2783
خصوصیات یک بیمارستان خوب برای زایمان

خصوصیات یک بیمارستان خوب برای زایمان

1393/08/18 بازدید808

 شاید برای شما یا نزدیکانتان هم اتفاق افتاده باشد که حتی یک هفته قبل از زایمان هم ندانید قرار است در چه بیمارستانی فارغ شوید و وقتی پزشک بیمارستان‌هایی که در آن زایمان انجام می‌دهد به شما معرفی می‌کند، گیج و سردرگم ‌شوید و قادر به تصمیم‌گیری نباشید و اصلا ندانید خصوصیات یک بیمارستان مناسب برای زایمان چیست. بنابراین برای آشنایی با خصوصیات یک بیمارستان خوب توصیه‌های زیر را مطالعه کنید.

 

بیمارستان مناسب برای زایمان، بیمارستانی است که زایمان سالم و بدون مشکل در آنجا انجام شود و مادر و نوزاد به سلامت آن را ترک کنند.

 

معمولا مسایل و مشکل‌های زایمان قابل‌پیش‌بینی نیست، بنابراین بیمارستان باید امکاناتی داشته باشد تا پزشک بتواند ضمن مراقبت کامل از مادر و نوزاد، همه شرایط احتمالی را در نظر بگیرد، چه در زایمان طبیعی و چه در سزارین که ممکن است عوارضی داشته باشد.

 

وجود متخصص بیهوشی مقیم

مرکزی که زایمان در آن انجام می‌شود، باید دارای پزشک بیهوشی مقیم باشد که در تمام مدت عمل حضور داشته باشد، زیرا ممکن است پزشک برای زایمان طبیعی برنامه‌ریزی کند، اما به دلایلی مجبور به سزارین شود، بنابراین اتاق‌عمل و پزشک بیهوشی باید در هر لحظه در دسترس باشند.

امکانات اتاق عمل باید مناسب و خون به میزان کافی موجود باشد، به‌خصوص برای سزارین‌های پرخطر.

 

وجود بخش‌ مراقبت های ویژه نوزادان (NICU)

وجود بخش‌های ویژه نوزادان و NICU هم بسیارمهم است. توصیه می‌شود خانم‌هایی که بارداری پرخطر دارند، حتما در این بیمارستان‌ها زایمان کنند.

 

به طور کلی بر اساس یک طبقه‌بندی، بیمارستان‌ها در سه سطح 1، 2، 3 درجه‌بندی می‌شوند.

متاسفانه گاهی نوزادی در هفته 35 بارداری و با وزن 2 کیلوگرم با سزارین متولد می‌شود، ولی به دلیل اینکه امکانات کافی وجود ندارد از دست می‌رود. بنابراین اگر هر گونه شک به احتمال بروز مشکلات مادری و جنینی وجود دارد، باید به مادر توصیه شود که در بیمارستان مجهز زایمان کند

در بیمارستان سطح یک، امکانات زیادی وجود ندارد، مثل متخصص زنان، بیهوشی و اتاق عمل و بخش نوزادان معمولی، بیشتر در شهرهای کوچک و برای خانم‌هایی مناسب است که بارداری بدون مشکل دارند، نوزاد به موقع و سالم به دنیا آمده و احتمال بروز عارضه در مادر یا جنین وجود ندارد.

 

در بیمارستان درجه دو، امکانات متوسط‌ تری وجود دارد و بخش‌های جانبی بیشتری نسبت به سطح یک دارد. معمولا خانم‌هایی که قبلا سزارین شده‌اند یا مسمومیت بارداری خفیف دارند، در این بیمارستان‌ها کنترل می‌شوند.

 

در بیمارستان‌های سطح سه که به اصطلاح جنرال هستند، همه تخصص‌ها و بهترین امکانات وجود دارد. این بیمارستان‌ها علاوه بر بخش زنان، فوق‌تخصص نوزادان، جراح عمومی، بخش داخلی، قلب، بخش نوزادان و ‌NICU، CCU و ICU هم دارند و بالاترین سطح مراقبت از مادر و نوزاد انجام می‌شود. خانم‌های با مسمومیت بارداری شدید و بارداری چندقلویی، کسانی که سه مورد سزارین داشته‌اند و خانم‌هایی که مشکل ناباروری داشته‌اند و با شرایط خاص باردار شده‌اند، بهتر است در این بیمارستان‌ها تحت نظر باشند.

برای مادرانی هم که احتمال زایمان زودرس دارند و ممکن است نوزادشان زودتر از 37 هفته متولد شود یا وزنش کم است، بیمارستان‌های سطح سه بهتر است.

 

 

بیمه ‌را فراموش نکنید

علاوه بر نکته‌هایی که ذکر شد، تحت پوشش بیمه بودن موضوع مهمی است که از همان ابتدای بارداری باید به آن توجه داشت و هر خانواده‌ای با توجه به سطح درآمد و نوع بیمه باید بیمارستان را انتخاب کند.

 

اگر خانمی بخواهد مراقبت و زایمان خوب داشته باشد، بهتر است از ابتدای بارداری در همان مرکز و نزد همان پزشکی که از روزهای ابتدایی بارداری تحت‌نظر او بوده است، زایمان کند.

اگر پزشک معالج و مرکز درمانی زودتر انتخاب شوند، مادر دچار سردرگمی و استرس نخواهد شد.

متاسفانه عوارض زایمان در کسانی که مدام مرکز مراقبتی و پزشک خود را تعویض می‌کنند، یا طی بارداری نزد یک پزشک تحت‌نظر هستند و چند روز به زایمان مانده به پزشک و مراکز دیگری مراجعه می‌کنند که شناخت و سابقه‌ای از آنها ندارند، بیمار را قبلا ندیده‌اند و با مشکلات او آشنا نیستند، بیشتر است

با توجه به وضع درآمد و نوع بیمه، مراکز مختلفی برای این کار وجود دارد و خوشبختانه هم اکنون در بیمارستان‌های خصوصی هم بیمه‌های تکمیلی را می‌پذیرند.

 

شیردهی موفق در بیمارستان دوستدار کودک

یکی دیگر از خصوصیات بیمارستان مناسب، وجود طرح بیمارستانی دوستدار کودک و مادر است.

بیمارستان دوستدار کودک باید تمام زنان باردار را در مورد فواید و مزیت‌‌های شیردهی باخبر کند. به مادران برای شروع شیردهی ظرف نیم ساعت پس از تولد کمک کند و روش شیردهی و تداوم آن‌ را به مادران نشان دهند، حتی اگر باید از نوزاد خود جدا باشند.

 

چنین بیمارستان‌هایی باید:

- به نوزادان تازه‌متولدشده هیچ غذا یا نوشیدنی دیگری غیر از شیر مادر و حتی آب ندهند، مگر اینکه پزشک تجویز کرده باشد.

 

- اصول اولیه مراقبت از کودک را به مادران آموزش دهند که اجازه می‌دهد مادران و نوزادان بدون مشکل با یکدیگر باشند.

 

- اصول تغذیه صحیح با شیرمادر را به مادران آموزش دهند و او را به این امر تشویق کنند.

 

- به نوزاد به غیر از شیر مادر، هیچ ‌نوع پستانک، شیشه شیر یا... ندهند.

 

- در زمان ترخیص از بیمارستان، مادر را به گروه‌ها یا مراکز شیردهی و پشتیبان شیردهی برای هر نوع کمک معرفی کنند.

در بیمارستان دوستدار مادر کلاس‌های آمادگی برای زایمان در دوران بارداری برگزار می گردد و به مادران مطابق پروتکل‌های رسمی مورد تایید وزارت بهداشت، مطالب آموزشی عرضه می‌شود.

 

امکان عرضه خدمات مراقبتی و پاراکلینیکی در فوریت‌ها و اورژانس‌های مامایی و زایمان برای مادران و نوزادان در معرض خطر در همان محل یا از طریق ارجاع مناسب و به موقع مادر فراهم است.

این خدمات شامل امکان تزریق خون، خدمات جراحی، آزمایش‌های پاراکلینیک، خدمات مراقبت ویژه برای مادران و نوزادان، ارائه هر روش با توجه به باورها و اعتقادهای مذهبی و فرهنگی مادر است.

شرایط برای حضور همراه آموزش دیده در کنار مادر به‌خصوص در زمان زایمان در بیمارستان فراهم است.

 

 

 

 

منبع: تبیان

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها