعث بهبود سریعتر زخم ها میشن و بدن رو گرم نگه می دارن.
- انواع لبنیات و محصولات دارای کلسیم که باعث پیشگیری از تحلیل استخوانها و بهبود دردهای عضلانی میشن.
https://mrghavoot.ir/prohibited-foods-after-childbirth/
https://doctoreto.com/blog/postpartum-diet/