ترک شیشه شیر
خوبه که مادرای عزیز حتما تا قبل از 12 ماهگی کودک رو از شیشه شیر جدا کنین. در نهایت شما مادر عزیز میتونین از یک رویکرد تدریجی یا فوری برای ترک عادت شیشه شیر بچهها استفاده کنین. شاید در این بین شناخت راه های ترک عادت شیشه بتونه تا حد قابل توجهی به شما در مدیریت این مشکل کمک کنه. استفاده از فنجان و لیوان از سن 6 ماهگی میتونه به کودک شما کمک کنه تا شیشه شیر رو ترک کنه و برای نوشیدن شیر از فنجون شخصی خودش استفاده کنه. اگه کودک شما نسبت به شیشه شیر وابستگی خاصی داره شما میتونین روند ترک شیشه شیر رو در گذر زمان اجرایی کنین. یادتون باشه برای این موضوع میشه همچنان کودک رو تشویق کنین تا با فنجون خودش شیر بخوره.
چه زمانی برای از شیشه گرفتن بچهها مناسبه؟
قبل از شناخت راه های ترک عادت شیشه بهتره که مادرها با سن مناسب ترک شیشه شیر آشنا بشن. اگه کودک شما با شیشه شیر مادرش رو میخوره و یا از همون اول اون رو با شیر خشک تغذیه کردین باید یادتون باشه که متخصصای کودک توصیه میکنن که کودک خودتون حتما تا سن ۱۲ ماهگی از شیشه شیر جدا کنین. در این سن کودک شما میتونه همچنان روند شیرخوارگیش رو ادامه بده. اما برای خوردن شیر بهتره حتما از لیوان و فنجون برای این منظور استفاده کنین.
چرا بعد از دوازده ماهگی باید نسبت به ترک عادت شیشه توجه کرد؟
همانطور که گفتیم بعد از دوازده ماهگی والدین باید نسبت به ترک عادت شیشه شیر توجه کنن. تغذیه با شیشه شیر بعد از 12 ماهگی میتونه خطر پوسیدگی دندان را در کودک افزایش بده. به خصوص اگر کودک با شیشه در رختخواب هم تغذیه میشه بدون شک روند پوسیدگی دندنهای بچه سرعت بیشتری پیدا میکنه. این به این دلیله که تغذیه با شیشه شامل تماس مکرر دندونهای کودکان با قندهای موجود در شیر و برخی نوشیدنیها دیگست. همچنین تغذیه با شیشه شیر بعد از 12 ماهگی میتونه خطر چاقی را در کودکان افزایش بده. این به این دلیله که کودکانی که در این سن از شیشه شیر میخورن تمایل دارن شیر بیشتری بنوشن در نتیجه اونها میزان بیشتری کالری هم جذب میکنن.
گاهی ترک عادت شیشه شیر خیلی سخت میشه زیرا نوشیدن با شیشه تنها محدود به شیر نمیشه. گاهی بچهها با شیشهی شیر مایعات پرکالری دیگهای مثل آب میوه هم مینوشن. در نهایت هنگامی که کودک مایعات بیشتری مینوشه تمایل به خوردن غذاهای جامد کمتری هم داره. این موضوع به این معنیه که کودک مواد مغذی مهمی مثل آهن، روی و سایر مواد مغذی که برای رشد و نمو نیاز داره رو جذب نمیکنه. در 6 تا 12 ماهگی نوزادان میتونن شیر مادر، شیر خشک یا مقادیر کمی آب لوله کشی خنک و جوشیده بخورن. در نهایت هم در سن 12 ماهگی نوشیدنیهای سالم برای کودک شیر مادر، شیر گاو پرچرب و آب لوله کشیه.
چطوری کودک رو از شیشه شیر جدا کنیم؟
از حدود 6 ماهگی مادرها میتونن به کودک خودشون کمک کنن تا نوشیدن رو از فنجان یاد بگیرن. این کار به شما کمک میکنه تا بتونین عادت مصرف شیشه شیر رو در کودکتون ترک بدین. بعضی از بچهها این روند رو سریعتر طی میکنن. به این صورت که اگه به اونها برای نوشیدن یه فنجون بدین کودک به راحتی شیشه شیر رو ترک میکنه. برای سایر کودکان ممکنه این پروسه قدری دشوارتر باشه. به خصوص اگه بچه برای خوابیدن و یا کسب آرامش به شیشه شیر ودش وابسته باشه. این معضل بیشتر توی بچههایی دیده میشه که شیشه شیر رو بعد از سن 12 ماهگی ترک میکنن. برای این بچهها شما میتونین از یک رویکرد تدریجی برای ترک عادت شیشه شیر استفاده کنین. این روند هم به این مورد بستگی داره که چه چیزی برای شما و فرزندتون مناسبتره.
رویکرد تدریجی ترک عادت شیشه شیر چطوریه؟
برای ترک عادت شیشه شیر شما مادر عزیز میتونین هر چند روز یک بار یک بطری از میزان مصرف روزانه کودک کم کنین. البته این مسئله به این معنی نیست که غذای کودک کم بشه بلکه شا باید هر بار شیشه شیر کم شده رو با یه فنجون شیر تعویض کنین. برخی از والدین ابتدا شیشههای روز را قطع میکنن و شیشههای شب را تا آخر به کودک میدن. این به این دلیله که شیشههای شبانه اغلب بخشی از یک روال قبل از خواب کودک به حساب میآد. در اینجا بهتره که ما مثالی از یک رویکرد تدریجی برای کودکی که صبح، وسط روز، بعد از ظهر و هنگام خواب بطری میخوره ارائه بدیم.
برای ترک عادت شیشه شیر در کودک شما باید بطری نیمه روز را با یه فنجان تعویض کنین. در این مسیر تمام شیشههای شیر دیگهای رو که به بچه میدادین رو همچنان ادامه بدین. این کار را حدود 3 روز ادامه بدین. در ادامه شیشه بعد از ظهر را با یک فنجان تعویض کنین. بنابراین اکنون 2 شیشه رو با فنجان جایگزین کردین. این روند رو باید تا زمانی که کودک به طور کامل عادت شیشه شیر رو ترک کنه ادامه بدین.
چطوری میشه به سرعت به ترک عادت شیشه شیر کمک کرد؟
برای شناخت راه های ترک عادت شیشه به صورت فوری بهتره که مادر مصرف شیر از شیشه رو به صورت کلی و یکدفعهای کنار بزاره. برای این کار بهتره که شما همه شیشههای شیر رو یکباره از دید کودک خودتون خارج کنین. اگه فرزندتون شیشه شیر میخواد به جای شیشه با فنجون به کودک شیر بدین. همچنین نوشیدن شیر و مایعات دیگه رو با فنجون در طول روز به طور مکرر ادامه بدین. این کار باعث میشه تا کودک علاوه بر شیر مصرف غذاهای دیگه رو هم ادامه بده و رشد سالمتری داشته باشه.
منبع