بوتاکس زیر بغل
بوتاکس یه نوع باکتریه که معمولا برای از بردن چین و چروک صورت استفاده میشه. علاوه بر این از بوتاکس برای از بین بردن سردردهای میگرنی، لیفت پلک و شقیقه و خیلی کارای دیگه هم استفاده میکنند. بوتاکس زیر بغل همونطور که از اسمش مشخصه برای کاهش تعریق استفاده میشه. این ماده با تزریق به زیر پوست و با بلاک کردن سیگنالهای عصبی، باعث میشه که غدد تعریق کمتر کار کنند. خب، این روش جدیدا خیلی مورد استقباله برای کسایی که با تعریق زیر بغل مشکل دارند و ازش خسته شدند.
حالا بوتاکس چیکار میکنه؟ به زبون ساده بگیم، این بوتاکس کارش اینه که مسیر سیگنالهای عصبی که به غدد تعریق میرسه رو قطع میکنه. یعنی دیگه غدد توانایی عرق کردن رو ندارند. بوتاکس زیر بغل یه جورایی مثل اینه که چرخه تعریقتون رو کنترل میکنه، به این صورت که که عرقتون کم میشه و در نتیجه زیر بغلتون خشکتره. ما توی این مقاله براتون از فواید و معایب بوتاکس زیر بغل صحبت کردیم. اگه به تازگی تصمیم به بوتاکس زیر بغل گرفتید بهتره تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
فواید بوتاکس زیر بغل
بوتاکس زیر بغل مثل بقیه بوتاکسها یه سری فواید داره که در ادامه چند موردش رو براتون میگیم:
- کاهش تعریق: یکی از اصلیترین فوایدش همین عرق نکردنه. با بلاک کردن سیگنالهای عصبی که به غدد تعریق زیر بغل میرسه، تعریقتون خیلی خیلی کمتر میشه. اینطوری موقع ورزش و فعالیت بدنی از عرق کردن راحت میشید.
- کنترل بوی بد: با کاهش تعریق، بوی بد بدن هم کمتر میشه. یعنی حتی در روزهای گرم تابستون هم دیگه بوی بد نمیگیرید.
- اعتماد به نفس بیشتر: وقتی که دیگه نگران عرق کردن و بو گرفتن نباشید، اعتماد به نفستون بیشتر میشه. حتی تو روزهای گرم تابستون با خیال راحت میتونید بدون دوش گرفتن همه جا برید.
- بینیازی از ضد تعریقها: وقتی بدنتون بو نگیره دیگه لازم نیست دائما از اسپری و ادکلن استفاده کنید و این موضوع خودش یک مزیت خیلی خوبه!
- شفافیت پوست: بوتاکس میتونه به نرمی و شفافیت پوست زیر بغلتون هم کمک کنه. بعضی از افراد میگن که با بوتاکس، پوست زیر بغلشون صافتر و نرمتر شده.
درسته که بوتاکس زیر بغل خیلی فواید داره و کاملا شما رو راحت میکنه، ولی قبل از انجامش حتما با یک پزشک مشورت کنید و در کلینیکها این کار رو انجام بدید. به هیچ وجه در آرایشگاها و مکانهای غیر مجاز بوتاکس نکنید.
معایب بوتاکس زیر بغل
بوتاکس زیر بغل همونطور که میتونه فواید داشته باشه، یک سری معایب داره که حتما قبل از انجامش این معایب رو باید در نظر بگیرید. در ادامه چند مورد از این معایب رو براتون میگیم:
- ممکنه موقتی باشه: اثر بوتاکس زیر بغل مثل همهی بوتاکسهای دیگه بعد از چند ماه کم میشه و کم کم از بین میره و نیاز به تزریق مجدد داره. در واقع این اصلی ترین عیب این نوع بوتاکسه چون شما فقط پنج الی شش ماه میتونید از مزایاش استفاده کنید و بعد از اون بدنتون برمیگرده به حالت قبلش.
- هزینهبر: بوتاکس برای بعضی افراد ممکنه هزینه بالایی داشته باشه و نتونند از پس هزینهش بر بیان. همونطور که گفتیم بوتاکس موقته و باید دوباره بعد چند ماه تزریق بشه. هر جلسه هم معمولا هزینهبره و نیاز به جلسات متعددی برای حفظ اثرش داره.
- عوارض احتمالی: اگرچه که این عوارض معمولا نادره، اما بعضی از افراد ممکنه به بوتاکس حساسیت نشون بدن و عوارضی مثل التهاب، کبودی، سردرد، خارش و فلج عضله داشته باشند.
- اثرات جانبی: افرادی که بوتاکس زیر بغل میکنند، ممکنه اثرات جانبی مثل درد، سوزش، خونریزی خفیف یا احساس سنگینی در محل تزریق رو تجربه کنند که کاملا طبیعیه.
بوتاکس زیر بغل معمولا به عنوان یک راهکار موقت برای کاهش تعریق استفاده میشه و نیاز به تزریق مکرر داره، پس برای افرادی که دنبال راهکار دائمی هستند، این کار اصلا گزینه مناسبی نیست. این معایب برای بعضی افراد مهمه و باید قبل از تصمیمگیری، حتما با پزشک مشورت کنند.
همه افراد میتونند بوتاکس زیر بغل انجام بدن؟
بله در واقع بوتاکس عمل تهاجمی نیست و همه میتونند انجامش بدن ولی چیزی که مهمه اینه که افراد زیر 18 سال اگه انجام ندن بهتره! همچنین بعضی موارد هم وجود داره که نباید بوتاکس کنند. مثلا اگه شما دچار حساسیت شدید به مواد مورد استفاده در بوتاکس یا مشکلات پوستی هستید، بهتره بوتاکس نکنید. علاوه بر این، افرادی که در منطقه تزریق، عفونت دارند یا مشکلاتی مثل بیماریهای عضلانی دارند نباید بوتاکس کنند. جالبه بدونید که در بارداری هم بوتاکس زیر بغل نباید انجام بشه. پس اگه تصمیم به انجام بوتاکس زیر بغل دارید، بهتره با یک پزشک مشورت کنید تا مطمئن بشید که این روش برای شما مناسبه یا نه. برای اطلاع بیشتر در زمینه مشکلات زیر بغل میتونید روی این مطلب کلیک کنید.
سخن پایانی
بوتاکس زیر بغل هم مثل بقیه موارد، معایب و مزایایی داره که باید بهشون دقت کنید و همه جوانب رو در نظر بگیرید. قبل از تصمیمگیری، مهمه که با یه پزشک متخصص مشورت کنید و هر جایی این کار رو انجام ندید. هر کسی شرایط و نیازهاش متفاوته، پس بهتره با حرف دیگران کاری رو انجام ندید! با آرزوی سلامتی برای شما.