2783
مشکلات رایج پا در کودکان

مشکلات رایج پا در کودکان

1401/03/30 بازدید2815

به نظر می‌رسد که پا‌های بچه‌های کوچک کاملاً صاف نیستند و بیشتر اوقات این بخشی طبیعی از رشد و تکامل آن‌ها است. در کودکان خردسال به طور کلی جای نگرانی نیست. نوزادان با ظاهری کاسه‌دار به دنیا می‌آیند اما تا 18 ماهگی پا‌هایشان صاف می‌شود. سپس با رشد از 18 ماهگی تا سه یا چهار سالگی بیشتر پا‌های بچه‌ها ظاهری شبیه به زانو دارند و این نیز طبیعی است همچنین غیرمعمول نیست که بچه‌ها هنگام شروع راه رفتن کاسه‌دار به نظر برسند و پا‌هایشان معمولاً تا حدود دو سالگی به این شکل است. کودکان تا پنج تا هفت سالگی به حالت طبیعی پا نمی‌رسند. حتی در این صورت پا‌های بسیاری از بچه‌ها کاملاً صاف نیستند و برخی تغییرات طبیعی است.

 

چه زمانی باید به جراح ارتوپد کودکان مراجعه کرد؟

گاهی اوقات یک جراح ارتوپد اطفال کودک را برای ویزیت‌های بعدی طی چند ماه می‌بیند تا ببیند که چگونه رشد می‌کند. پزشک ممکن است برای اطمینان از اینکه یک بیماری زمینه‌ای بر رشد استخوان تأثیر نمی‌گذارد عکس‌برداری با اشعه ایکس و آزمایش خون تجویز کند. در صورت وجود مشکل هرچه زودتر تشخیص داده شود و درمان شود بهتر است. در مورد زانو‌های کوبشی اگر پا‌های کودک در سن نه سالگی همچنان به این شکل ظاهر شوند ممکن است از الگو‌های رشد طبیعی استخوان پیروی نکنند و ممکن است درمان توصیه شود. هر کودکی که می‌لنگد یا درد پا را تجربه می‌کند باید به پزشک مراجعه کند. درمان نه تنها برای بهبود ظاهر پا‌های کودک مهم است بلکه این امکان را به پزشک می‌دهد تا از مشکلات بعدی جلوگیری کند. تراز ضعیف پا فشار قابل توجهی بر مفصل وارد می‌کند و باعث ساییدگی غضروف می‌شود. بنابراین زمانی که فردی در سن 30 یا 40 سالگی خود باشد ممکن است آرتریت زانو بسیار بدی داشته باشد. تصور کنید که قسمت جلویی ماشین شما از هم تراز نبوده و لاستیک‌های شما به طور ناهموار فرسوده می‌شوند. همین اتفاق برای مفاصل زانو شما می‌افتد.

به چه علت اندازه پا‌ها با یک دیگر اختلاف دارند؟

تغییر جزئی در طول ساق پا چندان نادر نیست و معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما زمانی که اختلاف به یک سانتی یا بیشتر نزدیک شود و یک پا به وضوح کوتاه‌تر از پای دیگر باشد ممکن است برای کودک سخت باشد. این می‌تواند بر تعادل و نحوه راه رفتن کودک تأثیر بگذارد. ممکن است در نهایت منجر به درد در ناحیه کمر، زانو یا باسن او شود. یک جوان ممکن است با نابرابری طول پا به دنیا بیاید که می‌تواند ناشی از عفونت یا آسیب باشد. گاهی اوقات شکستگی که به‌درستی درمان نمی‌شود و می‌تواند باعث کوتاه‌تر شدن یک پا از پای دیگر شود به خصوص اگر صفحه رشد کودک درگیر باشد. صفحه رشد ناحیه‌ای از غضروف صاف در انتهای استخوان‌های بلند بدن است و در اینجا رشد اتفاق می‌افتد. جراحان ارتوپد اطفال بهترین پزشکان برای درمان شکستگی دوران کودکی هستند.

چگونه اختلاف اندازه پا‌ها را درمان کنیم؟

تعدادی گزینه درمانی در دسترس است. آخرین پیشرفت یک میله افزایش طول مغناطیسی است که در استخوان کوتاه‌تر کاشته می‌شود. یک آهنربای خارجی چندین بار در روز روی پای کودک قرار داده می‌شود تا میله هر بار کمی بلندتر شود. این باعث می‌شود تا استخوان بلندتر و بلندتر شود تا زمانی که پای کوتاه به پای بلندتر برسد و طول هر دو یکسان باشد. درمان موفقیت‌آمیز اختلاف طول پا یا سایر ناهنجاری‌های استخوانی تأثیر بسیار زیادی در زندگی آن‌ها می‌گذارد. طرز فکر آن‌ها نسبت به خود، اعتماد به نفس، توانایی آن‌ها در ورزش کردن، حتی نحوه عملکرد آن‌ها در 40 یا 50 سال آینده را تغییر می‌دهد.

 

منبع:

www.hss.edu

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها