چربیهای سالم بخورید:
ما در رژیم غذایی خود به چربیها از جمله چربیهای اشباع شده و غیر اشباع نیاز داریم. یکی از چربیهایی که ما به آن نیاز نداریم چربی ترانس است که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی یا سکته را در طول زندگی افزایش دهد. این به این دلیل است که چربی ترانس با افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش سطح کلسترول خوب (HDL) شریانهای شما را مسدود میکند. با حذف آنها از رژیم غذایی خود جریان خون را در سراسر بدن خود بهبود میبخشید. چربی ترانس در لیست مواد تشکیل دهنده به صورت روغنهای نیمه هیدروژنه دیده میشود. به دنبال 0 درصد چربی ترانس باشید. بهتر است از خوردن غذاهای حاوی چربی ترانس خودداری کنید.
بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید:
سلامت دندان نشانه خوبی است زیرا کسانی که بیماری پریودنتال (لثه) دارند اغلب عوامل خطر یکسانی برای بیماری قلبی دارند. مطالعات در مورد این موضوع ادامه دارد اما بسیاری نشان دادهاند که باکتریهای موجود در دهان که در ایجاد بیماری لثه نقش دارند، میتوانند به جریان خون حرکت کرده و باعث افزایش پروتئین واکنشگر C شوند که نشانگر التهاب در رگهای خونی است. این تغییرات به نوبه خود ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد.
خواب خوبی داشته باشید:
خواب یک بخش ضروری برای حفظ سلامت قلب است. اگر به اندازه کافی نخوابید بدون توجه به سن یا سایر عادات بهداشتی ممکن است در معرض خطر بیشتری برای بیماریهای قلبی عروقی باشید. یک مطالعه که بر روی3000بزرگسال بالای 45 سال انجام شد و نشان داد کسانی که کمتر از شش ساعت در شب میخوابیدند دو برابر بیشتر از افرادی که شش تا هشت ساعت در شب میخوابیدند در معرض سکته مغزی یا حمله قلبی بودند. محققان معتقدند که کم خوابی باعث اختلال در شرایط بهداشتی و فرآیندهای بیولوژیکی از جمله فشار خون و التهاب میشود. خواب را در اولویت قرار دهید. بیشتر شبها 7 تا 8 ساعت بخوابید. اگر آپنه خواب دارید باید تحت درمان قرار بگیرید زیرا این وضعیت با بیماری قلبی و آریتمی مرتبط است.
تحرک داشته باشید:
نشستن برای مدت طولانی (مخصوصاً در هنگام مسافرت) خطر ابتلا به ترومبوز ورید عمقی (لخته شدن خون) را افزایش میدهد در نتیجه حرکت در طول روز مهم است. در طول روز پیادهروی کوتاهی انجام دهید. به یاد داشته باشید که در بیشتر روزها ورزش کنید و به سلامت بدنی خود اهمیت دهید.
دخانیت مصرف نکنید:
مطالعات نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماری قلبی برای افرادی که در خانه یا محل کار در معرض دود سیگار هستند بسیار بیشتر از دیگران است. قرار گرفتن در معرض دود تنباکو سالانه منجر به مرگ 34000 مرگ زودرس بیماری قلبی و 7300 مرگ ناشی از سرطان ریه میشود و افراد غیرسیگاری که فشار خون بالا یا کلسترول خون بالا دارند در صورت قرار گرفتن در معرض دود سیگار مبتلا به بیماری قلبی هستند. این به این دلیل است که مواد شیمیایی باعث ایجاد پلاک در شریانها میشود.
منبع: