2783
چگونه والدین خوبی برای فرزندمان باشیم؟

چگونه والدین خوبی برای فرزندمان باشیم؟

1402/04/21 بازدید724

چگونه والدین خوبی برای فرزندمان باشیم؟

برخلاف تصور عده زیادی از مردم، پدر و مادر خوب بودن اصلا کار راحتی به نظر نمی رسه. به عنوان مثال بیشتر مردم فکر می کنن که با بی عیب و نقص بودن می تونن پدر و مادر خوبی باشن. اما واقعیت اینه که هیچ پدر و مادر کامل و بی عیب و نقصی در جهان وجود نداره. در مقابل، هیچ فرزند کامل و بی نقصی هم در جهان وجود نداره که بدون وجود مشکلات و دردسرهای مختلف بزرگ بشه. با این وجود خبر خوب اینه که با استفاده از بعضی اصول تربیتی می تونیم فرزندان خوبی رو تربیت کرده و به جامعه تحویل بدیم. به علاوه با آگاهی و مطالعه می تونیم پدر و مادر بهتری برای فرزندانمون باشیم. بر اساس آخرین آمار و نتایج موجود در یک دهه اخیر، استفاده از مهارت های فرزندپروری می تونه از شما والدین بهتری بسازه. بر این اساس در این مقاله چند مهارت مهم در این زمینه رو بررسی می کنیم.                                                                    

به سلامتی خودتون اهمیت بدین

والدین خوب به همون اندازه که به سلامتی فرزندشون توجه می کنند، به سلامتی جسمی و روانی خودشون هم اهمیت میدن. بنابراین اولین گام برای تربیت فرزند، توجه به سلامت روانی و فیزیکی خودمون خواهد بود. والدینی که به مسائل و مشکلات خودشون رسیدگی می کنن شانس بیشتری برای تربیت فرزندان سالم تر دارن. علاوه بر این با درمان بیشتر اختلالات میشه تاثیر اونها رو بر روی کودکان کمتر کرد یا به طور کامل از بین برد. به عنوان مثال پدر و مادر مضطرب به طور ناخودآگاه می تونن فرزندان مضطربی رو تربیت و به اجتماع تحویل بدن. با این تفاسیر سلامت والدین می تونه ارتباط مستقیم و غیرقابل انکاری با سلامت فرزندان داشته باشه.

علاقتون به فرزندتون رو ابراز کنید

والدین خوب والدینی هستند که نیازهای عاطفی فرزندشون رو درک کنند. وقت گذروندن با فرزندان، صحبت کردن با کودکان، بغل کردن بچه ها، توجه به علایق و سرگرمی های مورد علاقشون، از مهمترین راه هایی هستند که به کمک اونها می تونین عشق و علاقتون رو به فرزندتون ابراز کنید. فرزندان ما به کمک این رفتارها می تونن تاب آوری بیشتری در برابر مشکلات داشته باشن. علاوه بر این با انجام این رفتارها صمیمیت بین فرزند و والدین به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کنه.

                                                         

740

والدین حمایتگری باشید

بخش قابل توجهی از رشد عاطفی و اجتماعی فرزندان به حمایت بی چشمداشت والدین بستگی داره. بنابراین پدر و مادرهایی که بدون در نظر گرفتن رفتارها، شیطنت ها یا پرخاشگری های فرزندان ازشون حمایت می کنند، فرزندان بهتری رو تربیت می کنند. اما این موضوع به این معنی نیست که صفر تا صد کارهای فرزندتون رو بر عهده بگیرید یا مسئولیت تمام کارهای اون رو قبول کنید. والدین خوب هنگام نیاز و مشکلات فرزندشون حامیان خوبی هستند اما استقلال فرزند رو ازش نمی گیرن. به علاوه با استفاده از زور و اجبار سعی نمی کنن فرزندشون رو تغییر بدن.

تنبیه بدنی رو فراموش کنید

واقعیت اینه که والدین دانا تحت هیچ شرایطی از تنبیه بدنی استفاده نمی کنند. در طی چند دهه گذشته خیلی از خانواده ها از این سیستم تربیتی اشتباه استفاده می کردند. با این وجود کودک نمی تونست علت اشتباه بودن کارش رو به خوبی درک کنه. بنابراین تنبیه بدنی نه تنها فرزندان رو اصلاح نمی کرد بلکه باعث می شد کودک کارهای اشتباه رو در نبود والدین تکرار کنه. امروزه عواقب استفاده از تنبیه بدنی به همین جا ختم نمی شه چرا که با استفاده از تنبیه بدنی فرزندان یاد می گیرن که مشکلات خودشون رو با کمک درگیری فیزیکی و اعمال خشونت حل کنند. بر اساس آخرین نتایج به دست اومده در زمینه بزهکاری کودکان می تونیم با قطعیت بگیم که بیشتر کودکان بزهکار در دوران کودکی خشونت فیزیکی رو تجربه کردن. بنابراین تنبیه بدنی می تونه سلامت روانی فرزندتون رو هم تحت تاثیر قرار بده.                                                

                                                                 

مشوق خوبی برای فرزند خودتون باشین

والدین خوب بچه ها رو تشویق می کنن و برای انجام کارهای خوب در کودکان، انگیزه ایجاد می کنند. بیشتر مردم تصور می کنن که خرید اسباب بازی های گرون قیمت یا جایزه های عجیب و غریب می تونه انگیزه کودک رو افزایش بده. با این وجود واقعیت اینه که دنیای کودکان با دنیای والدین متفاوته. ارزش مالی هدیه آخرین چیزیه که ممکنه یه بچه بهش توجه کنه. بنابراین جایزه های کوچیک و معمولی مثل خرید یه شکلات، رفتن به یه مرکز خرید یا خریدن یه بستنی می تونه فرزند شما رو خیلی خوشحال تر کنه. با این وجود مهر و محبت شما ارزشمندترین هدیه ای خواهد بود که می تونین به فرزندتون هدیه کنید.
منبع
womenshealth.gov

منبع : چگونه والدین خوبی برای فرزندمان باشیم؟

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها