2783
باریستا و بارتندر مهارت‌های کاربردی برای نسل جدید

باریستا و بارتندر مهارت‌های کاربردی برای نسل جدید

1402/04/27 بازدید380

زندگی شغلی افراد در سال‌های اخیر بسیار وابسته به مهارت و تخصص آن‌ها ست. سعی کنید با سرمایه گذاری روی خودتان و فرزندانتان مسیر شغلی و درآمدی مناسبی را فراهم کنید.

در جهان امروز صنعت پر رونق قهوه و کافه‌داری فرصت‌های شغلی و درآمدزایی فراوانی را ایجاد کرده است. امروز از هر خیابان و محله‌ای که رد می‌شوید انواع کافه‌ها و کسب و کارهای مرتبط با قهوه را میبینید. قهوه این نوشیدنی سیاه جادویی فرصت‌های بی نظیری را برای نسل جدید به خصوص دهه هشتاد و نودی‌ها فراهم کرده است. در سال‌های اخیر آموزش باریستا و آموزش بارتندری از پرطرفدارترین رشته‌های آموزشی در ایران هستند.

 

آشنایی با مهارت‌های کاربردی باریستایی و بارتندری

باریستا و بارتندر دو بازوی حرفه‌ای یک کافه هستند. باریستا قسمت قهوه و نوشیدنی‌های گرم را می‌چرخاند و بارتندر به بار سرد و نوشیدنی‌های سرد مشغول است. در ادامه هر کدام از این حرفه‌ها را کاملا معرفی می‌کنیم تا بتوانید با دید روشن و مطابق با علایق و استعدادتان در مسیر باریستایی یا بارتندری گام بردارید.

باریستا کیست؟

باریستا یا متصدی بار گرم کسی است که تخصصش دم کردن قهوه است. از باریستا با نام جادوگر کافه‌ها هم یاد می‌کنند. او بلد است چطور قهوه‌های بی نظیر و جذاب دم کند. خیلی از مشتری‌ها عاشق باریستا و هنرش هستند. محل کار باریستا در قسمت بار گرم کافه است. نزدیک‌ترین ترجمه فارسی برای بار، واژه پیشخوان است. اگر به بار گرم یک کافه دقت کنید تجهیزاتی مانند: دستگاه اسپرسو، دستگاه آسیاب قهوه، تمپر، انواع پیچر‌ها و انواع دانه‌های قهوه را آنجا می‌بینید.

مهم نیست که خانم هستید یا آقا، 14 سال‌تان است یا 60 سال؛ اگر فکر می‌کنید به این حوزه علاقه‌مند هستید می‌توانید با کمی مهارت آموزی وارد حرفه باریستایی شوید. که در ادامه بهتان می‌گوییم چطور.

بارتندر کیست؟

بارتندر متخصص نوشیدنی‌های سرد است. در دنیای کافه داری بارتندر به کسی می‌گویند که به صورت حرفه‌ای به آماده کردن نوشیدنی‌های سرد می‌پردازد. در واقع مدیریت بار سرد با اوست. بارتندر با ابزارها و تکنیک‌های مختلفی سروکار دارد و به علم میکسولوژی یا ترکیب مواد اولیه مسلط است.
محل کار او قسمت بار سرد کافه است. در قسمت بار سرد ابزارهایی مانند: بار استیشن، میکسر، انواع شیکرها، جیگر، مادلر، استرینر و انواع لیوان‌های سرو نوشیدنی‌ها را مشاهده می‌کنید.

چطور صفر تا صد باریستایی را یاد بگیرم؟

برای باریستا شدن باید پنج مهارت اصلی را بلد باشید. تئوری قهوه و باریستا، بار گرم، لته آرت، قهوه‌های دمی و بار سرد عمومی.
بار گرم همان‌طور که از نامش پیداست شامل قهوه‌ها (اسپرسو، کاپوچینو، لته، و ...) و نوشیدنی‌های گرمی مثل هات چاکلت، چای ماسالا، چای ثعلب و قهوه ترک است.

لته آرت یا ترجمه فارسی آن هنر شیر قهوه نگاری، مهارت طراحی روی قهوه است. احتملا کافه که رفته‌اید طرح‌های جذابی که باریستاها روی لته‌شان می‌زنند را دیده‌اید. لته آرت، ویترین و نمایش کار حرفه‌ای یک باریستا است.

قهوه‌های دمی یا قهوه‌های نسل سوم عمر زیادی ندارند. در سال‌های اخیر و پس از توجه ویژه قهوه نوشها به عطر و طعم قهوه، قهوه‌های نسل سوم سر از منوی کافه‌ها درآوردند. قهوه‌های دمی ابزارهای خاص خود را دارند. از جمله: کمکس، سایفون، وی 60، کالیتا، آئروپرس و ... در دنیای امروز یک باریستا باید منوی قهوه‌های دمی را بلد باشد تا بتواند در کافه‌های مدرن و امروزی کار کند.

تخصص اصلی باریستا قهوه‌ها و نوشیدنی‌های گرم است ولی بهتر است کمی هم در حوزه نوشیدنی‌های سرد مهارت داشته باشد و طرز تهیه نوشیدنی‌هایی مثل شیک‌ها، موکتل‌ها، اسموتی‌ها و فراپه ها را بلد باشد.

یک دوره استاندارد آموزش باریستایی چه سرفصل‌هایی دارد؟

  1. تئوری قهوه و باریستا شامل:
  • تاریخچه قهوه
  • گیاه شناسی قهوه
  • نژادهای قهوه
  • فرآوری قهوه
  • برشته کاری قهوه
  • نگهداری از قهوه
  • شناخت دیفکت و خرابی های قهوه
  • کاپینگ (یا قهوه آزمایی)
  • ویژگی قهوه اسپشیالتی و تفاوت آن با سایر قهوه ها
  • اصول و قواعد کار پشت بار کافه
  1. بار گرم شامل:
  • تنظیم اصولی دستگاه آسیاب قهوه و استفاده از بروئینگ چارت
  • فوم گیری اصولی شیر
  • تنظیم دستگاه آسیاب قهوه
  • آموزش اسپرسو بار (اسپرسو، آمریکانو، کاپوچینو ماکیاتو، موکا، آفوگاتو و )
  1. لته آرت یا طراحی روی قهوه
  • فوم گیری اصولی شیر
  • پیچر شناسی
  • پیاده سازی پترن‌های مختلف
  1. قهوه‌های دمی

آموزش انواع ابزارهای دمی (کمکس، سایفون، آئروپرس و ...)

  1. بار سرد عمومی
  • شیک‌ها
  • اسموتی‌ها
  • فراپه‌ها
  • موکتل‌ها
  • آیس کافی‌ها

چطور صفر تا صد بارتندری میکسولوژی را یاد بگیریم؟

برای اینکه به یک متخصص بارتندری میکسولوژی تبدیل شوید باید مهارت خود را تقویت کنید، ابزارها را بشناسید و علم ترکیب مواد یا میکسولوژی (Mixology) را بدانید. اگر همه این موارد را در کنار هم داشته باشید، یک بارتندر حرفه‌ای خواهید بود.

ممکن است هر کسی بتواند به کمک مخلوط کن، نوشیدنی‌های سرد مختلف را آماده کند. اما طعم موهیتویی که یک بارتندر آماده می‌کند با یک موهیتو معمولی خیلی تفاوت می‌کند.

 

یک دوره استاندارد آموزش بارتندری میکسولوژی چه سرفصل‌هایی دارد؟

  • بارتندینگ و میکسولوژی
  • شرح وظایف و قوانین کاربردی بارتندری
  • ابزار، بار استیشن و نحوه چیدمان
  • گلس شناسی
  • یخ شناسی
  • متد و تکنیک‌های ساخت نوشیدنی
  • گارنیش‌های فستیوالی و اختیار
  • سیروپ، پوره و پریمیکس‌ها و ساخت آنها
  • ساخت گارنیش های مختلف ازجمله فستیوالی، خاویار، اسپاگتی، کاراملایز، ایزومالت و غیره
  • استایل تکنیکال و نحوه درست استفاده از ابزار
  • انواع پورینگ (فری پورینگ، فرانت پروین، بک پورینگ، ریورس پورینگ)
  • انواع کات‌ها
  • استایل شیک صحیح
  • تکنیک استیر
  • متد رول (تروئینگ)
  • صفر تا صد سرو نوشیدنی با استایل صحیح
  • الفبای رسپی نویسی و رسپی خوانی به‌صورت تکنیکال
  • چارت رسپی نویسی
  • ساخت نوشیدنی تکنیکال
  • ساخت نوشیدنی‌های ابداعی

آکادمی کافه نیرو، مرجع تخصصی آموزش باریستا و بارتندر

یکی از موسسه‌های آموزشی معتبر در حوزه باریستایی و بارتندری آکادمی کافه نیرو ست. این مجموعه مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه‌ای دارد و سال‌هاست که دوره‌های آموزشی حوزه کافه و نوشیدنی‌ها را برگزار می‌کند. برای یادگیری مهارت‌های باریستا و بارتندر می‌توانید با خیال راحت آکادمی کافه نیرو را انتخاب کنید.

دوره‌های آموزشی کافه نیرو چه ویژگی‌هایی دارند؟

  • دوره‌های آکادمی کافه نیرو کاملاً عملی است و در طول دوره بارها و بارها اصول و تکنیک‌های باریستایی و بارتندری را به‌صورت عملی تمرین می‌کنید.
  • این آکادمی فضایی بسیار مجهز با امکانات کامل و به‌روز دارد.
  • دوره‌ها طبق سرفصل‌های استاندارد جهانی برگزار می‌شود و مدرسین کاملاً حرفه‌ای عمل کرده و نسبت به آموزش و یادگیری شما حریص هستند. پس از آموختن کنار آنها لذت خواهید برد.
  • بسیاری از هنرجویان کافه نیرو در کافه‌های مختلف ایران و سایر کشورها مشغول به کار هستند.
  • با توجه به آموزش هایی که می بینید و منابعی که استفاده می کنید، هزینه بسیار معقولانه‌ای می‌پردازید.
  • تیم اجرایی کافه نیرو امکان کارآموزی و تجربه کار در فضای واقعی در کافه‌های مختلف را برای هنرجویان‌ش فراهم کرده است.

مدرک معتبر باریستایی و بارتندری کدام است؟

برای ایران در حال حاضر معتبرترین مدرک در حوزه باریستا و بارتندر مدرک سازمان فنی و حرفه‌ای بوده که کاملا رسمی و قابل ترجمه است.

از آن‌جایی که مدرک فنی و حرفه‌ای قابل ترجمه ست، ارزش بین المللی دارد و می‌توانید از آن در کشورهای مختلف استفاده کنید.

آکادمی کافه نیرو، دوره باریستا و بارتندر را طبق سرفصل‌های استاندارد و بین المللی برگزار کرده و با داشتن مجوز، امکان دریافت مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه‌ای را به هنرجویان می‌دهد.

برای دریافت مشاوره با کارشناسان آموزشی این آکادمی تماس بگیرید:

021-88785856

09190812575

آدرس آکادمی کافه نیرو:

تهران، میدان آرژانتین، ابتدای خیابان الوند، پلاک 26، طبقه 4

آدرس وب سایت آکادمی کافه نیرو برای مشاهده اطلاعات کامل دوره‌های آموزشی:

www.cafeniro.com

 

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها