آزار جنسی کودکان
شنیدن برخی اتفاقات ممکنه آنقدر دلخراش باشه که افراد عادی از تصورش هم نگران بشن. قاچاق جنسی کودکان متأسفانه یکی از همین اتفاقاته که در دنیای امروز به وفور رخ میده. این مسئله گاهی اوقات اینقدر ذهن والدین رو درگیر میکنه که سعی میکنن هر جایی همراه فرزندشون باشن. در این مقاله قصد داریم بیشتر در مورد این مسئله صحبت کنیم و راهکارهایی رو برای جلوگیری از این اتفاق بررسی کنیم.
قاچاق جنسی کودکان چیست؟
هر چند قاچاق جنسی برای سنین بالا هم وجود داره؛ اما فاجعهآمیزترین حالت آن به صورت قاچاق جنسی کودکان رخ میده. در اصل هر فرد زیر 18 سال که توسط فرد یا گروهی به منظور اعمال جنسی تجاری استخدام، انتقال به مکانی دیگه یا دزدیده بشه، شامل این نوع قاچاق جنسی شده. حتی ممکنه کودک از نظر فیزیکی به مکان دیگه ای برده نشه؛ ولی با تهدید افراد عضو گروههای قاچاق، برای این مقاصد، در زمانهای مشخص برای بهره کشی جنسی ازش سو استفاده بشه. معمولاً چون بچهها راحتتر به افراد بزرگتر از خودشون اعتماد میکنن، قاچاق اونا خیلی راحتتر از یک فرد بزرگساله. از طرفی بنیه ضعیفشون هم باعث میشه تا نتونن به راحتی از خودشون دفاع کنن. به همین علت راحت میشه اونا رو تحت اختیار گرفت و علاوه بر مقاصد شوم جنسی، برای اهداف دیگه مثل قاچاق مواد و اجزای بدن هم از اونا استفاده کرد.
چه کودکانی ممکنه قربانی قاچاق جنسی کودک بشن؟
احتمالاً موقعی که در مورد این مسئله صحبت میشه، برخی از افراد تصور میکنن این مشکلات فقط برای افراد خاصی رخ میده. مثلاً کودکان کار که کسی رو ندارن یا بچههایی که سرپناهی برای زندگی سالم و ایمن در دسترسشون نیست. اما باید بدونید که کودک در هر وضعیت اجتماعی و اقتصادی که باشه از قاچاق جنسی کودکان مصون نیست و باید در این مورد ازش محافظت بشه.
نقش خانواده و جامعه در قاچاق کودکان
بسیاری از معضلاتی که در اجتماع وجود داره رو باید پذیرفت و برای مبارزه با اون از خودمون شروع کنیم. قاچاق جنسی کودکان هر چند وحشتناک به نظر میرسه؛ اما باید بپذیریم که وجود داره. به همین علت راهکارهایی رو برای کاهش تعداد قربانیان باید در نظر بگیریم.
نقش خانواده در آگاهی دادن به کودک
اولین نقش رو برای جلوگیری از قاچاق کودکان، خانواده ایفا میکنه. هر چه کودک آگاهتر باشه، احتمال این که در دام بیفته به مراتب کمتره. نیازی نیست با ذکر کردن این مسائل کودکان رو بترسونیم و روح و روانشون رو درگیر این مسائل کنیم. با این حال باید بهشون یاد داد که دایره افراد امن در اطرافشون چقدره. حتی بهتره این دایره سطح بندی بشه و پدر و مادر رو امنترین افراد دونست. حتی فامیل نزدیک هم نباید از نظر کودک امن محسوب بشن و کودک باهاشون هر جایی بره.
کودک باید یاد بگیره که به هیچ عنوان با غریبهها سوار یه ماشین نشه یا همراه اونا مسافتی رو طی نکنه. بهتره اصلاً به حرفشون گوش نده که مجال پیدا کنن گولش بزنن. معمولاً قاچاق جنسی کودکان با گول زدنشون برای بردن پیش خانواده، خرید خوراکی و... صورت میگیره. والدین باید سعی کنن تا در مکان های عمومی از بچهها محافظت بیشتری داشته باشن تا زمانی که خودشون بتونن مراقب باشن و آگاهی لازم رو دریافت کنن.
نقش مدرسه و اجتماع در قاچاق جنسی بچهها
علاوه بر خانواده، در مدرسه و اجتماع هم باید یه سری اطلاعات در مورد قاچاق کودکان به بچهها داده بشه. آگاهی از رفتارهای خطر آفرین برای بچهها میتونه یه مانع خوب باشه تا وارد دام این افراد نشن. آموزشهایی در مورد رفتارهای نادرست دیگران به خصوص در زمینه اندام جنسی باید در حد قابل فهم برای کودک بهش آموزش داده بشه.
سرنوشت کودکان در دام افتاده چی میشه؟
اگر قاچاق جنسی کودکان به صورتی باشه که به منطقه یا شهر دیگری انتقال داده بشه، اوضاع نگران کنندهتر هست. معمولاً بچهها رو توی این شرایط با تهدید، مواد مخدر، اعتیاد، کتک و... طوری آزار میدن که نتونن ازشون دور بشن. بعد از یه مدت حتی ممکنه بیماریهای مختلف و آسیبهای جسمی و روانی باعث بشه که کاملاً وابسته این افراد بشن و خودشون هم تمایلی به جدایی ازشون نداشته باشن. جالبه بدونید که اکثر اوقات به مرور این بچهها نه به عنوان یک قربانی بلکه به عنوان یه فرد جنایتکار در جامعه ظاهر میشن و بارها به زندان مییفتند. با این تفاسیر، قطعاً پیشگیری از این جنایتها، خیلی راحتتر از نجات بچهها از دستشون هست. حتی در صورتی که سریع اقدام بشه و بچهها نجات پیدا کنن، مشکلات روانی این مسئله ممکنه تا آخر عمر همراهشون باشه.
منبع: