با وجود کدام بیماری ها، زنان نمی توانند باردار شوند؟
بیماری زنان به موضوعی نگران کننده در اکثر کشورها خصوصا ایران تبدیل شده. متاسفانه برخی از بیماری های زنان، می تونن منجر به نازایی بشن. ممکنه به عنوان یک خانم، بارها نگران این بیماری ها شده و از بچه دار شدن ناامید شده باشین. در این مقاله تلاش می کنیم شما خانم های عزیز رو با بیماری هایی که منجر به نازایی میشن و علائم ناشی از اون ها آشنا کنیم. پس همراه ما باشید.
آشنایی با عوامل ناباروری و انواع بیماری زنان
بیماری زنان در انواع مختلفی دسته بندی میشه. برخی از این بیماری ها می تونن به راحتی درمان بشن اما برخی دیگه از اون ها ممکنه مشکلات زیادی مثل ناباروری رو در خانم های جوان ایجاد کنن. حالا اسم این بیماری هایی که عامل نازایی هستن چیه و چه علائمی دارن؟ در این بخش از مقاله چند مورد از مهم ترین بیماری هایی که به عنوان عامل ناباروری شناخته میشن رو به شما خانم های عزیز معرفی می کنیم.
- فیبروم رحم: یک نوع بیماری زنان که می تونه به عنوان عامل نازایی شناخته بشه، فیبروم رحم هستش. این بیماری در واقع یک تومور خوش خیم هستش که در قسمت دیواره عضلانی رحم تشکیل میشه. این تومور با مسدود کردن مسیر از عملیات لقاح جلوگیری می کنه و در نتیجه مشکل نازایی به وجود میاد.
- وجود کیست در تخمدان: کیست-بیماری زنان به عنوان یک مشکل شایع در بسیاری از خانم ها شناخته میشه. البته این بیماری همیشه منجر به نازایی نمیشه اما اگه وجود کیست باعث نامنظم شدن فعالیت تخمدان بشه، می تونه مشکل نازایی رو هم در شما ایجاد کنه.
· اختلالات تخمک گذاری: این نوع بیماری زنان می تونه علل مختلفی داشته باشه. در این نوع بیماری معمولا پریود شما نامنظم میشه. بنابراین اگر دچار بی نظمی در پریود شدید، ممکنه به این مشکل دچار شدهه باشید. این بیماری می تونه ناشی از پرولاکتین بالا، تنبلی تخمدان و یا زودرس بودن تخمدان باشه.
درمان مشکلات نازایی در زنان
علاوه بر تموم بیماری های ذکر شده، مشکلات دیگه ای هم هستن که می تونن باعث ناباروری شما عزیزان بشن. برای مثال بسته شدن لوله های فالوپ به هر دلیلی می تونه باعث مشکل نازایی بشه. همچنین وجود عفونت و چسبندگی در رحم، بیماری های سنگین مثل ایدز و سرطان دهانه رحم هم می تونن مشکل نازایی رو در شما به وجود بیارن. گاهی اوقات کم کاری یا پرکاری غده تیروئید هم می تونه یک نوع اختلال هورمونی ایجاد کنه. این اختلال هورمونی در موارد محدودی می تونه منجر به نازایی در خانم های عزیز بشه.
حالا از کجا می تونیم متوجه بشیم که به بیماری زنان یا نازایی دچار شدیم؟ به طور کلی علائمی مثل پریود نامنظم، درد شدید در پریود، درد در هنگام رابطه جنسی، پریود نشدن و... از مهم ترین علائم نازایی یا بیماری به شمار میرن. اگه دچار این علائم هستین و پس از یک سال تلاش برای بارداری به نتیجه خاصی نرسیدین، می تونید به یک پزشک خوب مراجعه و مشکل اصلی رو پیدا کنید.
برای درمان بیماری زنان و ناباروری باید چکار کنیم؟
برای درمان بیماری زنان و مشکلات نازایی بهترین راه مراجعه به یک پزشک متخصص یا فوق تخصص زنانه. خیلی از شماها فکر می کنید که در منزل و با استفاده از داروهای گیاهی می تونید مشکل خودتون رو برطرف کنید. البته نمیشه گفت که داروهای گیاهی هیچ تاثیری روی درمان بیماری ها ندارن اما یک پزشک متخصص با اطلاعاتی که داره می تونه کمک کنه تا مشکل شما به صورت قطعی و در کوتاهترین زمان ممکن رفع شه. یک پزشک متخصص اول با استفاده از آزمایش های لازم، مشکل شما رو به صورت ریشه ای بررسی می کنه و نوع بیماریتون رو پیدا میکنه. بعد با توجه به اطلاعاتی که داره داروهای لازم، جراحی و... رو براتون تجویز می کنه. به طور کلی نیازی به نگرانی نیست چرا که اکثر این بیماری ها با عمل کردن به دستور پزشک به راحتی قابل درمان هستن.
البته باید توجه کنید گاهی پزشک داروهایی رو برای درمان بیماری زنان به شما پیشنهاد میده که می تونن عوارضی با خودشون به همراه داشته باشن. سرگیجه، حالت تهوع، اختلال در میل جنسی و... از جمله عوارض مهم این داروها به شمار میرن. پس اگه بعد از مصرف دارو دچار چنین عوارضی شدین، اصلا نیاز به نگرانی نیست. در واقع این عوارض بعد از مصرف دارو خیلی عادی و طبیعی هستن.
منبع