شما میتوانید با مشاهده برچسب مواد غذایی و ارزش غذایی میزان سدیم موجود در غذای خود را بیابید. مقدار سدیم در هر وعده بر حسب میلی گرم ذکر شده است. لیست مواد تشکیل دهنده را مانند "سدیم"، "نمک" و "سودا" بررسی کنید. کل سدیم نشان داده شده در برچسب حقایق تغذیهای شامل سدیم نمک به علاوه سدیم هر ماده در محصول است. به یاد داشته باشید که به اندازه وعده روی برچسب مواد غذایی خود آن را مصرف کنید. اگر اندازه وعده شما برابر با دو وعده از یک مواد خوراکی باشد در واقع دو برابر سدیم ذکر شده میخورید. در ادامه اصطلاحات مربوط به سدیم وجود دارد که ممکن است در بستههای غذایی مشاهده کنید:
نمک بدون سدیم:
کمتر از ۵ میلی گرم سدیم در هر وعده
سدیم بسیار کم:
۳۵ میلی گرم یا کمتر در هر وعده
سدیم کم:
۱۴۰ میلی گرم یا کمتر در هر وعده
سدیم کاهش یافته:
حداقل ۲۵ درصد سدیم کمتر در هر وعده نسبت به سطح سدیم معمول
سدیم کم یا کم نمک:
حداقل ۵۰ درصد سدیم کمتر از محصول معمولی
بدون نمک:
در طول فرآوری نمک اضافه نمیشود
در پایان روز محاسبه میزان سدیمی که مصرف کردهاید آسان است تا بتوانید در صورت نیاز انتخابهای بهتری داشته باشید. گاهی اوقات یک تنظیم کوچک میتواند نتایج بزرگی در مورد سلامتی شما به همراه داشته باشد.
چگونه از سدیم به مقدار کم استفاده کنیم؟
بدن برای عملکرد درست به مقدار کمی سدیم (کمتر از ۵۰۰ میلی گرم در روز) نیاز دارد. یعنی برخی از افراد هستند که نیاز به خوردن سدیم دارند. گفتنی است که با مصرف سدیم از کلیههای خود نیز محافظت میکنید. اگر شرایط پزشکی یا سایر نیازها یا محدودیتهای غذایی خاص دارید باید توصیههای یک متخصص مراقبتهای بهداشتی را دنبال کنید.
منبع: