خوردن سبزیجات پخته شده اغلب نسبت به سبزیجات خام راحتتر بوده و ممکن است هضم آنها برای بدن شما آسانتر باشد اما درست است که پختن سبزیجات محتوای مواد مغذی آنها را تغییر میدهد. برای برخی از سبزیجات پختن آنها میتواند مواد مغذی را از بین ببرد. در اینجا ما در مورد معایب جوشاندن سبزیجات صحبت میکنیم.
آیا سبزیجات آب پز سالم هستند؟
ویتامینهای محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامینهای B مانند فولات، تیامین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک و غیره در آب حل میشوند. این بدان معناست که در حین جوشاندن این مواد مغذی وارد آب میشوند و سبزیجات پس از پختن مقدار کمتری از آنها را حفظ میکنند. سبزیجات غنی از ویتامینهای محلول در آب عبارتند از قارچ، سیب زمینی شیرین، اسفناج، کلم بروکلی و فلفل دلمهای.
زمان پخت سبزیجات چه اتفاقی میافتد؟
زمانی که صحبت از کاهش مواد مغذی موجود در سبزیجات میشود پخت آن معمولاً بدترین روش است. همانطور که گفته شد برخی از کارشناسان میگویند ممکن است زمانهایی وجود داشته باشد که جوشاندن سبزیجات برای سلامت شما مفید باشد.
چه زمانی روش پخت دیگری را انتخاب کنیم؟
در جوشاندن سبزیجات کمترین مقدار چربی مصرف میشود اما وجود ویتامینهای A، D، E و K ضروری است. پخت و پز با چربیهایی مانند روغن آووکادو ممکن است در واقع جذب مواد مغذی را افزایش دهد و مزایای سلامتی بیشماری را داشته باشد. همچنین برخی از روشهای پخت مانند استفاده از مایکروویو سریعتر و راحتتر هستند. حقیقت این است که سبزیجات در مایکروویو ممکن است یکی از روشها برای پخت کوتاه مدت باشد. هنگامی که با سبزیجات غنی از مواد مغذی محلول در آب مانند ویتامین C و ویتامین B سروکار دارید ممکن است بخواهید از جوشاندن آنها صرف نظر کنید. این ویتامینها ممکن است در زمان جوشاندن سبزیجات به میزان قابل توجهی کاهش یابد بنابراین سعی کنید به جای آن از بخارپز کردن سبزیجات استفاده کنید.