در مصرف فیبر زیاده روی نکنید:
اگرچه فیبر فواید قابل توجهی برای سلامتی دارد اما زیاده روی در آن ممکن است باعث نفخ شکم شود. مردان و زنان باید به ترتیب برای دریافت 38 تا 25 گرم فیبر در روز تلاش کنند به ویژه غلات کامل، میوهها، سبزیجات و حبوبات. مصرف آب نیز برای هضم فیبر توصیه میشود بنابراین حداقل هشت فنجان آب در طول روز بخورید.
کربناتاسیون را محدود کنید:
کربنات موجود در نوشابه و محصولاتی از این دست میتواند با وارد کردن کیسههای گاز، گاز بیشتری به رودهها اضافه کند. محدود کردن نوشابههای گازدار نه تنها باعث کاهش مصرف شکر و کالری میشود بلکه میتواند نفخ معده را کاهش دهد.
شیرینکنندههای مصنوعی را کاهش دهید:
اگرچه برخی از افراد نسبت به دیگران حساسیت بیشتری نسبت به آنها دارند اما شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است مقصر اصلی نفخ شکم باشند. برای کاهش خطر نفخ، گاز و سایر عواقب ناخوشایند گوارشی جایگزینهای قند و الکلها را کاهش یا حذف کنید.
موز بخورید:
موز تامین کننده پتاسیم به متعادل کردن اثرات سدیم کمک میکند و میتواند خطر احتباس مایعات را کاهش دهد. منابع اضافی پتاسیم عبارتند از زردآلو، هویج، سیب زمینی، تربچه و گوجه فرنگی.
وعدههای غذایی کوچک و مکرر مصرف کنید:
مصرف وعدههای غذایی کوچکتر و مکرر این فرصت را به شما میدهد تا هضم کامل را کند کنید زیرا هضم وعدههای غذایی بزرگ بیشتر طول میکشد و ممکن است باعث نفخ ناخوشایند شکم شود.
ماست بخورید:
بیشتر ماستها پروبیوتیکها را تامین میکنند یعنی کشتهای فعال که سلامت دستگاه گوارش را بهبود میبخشند. پروبیوتیکهای رایج شامل لاکتوباسیلوسها و باکتریها هستند و احتمالاً در برچسب مواد تشکیل دهنده موجود میباشند. توتهای تازه، موز و آجیل میتوانند با افزایش مصرف فیبر نفخ شکم را کاهش دهند.
به نوع چای مصرفی توجه کنید:
نوشیدن چای از جمله بابونه میتواند گاز معده را محدود کرده و سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد. چای همچنین به مصرف روزانه آب کمک میکند که میتواند مشکلات گوارشی را بیشتر کاهش دهد.
نتیجهگیری: