مردم در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا خود را در ویتأمین C غرق میکنند و به اینامید که سرماخوردگی، آنفولانزا و کووید را از بین ببرد یا حداقل از بدتر شدن بیماری آنها در صورت آلوده شدن جلوگیری کند. هیچ مطالعهای به طور قطعی نشان نداده است که ویتأمین C در پیشگیری از بیماری، به ویژه سرماخوردگی، فوایدی دارد. یک مطالعه نشان داد که دوز مکمل 1000 تا 2000 میلی گرم در روز میتواند مدت سرماخوردگی را تا 18 درصد در کودکان کاهش دهد. مطالعه دیگری نشان داد که دوز اضافی 6000 تا 8000 میلی گرم میتواند طول مدت سرماخوردگی را در بزرگسالان کاهش دهد. با این حال مطالعات دیگر اثر مشابهی را پیدا نکردهاند و بنابراین کارشناسان نمیتوانند مطمئن باشند افرادی که به طور منظم مکملهای ویتأمین C مصرف میکنند سرماخوردگی کوتاهتری دارند یا خیر. آنچه واضح است این است که مصرف اضافی ویتأمین C خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش نمیدهد.
آیا ویتأمین C به کووید کمک میکند؟
ویتأمین C از کووید پیشگیری یا درمان نمیکند. کارآزماییهای بالینی در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ویتأمین C در ترکیب با سایر درمانها میتواند به بیماران مبتلا به کووید کمک کند، اما هیچ مطالعهای نشان نداده است که این ویتأمین فواید قابلتوجهی در درمان کووید دارد. با این حال داشتن یک سیستم ایمنی قوی دفاع خوبی در برابر کووید است و مصرف روزانه ویتأمین C در این زمینه کمک خواهد کرد اگرچه باز هم اکثر مردم ویتأمین C کافی دریافت میکنند.
هنگام بیماری چه مقدار ویتأمین C باید در روز مصرف کنید؟
پسران 19 ساله و بالاتر حداقل 90 میلی گرم ویتأمین C در روز مصرف کنند و زنان باید حداقل 75 میلی گرم ویتأمین C دریافت کنند. اکثر مردم در واقع بیشتر از این را دریافت میکنند. اما مراقب دریافت بیش از حد ویتأمین C باشید. حداکثر دوز قابل تحمل 2000 میلی گرم در روز برای بزرگسالان و 400 تا 1800 میلی گرم برای کودکان1-18 ساله است. بیش از این مقدار میتواند باعث ناراحتی گوارشی و اسهال شود. اگر میخواهید ویتأمین C بیشتری در رژیم غذایی خود دریافت کنید مرکبات در واقع بهترین گزینه برای شما نیست. اگرچه این یک منبع عالی است اما فلفل دلمهای در واقع بهترین است. یک فنجان فلفل دلمهای قرمز خام خرد شده حاوی 200 تا 300 میلی گرم ویتأمین C است که حدود 100 میلی گرم بیشتر از یک فنجان آب پرتقال است. سایر منابع خوب ویتأمین C عبارتند از کلم بروکلی، کلم بروکسل، کیوی، توت فرنگی، پاپایا، آناناس و طالبی.
نتیجهگیری:
اگرچه هیچ مدرک قطعی مبنی بر اینکه مصرف ویتأمین C میتواند از بیماری جلوگیری کند وجود ندارد اما ممکن است علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را کوتاه کند. یک رژیم غذایی سالم و متعادل مقدار صحیح ویتأمین C را فراهم میکند و همراه با ورزش نسبت به تمرکز بر مصرف مگادوز ویتأمین C در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا عملکرد بهتری در بهبود ایمنی دارد.
منبع: