روز پزشک
یکم شهریور، روزی هست که با نام روز پزشک در ایران میشناسن. این روز مصادف با زادروز ابوعلیسینا هست. اگرچه در سایر کشورها از مقام پزشک در تاریخهای مختلف قدردانی میشه، اما در ایران یک شهریور را به نام روز پزشک میشناسن. دلیل نامگذاری این روز به پاس تمام زحماتی هست که سرشناسترین حکیم، فیلسوف و طبیب ایرانی در زمینه پزشکی انجام داده. در ادامه با ما همراه باشین تا در رابطه با اهمیت نامگذاری روز پزشک در تاریخ پزشکی ایران و جهان اطلاعات بیشتری رو در اختیارتون قرار بدیم.
دلیل نامگذاری روز پزشک در ایران چیه؟
روز پزشک، فرصتی هست که به پاس زحمات پزشکان عزیز کشورمون از اونها قدردانی کنیم. پیشینه قدردانی از پزشکان زحمتکش کشور به سالهای دور برمیگرده. هر ساله به تاریخ یک شهریور که به عنوان یه روز رسمی در تقویم ملی ثبت شده، از زحمات این افراد مفید برای جامعه قدردانی میکنیم.
پیشرفت علم پزشکی در ایران به دلیل زحمات ابوعلیسینا در نگارش و گردآوری کتاب شفا (بهترین مرجع در زمینه پزشکی) هست. این حکیم، فیلسوف و طبیب ایرانی نه تنها در ایران بلکه در سراسر جهان شناخته شده هست. جالبه که بدونین آثار ارزشمند این طبیب ماهر ایرانی در فهرست یونسکو وجود داره. زادروز ابوعلیسینا، بهترین فرصت جهت قدردانی جامعه از پزشکان هست. پزشکان، نجاتدهندگانی هستن که باید از اونها به دلیل اینکه مردم زندگی بهتری داشته باشن، قدردانی کرد.
روز جهانی پزشک
در سراسر جهان از کادر درمان و پزشکی در روز پزشک قدردانی میکنن. روز جهانی پزشک مصادف با سیام ماه مارس هست. جالبه بدونین که دلیل نامگذاری 30 ماه مارس به خاطر رویداد مهمی بود که در دنیای پزشکی رخ داد. در این روز دکتر لانگ توانست برای اولین بار، دارویی به نام داروی اتر (نوعی داروی خاص برای بیهوشی به هنگام عمل جراحی) رو مورد استفاده قرار بده. این دارو به دلیل جراحی بر روی یکی از بیمارانش به منظور خارج کردن تور گردن مورد استفاده قرار گرفت. بیمار بعد از به هوش اومدن بیان کرد که هیچ دردی رو به هنگام عمل جراحی حس نکرده. به مرور زمان، این تاریخ به عنوان روز پزشک در مجلس نمایندگان ایالت متحده آمریکا در سال 1958 مورد تصویب قرار گرفت.
در تاریخ 30 ماه مارس، مردم در سراسر جهان با جمع شدن بر سر مزار پزشکان نامدار و معروف، یاد اونها رو گرامی میدارن.
سرشناسترین زنان پزشک ایرانی
روز پزشک، بهترین فرصتی هست که از زنان پزشک ایرانی قدردانی بشه. در دوران قدیم از پزشکی به عنوان یه شغل مردونه یاد میشد. این علم در اون دوران به غلط چهرهای مردونه به خودش گرفت. ایران جزو اون دسته از کشورهایی هست که زنان سرشناس زیادی تونستن در علم پزشکی به موفقیتهای قابل توجهی دست پیدا کنن. اگرچه زنان در اون دوران با محدودیتهای زیادی مواجه بودن، اما تغییرات اجتماعی به مرور زمان باعث شد که در حوزه پزشکی به موفقیت برسن. اولین مریضخونهای که در ایران با هدف تربیت پرستار و ماما در سال 1335 هجری قمری شروع به کار کرد به نام مریضخونه نسوان معروف بود. از اونجا که در این مریضخونه، استخدام پزشکان مرد منع بود، پزشکان زن ایرانی جهت درمان بیماریهای زنان به فعالیت میپرداختن.
در روز پزشک جا داره اسامی زنان سرشناس ایرانی که در علم طب، زحمات زیادی کشیدن رو معرفی کنیم:
- اقدس غربی؛ اولین پزشک زن داروساز ایرانی بود.
- دکتر نصرت الملوک کاشانچی، عنوان اولین زن پزشکی قانونی در ایران رو از آن خود کرده.
- دکتر سکینه پری، اولین زن جراح و سرطانشناس ایرانی بود که خدمات ارزندهای رو در جامعه پزشکی انجام داده.
اهمیت روز پزشک از دید عموم جامعه
جامعه پزشکی ایران، باید قدردان تمام تلاشها و زحمات این دسته از عزیزان در علم طب باشه. روز پزشک، بهترین فرصتی هست که شرایط قدردانی از زحمات کادر درمان و پزشکی در زمینه مراقبتهای بهداشتی برای مردم فراهم میشه. این افراد به عنوان نگهبانان سلامت مردم، نقش مهمی رو جهت افزایش سطح سلامت جامعه ایفا میکنن. قدردانی از پزشک عمومی و تخصصی در این روز به منظور خدمات ارزشمندی هست که این دسته از عزیزان در زمینه علم پزشکی انجام میدن. هدف از برگزاری جشن و تبریک گفتن به جامعه پزشکی، آگاه کردن مردم در رابطه با اهمیت نقش این دسته از افراد در علم طب هست. رواج جامعهای سالم و شاد از جمله مهمترین اهداف پزشکان و کادر درمان به شمار میره. قدردانی از پزشکان، وظیفهای عمومی هست که مردم باید به اهمیت اون پی ببرن.
روز پزشک را ب پزشک خودم تبریک میگم