2783
گرانولا چیست؟

گرانولا چیست؟

1401/11/24 بازدید3582

گرانولا محصولی شبیه غلات است که معمولاً با جو، شکر، روغن و مقداری ترکیبی از میوه‌های خشک، آجیل و دانه‌ها تهیه می‌شود. انواع مختلفی از گرانولا وجود دارد بنابراین مواد تشکیل دهنده این محصولات می‌تواند متفاوت باشد. به همین دلیل مهم است که هنگام انتخاب گرانولا در فروشگاه‌ها برچسب مواد را بخوانید. یک چهارم فنجان گرانولای خریداری شده در فروشگاه شامل ارزش غذایی زیر می‌باشد:

  • 130 کالری
  • 13 گرم کربوهیدرات
  • 4 گرم پروتئین
  • 8 گرم چربی
  • 2 گرم فیبر

آیا گرانولا خاصیت دارد؟

اگر یک گرانولای سالم را انتخاب کنید، به عنوان مثال گرانولای تهیه شده با جو دوسر و دانه‌ها مزایای آن می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 تامین فیبر:

موادی مانند جو دوسر، میوه‌های خشک و دانه‌ها منابع خوبی از فیبر رژیمی هستند که برای سلامت دستگاه گوارش مفید می‌باشند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف غلات کامل از جمله گرانولا با جو می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را با داشتن اثرات پربیوتیکی که میکروب‌های سالم در روده را تغذیه می‌کند بهبود بخشد.

تامین مواد مغذی مانند آهن و پتاسیم:

میوه‌های خشک مانند کشمش، انجیر و زغال اخته منابع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله پتاسیم و آهن هستند. این مواد معدنی از جریان خون سالم، فشار خون، عملکرد‌های سلولی، اکسیژن‌رسانی، انقباضات عضلانی و غیره پشتیبانی می‌کنند. جو همچنین منبع نسبتاً خوبی از آهن، منیزیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است.

تامین کربوهیدرات برای انرژی:

برای ورزشکاران یا افرادی که قصد ورزش کردن دارند کمی گرانولا منبع خوبی از کربوهیدرات‌های سریع الاثر است که می‌تواند به عضلات و مغز سوخت‌رسانی کند.

گرانولا چه معایبی دارد؟

اگر برندی را انتخاب کنید که مملو از شکر، شیرین‌کننده‌ها، غلات تصفیه شده و روغن باشد تبدیل به غذایی می‌شود که برای متابولیسم شما مضر است. به این دلیل که گرانولای قندی می‌تواند سطح قند خون را افزایش دهد و منجر به پرخوری شود. در اینجا نکات منفی و خطرات احتمالی مصرف گرانولا وجود دارد:

 اغلب سرشار از شکر و سایر شیرین‌کننده‌ها هستند که برای چسباندن مواد به یکدیگر و بهبود طعم استفاده می‌شود. مصرف زیاد شکر خطر ابتلا به مشکلات سلامتی مانند افزایش وزن، چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را افزایش می‌دهد.

 می‌توان با روغن‌ها و چربی‌های تصفیه شده مانند روغن ذرت، روغن آفتابگردان و غیره درست کرد. در مقایسه با روغن‌هایی مانند روغن زیتون بکر یا روغن نارگیل بکر، روغن‌های گیاهی تصفیه شده دارای اسید‌های چرب امگا 6 بیشتری هستند که بسیاری از مردم در حال حاضر بیش از حد آن را مصرف می‌کنند.

چگونه گرانولای سالم را انتخاب کنیم؟

مانند انتخاب سایر غذا‌های بسته‌بندی شده حتماً برچسب مواد و مواد غذایی گرانولایی را که قصد خرید آن را دارید به دقت بخوانید. به محتوای شکر و تعداد انواع قند‌های اضافه شده توجه کنید از جمله:

  • عسل
  • لاکتوز
  • مالتوز
  • شربت افرا
  • ملاس
  • شهد
  • ساکارز
  • دکستروز
  • شربت‌ها
  • فروکتوز و شربت ذرت با فروکتوز بالا

برخی از مواردی که در گرانولای سالم باید به دنبال آن‌ها بود عبارتند از:

 محتوای فیبر بالا:

یک راه خوب برای تشخیص اینکه گرانولا با مواد با کیفیت درست شده بررسی فیبر است. به دنبال انواع گرانولایی باشید که سه تا پنج گرم فیبر در هر وعده تامین می‌کنند.

مواد تشکیل دهنده قابل تشخیص:

به دنبال مارک‌هایی باشید که ترکیبات ساده‌ای دارند مانند جو و میوه. سایر مواد سالم می‌تواند شامل دارچین، وانیل، بادام، گردو، برنج قهوه‌ای، جوانه گندم، سبوس گندم، کاکائو و چیا، بذر کتان، شاهدانه، آفتابگردان و دانه کدو تنبل باشد.

نتیجه‌گیری:

گرانولا نوعی محصول غلات است که با موادی مانند روغن، میوه، آجیل، دانه‌ها و معمولاً شکر و روغن مصرف می‌شود. برند‌هایی که گرانولای سالم یا نسخه‌های خانگی تولید می‌کنند می‌توانند منبع خوبی از فیبر، کربوهیدرات‌های پیچیده، آهن، ویتامین‌های B، منیزیم، پتاسیم و غیره باشند. حدود 1/4 تا1/2 فنجان گرانولا در روز مصرف کنید و آن را با سایر مواد سالم مانند ماست، شیر بادام و میوه میل کنید.

 

منبع:

draxe.com

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها