هر یک از شهرهای ایران بهشت غذاهای خوشمزهای هستند که گردشگران خارجی را به خود جذب میکنند. این غذاهای خوشمزه نهتنها از طعم فوقالعادهای برخوردارند، بلکه برای سلامتی فواید زیادی به ارمغان میآورند.
اگر میخواهید در منوی غذای سازمانی خود غذاهایی خوشمزه و البته سلامتمحور را بگنجانید، باید تعدادی از غذاهای ایرانی را به آن اضافه کنید.
در لیست غذاهای خوشمزه ایرانی برخی غذاها نسبت به مابقی جذابیت بیشتری دارند، یعنی حتی اگر چندین بار در طی یک ماه آنها را نوشجان کنید، طعم آنها هیچ وقت برایتان قدیمی نمیشود.
در ادامه این مقاله میخواهیم این غذاها را به شما معرفی کنیم.
بهترین غذاهای ایرانی
بهترین غذاهای ایرانی با طعم عالی و تکرارنشدنی عبارت هستند از:
فسنجان
خورشت فسنجان جزء آن دسته از غذاهایی است که با مرغ یا گوشت چرخکرده قلقلی تهیه میشود. به این غذا میتوانید با اضافهکردن رب انار طعمی ملس و خوشمزه ببخشید. البته که طعم فسنجان بر اساس سلیقه شماست، یعنی برخی طعم شیرینتر و برخی ترشتر را دوست دارند که شما میتوانید متناسب با سلیقه خود ادویهها و چاشنیها را تغییر دهید تا طعم غذا هم تغییر کند.
اگر میخواهید که خورشت فسنجان شما طعمی شیرینتر داشته باشد، کافی است در اواخر پخت خورشت مقداری شکر به غذا اضافه کنید.
برخی از تلخشدن خورشت فسنجان گلایه دارند که اگر شما در پخت این غذا با این مشکل روبرو میشوید، کافی است برای رفتن تلخی، کمی به غذا شکر اضافه کنید. اگر غذای شیرین دوست ندارید، با اضافهکردن آبلیموی تازه، هویج، سیب یا سیبزمینی میتوانید تلخی غذا را بگیرید.
قورمه سبزی
گل سرسبد تقریباً سفره تمام ایرانیها قورمه سبزی است که با طعمی فوقالعاده باعث میشود دلی از عزا در بیاورید. طرز تهیه این غذای خوشمزه در تمام شهرهای ایران تقریباً مشابه بوده و تفاوتی ندارد. البته مردم برخی شهرها تمایلی به صرف این غذا با سبزیهای تازه ندارند که در این صورت میتوانند از سبزیهای قورمه یخزده یا خشک استفاده کنند.
در تهیه قورمه سبزی از انواع سبزیهای شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری استفاده میکنند. پای ثابت این خورشت هم گوشتهای تکهای خورشتی هستند که طعمی فوقالعاده به آن میبخشند. قورمه سبزی را بهعنوان یک غذای مجلسی میشناسند و حتی میتوان آن را در مجالس بسیار مهم برای مهمانان طبخ کرد و لبخند را به لبهای آنها آورد. قرمهسبزی و فسنجان گزینههایی عالی برای غذای پرسنلی هم هستند.
قیمه
یکی از انواع خورشتها با رنگ و لعابی عالی که اغلب ما ایرانیها به آن علاقه زیادی داریم، خورشت قیمه با سیبزمینی است. قیمه نیز مانند قورمهسبزی یکی از انواع غذاهای مجلسی بهشمار میآید که میتوانید آن را برای مجالس مهم خود طبخ کنید. اغلب مردم این خورشت را در ماه محرم برای نذری استفاده میکنند.
باقالی پلو با ماهیچه
اگر میخواهید پذیرایی مجللی از مهمانان خود داشته باشید، برای آنها باقالی پلو با ماهیچه درست کنید که یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است. این غذا بهراحتی تهیه میشود، اما نکتههای ریز و درشت زیادی دارد که باید به همه آنها توجه داشته باشید تا غذایی خوشمزه بپزید.
کباب لقمه
شما میتوانید در موقعیتهای مختلف به بهانههای متفاوت این غذای خوشمزه را درست و با طعم لذیذ آن از خود پذیرایی کنید. کباب لقمه در کنار کباب کوبیده جزء معروفترین کبابهای ایرانی بهشمار میآید.
جوجه کباب
جوجه کبابی یکی از کبابهای خوشمزه ایران است که در انواع مختلفی سرو میشود. اصالت یکی از معروفترین جوجه کبابها که آن را با نام جوجه کباب ترش میشناسند، به گیلان و مازندران بر میگردد که آن را از ترکیب سینه مرغ، رب انار ترش، مغز گردو، زعفران دمکرده، پیاز و ادویههای مخصوص تهیه میکنند. اغلب مردم شمال کشورمان هر هفته این غذا را تهیه کرده و از خوردن آن لذت میبرند.
در شمال کشورمان نوعی جوجه کباب به نام جوجه کباب گیلکی هم سرو میکنند که طرفداران خاص خود را دارد. این غذای خوشمزه از سبزیهای مخصوص گیلانی تهیه شده و مزه آن با تمام کبابها متفاوت است؛ چون این سبزیها فقط در گیلان رشد میکنند.
یکی دیگر از انواع جوجه کبابهای معروف در ایران جوجه کباب زعفرانی است که از قدیمالایام تا به امروز در عروسیها و مجالس مختلف ایرانی سرو میشود. این غذا از ترکیب فوقالعاده مرغ با زعفران تهیه میشود و طعم خوشمزهای دارد که هیچ وقت برایتان تکراری نمیشود.
زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو با مرغ جزء آن دسته از غذاهای مجلسی است که فقیر و پولدار آن را برای مجالس خود تهیه میکنند. این غذای خوشمزه برای همه طبقههای اجتماعی جامعه قابلسرو بوده و قیمت زیادی ندارد، اما در نقطه مقابل بهدلیل طعم فوقالعاده عالی بسیار مورد توجه قرار میگیرد.
زرشک پلو با مرغ در واقع همان خورشت مرغ با برنج است که به برنج زرشک اضافه میکنند. برای تزیین این غذا نیز معمولاً روی برنجها برنج زعفرانی میریزند تا ظرف غذا را تزئین کنند.
تهچین
تهچین مرغ ظاهری بسیار شگفتانگیز دارد، بهنحوی که اگر آن را از دور ببینید، فکر میکنید که یک کیک تولد است. در این غذای خوشمزه از ترکیب موادی مثل ماست چکیده، زرده تخممرغ، زعفران، برج و مرغ ریششده استفاده میکنند.
این غذا را بعد از ترکیب مواد داخل قابلمهای میریزند و اجازه میدهند تا غذا پخته شود. بعد از پخت غذا قابلمه را بر میگردانند و حالا اثر جادویی آشپز خلق میشود؛ تهچین شبیه به یک کیک تولد از قابلمه روی سینی میافتد و میتوانید این غذا را برای مهمانان سرو کنید.
آبگوشت
آبگوشت یا دیزی جزء محدود غذاهای آبدار است که تقریباً همه آن را دوست دارند. شما میتوانید در دورهمیهای خانوادگی خود برای ناهار آبگوشت درست کنید و با طعم بینظیر آن لبخند را به لب تمام مهمانها بیاورید.
آبگوشت را از ترکیب گوشت استخواندار گوسفندی به همراه نخود، سیبزمینی، پیاز، رب و ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل و نمک تهیه میکنند. این غذای ایرانی میتواند بسیار چرب و چیلی یا کمروغن باشد. برای روغن آبگوشت معمولاً بهجای روغن معمولی از دنبهای استفاده میکنند که بههمراه گوشت در دیگ پخته میشود.
آبگوشت انواع مختلف دیگری مثل آبگوشت کشک لرستانی یا آبگوشت بزباش دارد که هر کدام از آنها با طعم فوقالعاده خود شما را شیفته غذاهای ایرانی میکنند.
میرزا قاسمی
بسیاری از غذاهای سنتی کشور ما به شمال کشورمان مربوط هستند و این بار نیز قصد داریم یکی از خوشمزهترین غذاهای شمالی کشور به نام میرزاقاسمی را معرفی کنیم. این غذا با بادمجان و سیر فراوان تهیه میشود و طعم عالی و لذیذی دارد.
برای تهیه میرزا قاسمی باید بادمجانها را کبابی کنید. برای اینکه این غذا طعم بهتری داشته باشد، پیشنهاد ما استفاده از گوجهفرنگی تازه در آن است.
کشک بادمجان
کشک بادمجان نهتنها برای ناهار بلکه شام غذایی خوشمزه است که با بادمجان و کشک بهمقدار خیلی زیاد تهیه میشود. برای تهیه این غذا ابتدا باید بادمجانها را شسته و پوست بگیرید و سپس سرخ کنید.
کشک بادمجان جزء غذاهای معروف ایران است که تقریباً همه ما تا به امروز حداقل یک بار طعم لذیذ آن را چشیدهایم. این غذا طرز تهیه راحتی دارد و برای همین اغلب ایرانیها ترجیح میدهند که برای یک وعده غذایی بیدغدغه روی آن حساب باز کنند.
آب دوغ خیار
وقتی صحبت از لیست غذاهای خوشمزه ایرانی به میان میآید، محال است که کسی آب دوغ خیار را به یاد نیاورد. این غذای خوشمزه و البته ساده میتواند با طعمی فوقالعاده یکی از وعدههای غذایی هفتگی شما باشد. شما حتی میتواند 2 یا 3 روز در میان این غذا را تهیه کنید و دردسرهای پخت غذاهای سختتر را نکشید.
آب دوغ خیار جزء غذاهایی است که برای روزهای بهاری و تابستانی پیشنهاد میشود. وقتی که آفتاب سوزان در آسمان میدرخشد، تنها آب دوغ خیار میتواند حال شما را جا بیاورد. شما میتوانید با ترکیب ماست، دوغ یا آب، خیار، نعناع خشک پودرشده و مقداری فلفل، این غذای خوشمزه را آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
آش رشته
برای پخت این آش به سبزی آش، رشته، لوبیا، نخود، عدس، نعناع داغ و ادویههایی مثل فلفل، زردچوبه و نمک نیاز دارید. برای اینکه این غذا طعم بهتری حین صرف داشته باشد، مقداری قره قروت به غذای خود اضافه کنید.
جمعبندی
غذاهای خوشمزه ایرانی بهقدری پر خاصیت هستند که برخی از کارفرمایان ترجیح میدهند که با استفاده از آنها یک وعده غذایی مقوی را برای کارمندان خود به ارمغان بیاورند. غذاهای ایرانی از ترکیب مواد سالم و پرخاصیتی تهیه میشوند که هر کدام از آنها فواید زیادی برای بدن به همراه دارند.
۱- بهترین غذای سبک ایرانی کدام است؟
آب دوغ خیار
۲- بهترین غذاهای مجلسی ایرانی کدام هستند؟
قورمه سبزی، قیمه، باقالی پلو با ماهیچه، کباب لقمه و جوجه کباب
۳- بهترین غذاهای آبکی ایرانی کدام هستند؟
آب دوغ خیار و آبگوشت
۴- محبوبترین غذای ایرانی کدام است؟
معمولاً در بین غذاهای ایرانی قورمه سبزی، قیمه و زرشک پلو
۵- بهترین غذاهای شمالی ایران چه هستند؟
میرزا قاسمی، جوجه کاب گیلکی و جوجه کباب ترش