بارداری و مسائل اقتصادی
بار برخی کلمات خیلی سنگینه و یه حس فوقالعادهای رو به بعضیا هدیه میدن. مادر یا پدر شدن، از شیرینترین حسهای دنیاست؛ اما بارداری و مسائل اقتصادی، گاهی سبب میشه زوجین، بچهدار شدن خود رو به تاخیر بندازن. در حالی که اگه از همون مرد و زن بپرسین چرا بچه دار نمیشن؟ قطعا یکی از دلایل خود را مسائل مالی میگن. به این معنی که اگه وضعیت مالی خوب و مطلوبی داشته باشن؛ شاید خیلی زودتر، نسبت به بارداری اقدام میکردن. این مسئله را میتوان مشکل تعداد زیادی از زوجین دونست که متاسفانه سبب به تاخیر انداختن حس شیرین مادر و پدر شدن میشه. البته باید این رو هم در نظر بگیریم که مسائل مالی و استرسهای ناشی از اون تنها دلیل به تاخیر انداختن بارداری نیست. پس بهتره که این مسئله رو از زوایای مختلفی مورد بررسی قرار دهیم تا بتونیم دلایل دیگری رو هم برای بچهدار نشدن بررسی کنیم. پس اگه دغدغه بارداری و مسائل اقتصادی رو دارین؛ با ما تا آخر همراه باشین.
بارداری و مسائل اقتصادی؛ یک مشکل بزرگ
بارداری و مسائل اقتصادی، یکی از بزرگترین مشکلات سر راه زوجین جوانه. همین مشکل اقتصادی سبب میشه تا زوجین یا بچهدار نشن یا نهایتا به یک یا دو بچه اکتفاء میکنن. این در حالیه که قبلا شاهد خانوادههای پرجمعیت زیادی بودیم. خانوادههایی که دارای پنج یا شش بچه یا حتی بیشتر بودن؛ اما این تعداد بچه امروزه به یک رویا تبدیل شده. چون هزینههای مالی خانواده بسیار زیاده و همین عامل باعث میشه تا خانوادهها خیلی ترغیبی نسبت به بچهدار شدن نداشته باشن. این هزینههای اقتصادی رو میتوان به سه بخش قبل از بارداری، حین بارداری و بعد از بارداری تقسیم کرد. هزینههای سیسمونی و زایمان رو میتوان از بیشترین هزینههای قبل از زایمان دونست. بعد از بچهدار شدن هم بچه و به ویژه بچههای امروزی کلی خرج و هزینه دارن که شاید از عهده هر کسی برنیاد. این مسائله که سبب میشه به بارداری و مسائل اقتصادی به عنوان یک چالش نگاه کرد. پس باید حداقلها رو داشت تا به بچهدار شدن فکر کرد.
بارداری و مسائل اقتصادی و مسائل فرهنگی
بارداری و مسائل اقتصادی، تنها مانع برای بچهدار شدن نیست. در کنار مسائل اقتصادی که از اون میتوان به عنوان یک چالش مهم و کلیدی نگاه کرد؛ نباید سایر مسائل از جمله مسائل فرهنگی رو هم نادیده بگیریم. مسئلهای که مربوط به یک قشر خاصی نیست و شامل همه افراد حتی قشر ثروتمند جامعه هم میشه. به این ترتیب که ممکنه برخی از زوجین از نظر اقتصادی، مشکلی برای بچهدار شدن نداشته باشن؛ اما نگران مسائل و مشکلات فرهنگی، تربیتی و آینده فرزند خود هستن. این افراد هم طعم شیرین مادر یا پدر شدن رو به تاخیر میاندازن. چون نگران آینده فرزند خود هستن و نمیخواهن فرزند خود رو در هر مدرسهای ثبتنام کنن که ممکنه با هر فردی دوست شن و زندگی اونها به خطر بیفته. پس بارداری و مسائل اقتصادی، تنها یک چالش نیست و در کنار اون مسائل دیگهای هم وجود داره. مجموع این عوامل و چندین عامل دیگه در کنار همدیگه باعث میشه نتوان خیلی زود پدر یا مادر شد.
بچهدار شدن یا نشدن؟ کدامیک رو انتخاب کنیم؟
بارداری و مسائل اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و... رو به عنوان یک چالش و دغدغه بزرگ سر راه زوجین جوان توضیح دادیم. حال با وجود تمامی این مشکلات، این سوال پیش میاد که بچهدار بشیم یا نشیم؟ فارغ از اینکه وضعیت مالی ما چگونه است؟ میخواهیم باید و نبایدهای این مسائل رو بررسی کنیم. مزایای بچهدار شدن عبارتند از:
- چشیدن طعم شیرین پدر یا مادر شدن
- انگیزه ادامه زندگی
- سرگرم شدن به بچه و گرم شدن کانون خانواده
- دوچندان شدن عشق زن و مرد به هم
- ادامه نسل و بقا
- تربیت فرزندان صالح و تقدیم اونها به جامعه
- و...
معایب بچهدار شدن نیز عبارتند از:
- استرس مسائل مالی
- عدم پاسخگویی به تمامی خواستههای بچه
- گران بودن اسباب بازی و خریدهای کودکان
- آشنایی بچه با دوستان ناباب و خراب شدن آینده او
- و...
با این حال بهتره که همیشه این ضربالمثل رو به خاطر بسپاریم که «آنکه دندان دهد؛ نان دهد» پس به بارداری و مسائل اقتصادی و سایر مسائل خیلی توجه نکنین و با توکل به خدا، هر چه سریعتر برای بچهدار شدن اقدام کنین. چون خدا بزرگه و تمامی مشکلات مالی شما هم برطرف میشه تا بتونین از عهده همه مسائل مالی بربیایین و فرزند شایستهای رو تقدیم جامعه کنین.