نمک بیش از حد ممکن است عامل سردردهایی باشد که تجربه میکنید اما رابطه بین مصرف نمک و سردرد به خوبی درک نشده است. چند مطالعه اخیر نشان داده است که افراد مبتلا به فشار خون بالا و سردردهای مزمن ممکن است از رژیم غذایی حاوی نمک استفاده کنند که به طور کلی برای حفظ سلامت کلی نیز توصیه میشود. مطالعات دیگر نشان دادهاند که مصرف نمک بیشتر با سردردهای میگرنی کمتر مرتبط است. هنوز برخی دیگر پیشنهاد میکنند که کاهش سدیم (به ویژه نمک در غذاهای فرآوری شده) است که میتواند منجر به علائم ترک از جمله سردرد شود که بر کودکان و همچنین بزرگسالان تاثیر میگذارد. مطالعاتی که ارتباط بین مصرف نمک و سردرد را بررسی میکنند بر اساس جمعیت مورد مطالعه، نوع سردرد و سایر عوامل در مورد تحقیق متفاوت است.
مصرف نمک چه تاثیری بر سلامتی میگذارد؟
سردرد و فشار خون بالا:
افراد مبتلا به فشار خون بالا که رژیم غذایی سدیم کمتری داشتند سردرد کمتری داشتند. این مطالعه شامل 390 بزرگسال بالای 21 سال مبتلا به پرفشاری خون پیش از فشار خون یا مرحله 1 بود. کسانی که غذاهای حاوی سدیم کمتری مصرف میکنند سردرد کمتری نسبت به کسانی که غذاهای سدیم بیشتری مصرف میکنند دارند.
سردردهای میگرنی:
افرادی که مصرف کربوهیدرات خود را کاهش و مصرف نمک خود را افزایش میدهند میگرن کمتری دارند. میزان نمک مصرفی با نمونه ادرار اندازهگیری میشود. محققان به این نتیجه رسیدند که سطوح بالاتر نمک با سردردهای میگرنی طولانیتر و شدیدتر مطابقت دارد.
مصرف زیاد نمک چه نشانههایی دارد؟
- پف کردگی
- نفخ
- افزایش وزن
در موارد بسیار شدید مصرف بیش از حد نمک باعث مسمومیت میشود. این هیپرناترمی نامیده میشود و میتواند منجر به عوارض خطرناک و حتی کشنده مانند آسیب کلیه، تشنج و کما شود. سایر علائم مسمومیت با نمک عبارتند از:
- تشنگی شدید
- حالت تهوع
- استفراغ
- ضعف
نتیجهگیری:
ممکن است آزمایش ارزشمندی باشد تا ببینید آیا کاهش مصرف نمک به جلوگیری از سردرد کمک میکند یا خیر. در هر صورت کاهش نمک برای سلامت قلب و عروق شما مفید است اما ابتدا پزشک خود صحبت کنید.
منبع: