2783
اختلال عملکرد کف لگن در زنان چیست؟

اختلال عملکرد کف لگن در زنان چیست؟

1401/04/16 بازدید2883

اگر در طول فعالیت‌های روزانه ادرار نشت می‌کند یا در حین رابطه جنسی، ورزش یا پریود دچار درد می‌شوید ممکن است اختلال عملکرد کف لگن داشته باشید. اختلال عملکرد کف لگن می‌تواند مجموعه‌ای از اختلالات در ماهیچه‌هایی باشد که قسمت پایینی لگن را تشکیل می‌دهند. این ماهیچه‌ها یک بانوج را تشکیل می‌دهند که از مثانه، مجرای ادرار، واژن و راست روده شما حمایت می‌کند. وقتی این عضلات دچار اسپاسم می‌شوند می‌توانند باعث درد و ناراحتی قابل توجهی در طول فعالیت‌های روزانه، رابطه جنسی، ورزش و قاعدگی شوند. زمانی که این عضلات آسیب ببینند یا ضعیف شوند می‌تواند منجر به ناراحتی، بی‌اختیاری ادرار، بی‌اختیاری مدفوع و عدم رضایت جنسی شود.

چه چیزی باعث اختلال عملکرد کف لگن می‌شود؟

زایمان واژینال می‌تواند برای کف لگن بسیار آسیب‌زا باشد اما زنانی که تحت عمل سزارین قرار می‌گیرند نیز ممکن است به دلیل استرس ناشی از بارداری دچار اختلال عملکرد کف لگن شوند. سایر علل شایع عبارتند از:

چاقی

 یبوست مزمن

بیماری مزمن ریوی که باعث سرفه مکرر شما می‌شود

ضربه

 

اختلال عملکرد کف لگن چه علائمی دارد؟

 رابطه جنسی دردناک

 مشکل در گذاشتن یا نگه داشتن تامپون

از دست دادن ناخواسته ادرار

 درد هنگام حرکت روده‌ها

برآمدگی در واژن شما

در حالی که اختلال عملکرد کف لگن به ندرت برای سلامتی شما خطرناک است می‌تواند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی شما را که جزء مهمی از سلامتی است تحت تأثیر قرار دهد. راه‌های زیادی برای ارتباط با شریک زندگی‌تان وجود دارد که شامل رابطه جنسی نمی‌شود و کاملاً عاطفی است. برخی از زنان اختلال عملکرد کف لگن را به خوبی تحمل می‌کنند و کمترین تأثیر را بر کیفیت زندگی خود می‌بینند.

اختلال عملکرد کف لگن را چگونه درمان کنیم؟

بسیاری از زنان می‌توانند از فیزیوتراپی کف لگن (PT) بهره ببرند که در آن یک متخصص آموزش دیده به آموزش مجدد ماهیچه‌های کف لگن کمک می‌کند تا آرام شوند یا به طور مناسب درگیر شوند. برخی از زنان برای کمک به حمایت مجدد از کف لگن یا کاهش مشکلات بی‌اختیاری و افتادگی (زمانی که عضوی در لگن به داخل واژن برآمده می‌شود) به جراحی نیاز دارند.

نتیجه‌گیری:

شما مجبور نیستید با علائم اختلال عملکرد کف لگن زندگی کنید. اگر بر کیفیت زندگی شما تأثیر می‌گذارد با متخصص زنان یا ارائه دهنده مراقبت‌های اولیه در مورد گزینه‌های درمانی صحبت کنید.

 

منبع:

www.piedmont.org

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها