بودن کنار خانواده:
به فرزندان خود آشپزی بیاموزید. این مهارتی است که امروزه مورد توجه قرار نمیگیرد. آشپزی با بچهها به آنها کمک میکند تا یاد بگیرند که رژیم غذایی آنها چگونه بر سلامت و انرژی تأثیر میگذارد. این به آنها اعتماد به نفس بیشتری میدهد و آنها را تشویق میکند تا کارهای دیگری را نیز انجام دهند. به آنها میآموزد که خودکفا باشند و بتوانند از پس خودشان بر بیایند. همچنین ممکن است کودک شما به آشپزی و طبخ غذا علاقه نشان دهد.
افزایش طول عمر:
افرادی که در خانه آشپزی میکنند طول عمر خود را افزایش میدهند. آشپزی مکرر برای زنان بیشتر از مردان سودمند است و عوامل دیگری از جمله خوردن گوشت کمتر و حداقل دو بار پیاده روی در هفته به طول عمر کمک میکند. مزایای آشپزی در خانه میتواند شما را سالم و پرانرژی نگه دارد.
تهیه غذایی سالم:
مزایای پخت و پز در خانه شامل خوردن وعدههای غذایی متعادلتر است. با استفاده از ماهی تازه، مرغ و گوشت و میوه و سبزیجات محتوای ویتامین و مواد معدنی وعدههای غذایی را افزایش خواهید داد. آشپزی در خانه میزان فیبر، آهن، کلسیم، ویتامین B6، ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B12 و ویتامین E مصرفی شما را افزایش میدهد و همچنین میزان چربی اشباع غذا را کاهش میدهد.
جلوگیری از افزایش وزن:
خوردن غذا در رستوران کالری را تا 50 درصد افزایش میدهد و همچنین میتواند باعث افزایش سدیم و چربی شود. سفارش غذا در رستوران بیشتر بر اساس جذابیت چشم (چیزی که در منو خوب به نظر میرسد)، آنچه که دوستان/خانواده شما میخورند، سرعت سرویس دهی و سایر متغیرهایی است که ربطی به سلامت یا تغذیه ندارند تعیین میشود. غذا خوردن در رستورانها برای اکثر مردم یک فعالیت اجتماعی است. در حین استراحت با دوستان کمتر نگران این هستید که چه چیزی میخورید. وقتی به تنهایی غذا میخورید ممکن است خیلی سریع غذا بخورید که باعث پرخوری و مشکلات گوارشی میشود. به جای سفارش سیب زمینی سرخ کرده سیب زمینی پخته یا سبزیجات را به عنوان پیش غذا سفارش دهید. غذای خود را به دیگران تعارف کنید و به جای سفارش غذایی حجیم و سنگین یک پیش غذا و سالاد سفارش دهید. از مصرف غذای سرخ شده پرهیز کنید. به جای آن غذاهای کبابی یا پخته شده سفارش دهید. هنگام خوردن میان وعده بهتر است از میوهجات استفاده کنید. اگر میخواهید وزن کم کنید قبل از غذا یک لیوان آب یا یک فنجان چای بنوشید زیرا این کار شما را سیر میکند و باعث میشود کمتر غذا بخورید.
صرفهجویی در زمان:
خرید مواد غذایی، برنامهریزی برای وعدههای غذایی و پخت و پز (با یا بدون کمک خانواده یا افراد مهم دیگر) ارزش برخی از غذاها را تقویت میکند و شما را تشویق میکند که در مورد اندازه و کالری غذا بیشتر فکر کنید.
جلوگیری از مسمومیت غذایی:
وقتی در رستوران غذا میخورید نمیدانید مواد چگونه ذخیره شده، پخته شدهاند و چگونه نگهداری میشوند. غذاهایی که بیشتر با مسمومیت غذایی مرتبط هستند عبارتند از:
1- میوهها و سبزیجات خام که در شرایط غیر بهداشتی فرآوری شدهاند یا به درستی شسته نشدهاند
2- شیر خام، شیر غیر پاستوریزه و آب میوه، گوشت خام و مرغ و تخم مرغ
چگونه غذاهای سالم طبخ کنیم؟
از سبزیجات فراوان استفاده کنید:
سبزیجات تازه یا از قبل خرد شده و منجمد را به خورشتها، سوپها، پیتزای خانگی، املت و ساندویچها اضافه کنید و از طعم بینظیر آنها لذت ببرید. سبزیجات منبع عالی ویتامین A، ویتامینهای B کمپلکس، ویتامین C، آهن، ویتامین K و کلسیم هستند. اگر وقتتان کم است و نمیتوانید غذا درست کنید سبزیجات را از قبل پخته و در یخچال نگهداری و هنگام نیاز از آنها استفاده کنید.
اسموتیهای طبیعی درست کنید:
برای تهیه اسموتیها از توتهای تازه یا یخزده یا میوههای دیگر استفاده کنید. همچنین برای تهیه اسموتی توصیه میشود به آن عسل، مغزیجات مانند بادام و شیر را اضافه کنید.
از آرام پز استفاده کنید:
اگر میخواهید در خانه آشپزی کنید اما احساس میکنید وقت ندارید از آرام پز استفاده کنید. سبزیها را خرد کرده و گوشت را خرد کنید، ادویهها را اضافه کنید و مواد را در آرام پز قرار دهید. درب اجاق را محکم ببندید تا بخار از آن خارج نشود و دما را تنظیم کنید. البته ممکن است 2 تا 4 ساعت طول بکشد تا غذا آماده شود اما مطمئن خواهید بود غذایی سالم را صرف میکنید.
منبع: