اگر به تازگی مادر شدید؛ این نکات رو رعایت کنید
نکات مهم مادر شدن به خانمهایی که تجربهی اول بارداری رو دارن، کمک میکنه تا خودشون رو بهتر با شرایط جدید وفق بدن. بهترین لحظه زندگی یک زن وقتیه که مادر میشه... اما اولین تجربهی مادر شدن با همه زیباییاش مسئولیت سنگینیه و شما به عنوان یک مامان اولی روزهای پرمشغلهای رو پیش رو دارید. تمام وقت باید در خدمت یک موجود کوچولوی دوست داشتنی باشید وبرای تربیت و رشد او زمان بذارید.
قبل از هر چیز به خاطر داشته باشید که...
در ابتدا لازمه که پدر و مادر آینده، در رابطه با بچه دار شدن به توافق برسن. زمانی که هر دو نظر مساعدی درباره این موضوع داشته باشن، میتونن در مورد روشهای تربیتی، اعتقادات مذهبی، وظایف هر یک پس از تولد، چالشهای پیش رو و… با هم حرف بزنن. حل بعضی از مسائل مثل نحوه مراقبت از او، استفاده از تجربیات والدین، استخدام پرستار، اولویتهای آموزشی و… مسائلی هستن که بهتره قبل از تصمیم به بارداری درباره اونا گفت و گو و اتمام حجت کنید. در این مرحله ضروریه که زن و مرد در مورد تمام اولویتها، ترسها و انتظاراتشون با هم صحبت کنن.
از چه زمانی رابطه بدون پیشگیری داشته باشیم؟
پزشکان میگن که بهتره دو ماه پیش از اقدام به بارداری، روشهایی رو که برای پیشگیری از بارداری استفاده میکردید، قطع کنید. این زمان به شما کمک میکنه تا چرخه قاعدگی عادی رو تجربه کردنید و زمان دقیق تخمک گذاریتون رو پیدا کنید. به این ترتیب میتونید احتمال بارداری رو از طریق نزدیکی در زمان تخمک گذاری بالاتر ببرید. اگر برای مدتی طولانی از قرص به عنوان پیشگیری از بارداری استفاده کردید، ممکنه به زمان بیشتری برای برگشت هورمونها به حالت طبیعی نیاز داشته باشید. معمولا پس از گذشت 3 ماه، از قطع مصرف قرص، چرخه قاعدگی شما به حالت نرمال قبلی برمیگرده. در صورت عدم تجربه قاعدگی طبیعی، پس از گذشت این مدت میتونید با پزشکتون مشورت کنید.
اگر بارداری اولی شماست این نکات رو در نظر بگیرید
- صبوری در سختیها و چالشهای نی نی داری
- رسیدگی به سلامت روان و جسم خودتون به عنوان مادر و پدر
- استراحت کافی، داشتن تغذیه سالم و دنبال کردن اهداف فردی
- قدرت و اقتدار کافی
- رفتار منطقی و آرام، حفظ کردن آرامش در موقعیتهای بحرانی
- احترام گذاشتن به کودک و اطرافیان
- حامی بودن، تشویق کردن کودک و در نظر گرفتن تنبیه مناسب
- عشقورزی به کودک
- کشف استعدادهای کودک
- شنونده بودن و در دسترس بودن
- آگاهی از سبکهای فرزند پروری، مطالعه و کمک گرفتن از روانشناسان کودک در صورت لزوم
آموزش های لازم قبل از مادر شدن
موقع خواب نوزاد نیاز نیست ساکت باشید
زمانی که نوزاد میخوابه نیازی به سکوت نیست. فضای رحم محیطی پر سرو صداست و زمانی که بعد از به دنیا اومدن نی نی به خونه برمیگردید، باید بدونید نوزاد به سروصدا عادت داره. یعنی زمانی که نی نی خوابه میتونید تلویزیون نگاه کنید و صحبت کنید یا ظرف بشورید. بهتره که نی نی رو از همین اول به خوابیدن در فضایی با سکوت مطلق، عادت ندید.
حتی تا 14 ماهگی نوزاد و زمانی که خوابه، به راحتی میتونید اتاق خواب رو جاروبرقی بکشید!
آموزش روش آرام کردن گریه نوزاد قبل از مادر شدن
زمانی که نوزادتون گریه میکنه اگر بعد از شیر خوردنه برای اینه که راحتتر باد گلو بزنه، پس از جلو روی ساق دستتون بذاریدش و با کف دست دیگهتون به پشتش ضربه بزنید تا سریعتر باد گلو بزنه. این کار به او کمک میکنه که راحت بشه و احساس ناامنیاش از بین بره.
اگر این روش برای آرام کردنش کار ساز نبود میتونید با بغل کردن، راه بردن، لالایی خوندن و گذاشتن پستونک در دهانش آرومش کنید.
آمادگی لازم قبل از مادر شدن
در عرض ۳ هفته تشخیص شب و روز برای نوزاد راحت تر میشه و شما میتونید بهتر به کارهای خودتون برسید. و فاصله شیر خوردن نوزادتون رو می تونید تشخیص بدید و براش آماده باشید.
هنگام شیر خوردن نوزادتون رو بیدار نگه دارید
زمانی که کودکتون در حال شیر خوردن خواب آلود میشه میتونید با ماساژ چانه بیدار نگهش دارید. یک فشار بسیار آروم به چانه نوزاد جلوی خوابیدنش رو میگیره و باعث میشه شب خواب بهتری داشته باشه و شما هم راحتتر بخوابید. اگر کودکتون قبل از این که به خواب بره سیر بشه، مدت زمان خوابش طولانیتر خواهد شد و هر دوی شما راحتتر هستید.
ازتباط نوزاد با پدرش رو تقویت کنید
زمانهایی رو به تنها بودن نوزاد با پدرش اختصاص بدید. لمس و صدای او متفاوت از شماست و به علاوه این کار کمک میکنه کودک با کسی غیر از شما ارتباط برقرار کنه. شاید چند بار اول اعتماد کردن براتون سخت باشه ولی سعی کنید این کار رو انجام بدید و حداقل یکی دو ساعت نوزاد رو با پدرش تنها بذارید. حتی اگر در اطراف هستید مطمئن بشید که نوزاد نمیتونه شما رو ببینه یا صداتون رو بشنوه.
قبل از مادر شدن راحتی تختخواب نوزاد رو در نظر بگیرید
بعضی از نی نیها فقط کنار مادرشون میخوابن و به محض این که اونارو در تختشون میذارید بیدار میشن. احتمالش اینه که نوزادها گرمی آغوش مادر رو دوست دارن. میتونید با یک کیسه آب گرم یا پد حرارتی جای نوزادتون رو گرم کنید
در نهایت با کودکتون یکبار دیگه کودکی کنید و بازی کنید و این روزهای شگفتانگیز رو از دست ندید. هرجا هم نیاز به کمک داشتید با یک سرچ ساده بین مقالههای نی نی سایت، کمک دریافت کنید.