طرز تهیه پاستا
تا حالا پیش اومده دلت بخواد یه غذای خاص و متفاوت درست کنی که فوری، ساده و بدون دردسر باشه؟ پاستا آلفردو دقیقاً همون چیزیه که تو این موقعیت میچسبه! این غذای ایتالیایی که همه عاشقشن، ترکیبی از پاستا و یه سس خامهای خوشمزهست که توی هر خونهای پیدا میشه. نگران خراب شدن پاستات هم نباش! تازگی یه پدر توی تیکتاک برای شوخی با پسرش وانمود کرد که پاستا آلفردو رو خراب کرده درحالیکه یکی از بهترین بشقابهای آلفردو را آماده کرده بود و خیلی هم پرطرفدار شد! پس تو هم بدون نگرانی با دستای خودت یه پاستای خوشمزه درست کن و از طعمش لذت ببر.
تاریخچه پاستا آلفردو
پاستا آلفردو از اون غذاهاس که همه رو به یاد رستورانهای شیک ایتالیایی میندازه. اصل این غذا به دهه ۱۹۰۰ در رُم برمیگرده. یه رستوراندار به اسم «آلفردو دی للیو» برای زنش که بعد از زایمان اشتها نداشت، این غذا رو درست کرد. جالب اینه که نسخه اصلی این پاستا برخلاف چیزی که امروز در خیلی از جاها سرو میشه، هیچ خامهای نداشت و فقط با پاستا، کره و پارمسان درست میشد.
مواد لازم برای پاستا آلفردو
برای درست کردن یه پاستا آلفردو خوشمزه، چیزای خاصی نیاز نداری. همه موادش رو راحت میتونی تو خونه پیدا کنی:
- پاستا: ۲۵۰ گرم فتوچینی یا هر پاستای دلخواه
- کره: ۳۰ گرم
- خامه چرب: ۲۰۰ میلیلیتر (خامهای که چربی بیشتری داره، برای این سس عالیه)
- پنیر پارمزان: ۷۵ گرم، تازه رنده شده
- سیر: ۱ حبه، ریز خرد شده
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- جعفری تازه: کمی برای تزیین (این سبزی، عطر و رنگ خیلی خوبی به غذات میده)
طرز تهیه پاستا آلفردو
حالا که مواد پاستا آلفردو رو آماده کردی، با هم قدم به قدم این پاستا رو درست میکنیم:
- پخت پاستا: یه قابلمه بزرگ رو پر از آب کن و بذار به جوش بیاد. وقتی آب جوش اومد یه مقدار نمک اضافه کن و پاستا رو داخلش بریز. اجازه بده پاستا طبق دستور روی بستهبندی بپزه تا به حد «آل دنته» برسه (یعنی کمی سفت باشه). بعد آبکش کن و کنار بذار.
- تهیه سس آلفردو: حالا تو یه تابه کوچیک، کره رو روی حرارت ملایم ذوب کن. بعد سیر خرد شده رو اضافه کن و یه دقیقه تفت بده تا عطر سیر بلند شه. بعد از اون، خامه رو اضافه کن و با نمک و فلفل مزهدارش کن. بذار حدود ۳ دقیقه بجوشه و کمی غلیظ شه، ولی مراقب باش خامه نجوشه، فقط باید گرم بشه.
- اضافه کردن پنیر: بعد از اینکه خامه کمی غلیظ شد، تابه رو از روی حرارت بردار و پنیر پارمزان رو اضافه کن. خوب هم بزن تا پنیر توی سس آب بشه و سس یهدست و خامهای شه.
- مخلوط کردن پاستا با سس: حالا پاستای پخته شده رو داخل تابه سس بریز و خوب هم بزن تا سس آلفردو با پاستا خوب مخلوط شه. اگه خواستی، میتونی یهکم جعفری تازهخردشده هم اضافه کنی که عطر و بوی بینظیری به غذات بده.
نکات طلایی برای بهتر شدن فتوچینی
- از مواد تازه استفاده کن: یکی از رازهای عالی شدن پاستا آلفردو، استفاده از پنیر پارمزان تازه رنده شدهست. پنیرهایی که از قبل رنده شدن معمولاً کیفیت سس رو پایین میارن و باعث میشن سس بهخوبی با پاستا مخلوط نشه.
- تنظیم میزان خامه: اگه دوست داری سس آلفردوت غلیظتر یا رقیقتر باشه، میتونی مقدار خامه رو تغییر بدی. حتی میتونی کمی شیر اضافه کنی تا سس رقیقتر بشه.
- طعمدهندههای اضافی: برای طعم بیشتر، میتونی کمی جوز هندی یا ادویه ایتالیایی به سس اضافه کنی. اینا عطر و طعم بیشتری به غذات میدن و اون رو از یه پاستای ساده به یه غذای خاص تبدیل میکنن.
سرو پاستای آلفردو
وقتی پاستا رو آماده کردی، میتونی اونو توی بشقاب بریزی و با کمی جعفری تازه و پنیر پارمزان اضافه تزئینش کنی. این غذا بهتنهایی عالیه، ولی اگه دوست داری، میتونی با مرغ گریل شده یا حتی کمی سبزیجات بخارپز هم سروش کنی. این ترکیبات، غذات رو هم خوشمزهتر میکنن، هم مغذیتر.
پاستا آلفردو، غذای ساده اما خاص
پاستا آلفردو شاید از اون دسته غذاهایی باشه که اولش خیلی خاص و پیچیده بهنظر میاد، ولی وقتی خودت تو خونه درستش میکنی، میبینی که در عین سادگی، طعمش بهقدری خوبه که هیچوقت ازش سیر نمیشی. این غذا هم برای مهمونیهای خاص مناسبه، هم برای یه شام سریع و خوشمزه توی خونه. پس این بار بهجای اینکه بری رستوران، خودت دستبهکار شو و این پاستای لذیذ رو درست کن. مطمئن باش که هیچ وقت ازش سیر نمیشی و این پاستا جزو غذاهای مورد علاقهت میشه!
منابع
- https://www.allrecipes.com/recipe/23431/to-die-for-fettuccine-alfredo/
- https://thesaltymarshmallow.com/best-homemade-alfredo-sauce/
- https://www.kitchenstories.com/en/recipes/fettuccine-alfredo