بلافاصله پس از تصادف رانندگی یک ثانیه نفس بکشید، به خود اطمینان دهید که خوب هستید و آرام باشید. اگر در مورد بارداری خود نگرانی دارید یا احساس میکنید ممکن است شما یا نوزادتان آسیب دیده باشید مستقیماً به اورژانس مراجعه کنید. با 115 تماس بگیرید یا از همسر خود یا شخص دیگری بخواهید که شما را به آنجا برساند. حتی اگر حالتان خوب هست باز هم بهتر است در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید تا حادثه خود را شرح دهد، در مورد علائمی که دارید صحبت کنید و در مورد درمان کمک بگیرید. آنها ممکن است شما را به اورژانس یا بیمارستان راهنمایی کنند تا معاینه شوید. با تصادفات رانندگی یا هر نوع ضربه در دوران بارداری احتمال دارد جفت از دهانه رحم شما خارج شود. رحم تا حدودی از جنین و جفت شما در هنگام برخورد ناگهانی مانند ضربه زدن به ترمز محافظت میکند. جدا شدن جفت میتواند منجر به مشکلات جدی از جمله خونریزی، سقط جنین یا زایمان زودرس شود. پس از رفتن به خانه و مرخص شدن از بیمارستان باید مراقب خونریزی واژینال بعدی، نشت مایعات، انقباضات یا سایر گرفتگیها یا دردهای شکمی یا کاهش حرکات کودک باشید. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید فوراً با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید. این زمان میتواند از نظر عاطفی سخت و ترسناک باشد بنابراین مهم است که پس از تصادف نیز از سلامت روان خود مراقبت کنید.
چگونه در دوران بارداری رانندگی ایمن داشته باشیم؟
همیشه هنگام رانندگی کمربند ایمنی ببندید:
قبل از حرکت اطمینان حاصل کنید که کمربند خود را بستهاید. کمربند را در بالای شکم یا جلوی شکم خود نپیچید زیرا این امر میتواند منجر به جدا شدن جفت در هنگام تصادف شود.
از تلفن همراه در حین رانندگی استفاده نکنید:
در حالی که به نظر میرسد ارسال یک متن کوتاه باعث حواس پرتی نمیشود اما به راحتی میتواند حواس شما را پرت کند و منجر به تصادف شود.
از خوردن و آشامیدن خودداری کنید:
دیگر حواس پرتی رانندگی که میتواند منجر به تصادف شود شامل غذا خوردن، غذا دادن به کودک و آرایش کردن است.
شمارههای اضطراری را نزد خود داشته باشید:
اطلاعات تماس اضطراری را نزد خود نگه دارید. این میتواند شامل داشتن دفترچه تلفن باشد تا به راحتی بتوان اقوام و آشنایان شما را پیدا کنند.
منبع: