به وضعیت مالی خود توجه کنید:
برای بسیاری از افراد تصمیمگیری در این مورد بسیار سخت است در نتیجه باید در نظر بگیرید که با توجه به تمام هزینههایی که به عنوان یک مادر شاغل انجام خواهید داد چقدر باید درآمد کسب کنید تا ارزش بازگشت به کارتان را داشته باشد. اگر به سر کار برگشتید هزینه مراقبت روزانه، قبل و بعد از مراقبت از فرزندتان، رفت و آمد، غذا و غیره را در نظر بگیرید. برخی از نیازهای مراقبت از کودک نیز برای تامین بودجه لازم است.
با همسر خود مشورت کنید:
هر دوی شما باید تصمیم بگیرید که چه چیزی برای شما به عنوان یک خانواده بهتر است. احساسات، افکار و نگرانیهای خود را در ارتباط با همه این عوامل دیگر که بر تصمیمات شما تأثیر میگذارد در میان بگذارید.
آیا هر دو با هم موافق هستید؟
اگر تصمیم بگیرید که به کار خود برنگردید از عدم مشارکت در درآمد خانوار احساس گناه خواهید کرد؟
هر دو نقش و مسئولیت شما به عنوان والدین چه خواهد بود؟
مسئولیتهای جدید شما به عنوان والدین خانه نشین چه خواهد بود؟
به محیط محل کار خود توجه کنید:
به عنوان یک مادر جدید ارزشها و اولویتهای شما تغییر خواهد کرد. تمام موارد مربوط به محیط کار و حرفه خود را در نظر بگیرید. اگر شما یکی از اولین کارمندان شرکت خود هستید که صاحب فرزند میشوید، ممکن است مدتی طول بکشد تا کارفرمای شما به نیازهای شما رسیدگی کند. به سوالات زیر پاسخ دهید:
آیا شرکت شما از والدین شاغل حمایت میکند؟
آیا کارمندان دیگری که فرزند دارند در نیروی کار وجود دارند؟
آمادگی عاطفی خود را بررسی کنید:
بسیاری از مادران تعجب خواهند کرد که آیا آماده بازگشت به سر کار هستند یا خیر. سایر مادران ممکن است در این مورد شک نداشته باشند. چگونه متوجه خواهید شد که برای بازگشت به کار آماده هستید؟ با نزدیک شدن به بازگشت شما به محل کار احساسات خود را بررسی کنید. دیدگاه شما هر چه باشد احساسات شما به شما در تصمیمگیری کمک میکنند.
نتیجهگیری:
شکی نیست که بچه دار شدن زندگی شما را تغییر میدهد. اگر تصمیم بگیرید که به سر کار خود بازگردید احساس میکنید که به جهات مختلفی تحت فشار قرار گرفتهاید و اگر تصمیم بگیرید با فرزندتان در خانه بمانید بار زیادی را حمل خواهید کرد و احتمالاً برای انجام همه این کارها فشار زیادی به خودتان وارد خواهید کرد.
منبع: