کانادا کشوری در آمریکای شمالی است که به عنوان منطقهای توسعهیافته و یکی از برترین مقاصد مهاجرتی مردم سراسر جهان شناخته میشود. کیفیت زندگی و امکانات رفاهی این کشور در کنار اقتصاد باثبات آن، از دلایل افزایش تقاضای افراد جهت دریافت ویزای کانادا در چند سال اخیر بوده است. ویزای کانادا مهری بر روی پاسپورت افراد است که به آنها اجازۀ ورود و اقامت دائم یا موقت در این کشور را میدهد.
صدور این ویزا به این معنی است که متقاضیان واجد شرایط بوده و الزامات تعیینشده جهت ورود به خاک کانادا را رعایت کردهاند؛ با این حال ناگفته نماند که حتی در صورت اخذ مجوز ورود این کشور نیز بنا به صلاحدید افسران خدمات مرزی (BSO)، احتمال رد صلاحیت متقاضیان نیز در این راستا وجود دارد!
به طور کلی، داوطلبانی که دارای معافیت اخذ ویزا یا موافقتنامۀ مجوز سفر الکترونیکی (ETA) با دولت کانادا نباشند، جهت ورود به این کشور، به دریافت ویزا نیاز خواهند داشت. متقاضیان جهت اخذ ویزا، ملزم به ارزیابی شرایط و انتخاب نوع ویزا با توجه به اهداف شخصی خود هستند. روشهای متعددی را میتوان جهت اخذ ویزای انتخابی متقاضیان نام برد؛ اما چند مرحلۀ کلی نیز وجود دارد که این افراد باید برای موفقیت در این مسیر، آنها را انجام دهند.
این مطلب از صفحه https://www.mohajerat.plus/ویزا-کانادا/ اقتباس شده است.
کانادا چند نوع ویزا به متقاضیان ارائه میدهد؟
داوطلبان پیش از ارسال درخواست اخذ ویزا، ابتدا باید با توجه به اهدافی که دارند، شرایط و ضوابط تعیینشده را ارزیابی و سپس در رابطه با نوع ویزای مناسب خود، تصمیمگیری کنند. به طور کلی، انواع ویزای کانادا به شرح زیر است:
- ویزاهای بازدیدکننده (Visitor Visas)؛
- ویزای دانشجویی (Student Visa)؛
- ویزای کار (Work Visas)؛
- ویزاهای اقامت دائم (Permanent Residence Visas)؛
- ویزاهای مهاجرت تجاری (Business Immigrant Visas)؛
- برنامۀ اکسپرس انتری (Express Entry Program).
برای دریافت ویزای کانادا چه شرایطی را باید رعایت کرد؟
شرایط ویزای کانادا با توجه به اهداف متقاضیان از سفر به این کشور و نوع ویزای درخواستی آنها، متفاوت خواهد بود. بنابراین بهترین روش ارزیابی الزامات هر یک از آنها و رعایت معیارهای مربوطه برای موفقیت در مسیر مهاجرت به کانادا، اخذ مشاورۀ حرفهای از وکلای حقوقی و متخصصان این حوزه است.
در حالت کلی، بزرگسالان تنها واجدان شرایط ارسال درخواست اخذ ویزا خواهند بود. افراد زیر ۱۸ سال که به عنوان متقاضیان صغیر شناخته میشوند، فقط در صورت همراهی سرپرستان قانونی خود اجازۀ ورود به خاک کانادا را خواهند داشت. صدور انواع ویزای این کشور، مستلزم ارائۀ مدارک و اسناد ویژهای خواهد بود که با توجه به شرایط اختصاصی متقاضیان و اهداف آنها از سفر به کانادا، متفاوت هستند. داوطلبان همچنین باید هزینههای لازم برای ارزیابی پروندۀ خود را نیز پرداخت و به فرم درخواست مربوطه، ضمیمه کنند.
از دیگر نکات حائز اهمیت این است که متقاضیان هرگز نباید از قصد اقامت در کشور کانادا پس از اتمام اعتبار ویزای خود، سخنی به زبان بیاورند؛ بلکه لازم است تا مدارکی جهت اثبات برگشت به کشور مبدأ جمعآوری کرده و افسر مهاجرتی را متقاعد کنند که به تمامی الزامات مندرج در ویزای خود، پایبند خواهند بود.
چنانچه داوطلبان قصد دارند تا با ارائۀ دعوتنامۀ بستگان یا کارفرمایان واجد شرایط کانادایی به این کشور سفر کنند، باید شرایط این اشخاص را نیز در نظر گرفته و مقررات مربوط به این فرآیند را برآورده سازند. برای مثال، مقیمان دائم یا شهروندانی که شرایط اقتصادی مناسبی نداشته باشند، صلاحیت صدور دعوتنامه به دیگر بستگان خود در سایر کشورها را نخواهند داشت.
و در آخر، دولت کانادا برخی از افراد با شرایطی منحصر به فرد را از ورود به این کشور و اقامت در مناطق آن، منع کرده است. برخی از مهمترین دلایل این امر، عبارتند از:
- سوابق کیفری و فعالیتهای مجرمانۀ متقاضی؛
- سابقۀ نقض حقوق بشر؛
- شرکت در اقدامات جنایی سازمانیافته؛
- دلایل پزشکی و بهداشتی.
دریافت ویزای کانادا چه مدارکی نیاز دارد؟
به طور کلی، مهمترین مدارک لازم برای اخذ انواع ویزای کشور کانادا، عبارتند از:
- گذرنامۀ معتبر؛
- فرم تکمیلشدۀ درخواست ویزا؛
- رسید پرداخت هزینۀ پردازش پرونده و صدور ویزا؛
- گواهی عدم سوء پیشینه و سابقۀ کیفری متقاضی؛
- گواهی ارزیابی پزشکی؛
- مدارک نتایج آزمون زبان (فرانسوی یا انگلیسی)؛
- دعوتنامۀ کتبی از یک کارفرمای کانادایی (در صورت وجود)؛
- دعوتنامۀ شغلی از یکی از استانهای کشور کانادا (در صورت وجود)؛
- رزومۀ کاری (CV)؛
- ۲ قطعه عکس پرسنلی با کیفیت در اندازۀ پاسپورت؛
- گواهی اثبات تمکن مالی؛
- مدارک مربوط به اثبات بازگشت به کشور محل اقامت در زمان اتمام اعتبار ویزا؛
- مدارک شناسایی و وضعیت شهروندی متقاضی؛
- فرم انگیزهنامه.
هزینه دریافت ویزای کانادا چه مقدار است؟
از مهمترین مواردی که متقاضیان باید برای مهاجرت به کانادا در نظر داشته باشند، هزینههای دریافت ویزای مورد نظر و اقامت در این کشور است. ناگفته نماند که بودجۀ مورد نیاز داوطلبان در فرآیند اخذ ویزا با توجه به نوع ویزای درخواستی این افراد نیز متغیر خواهد بود. بر اساس آخرین آمار، هزینۀ دریافت هر یک از انواع ویزاهای مذکور و مجوزهای ورود، به شرح زیر است:
نوع مجوز / ویزا |
هزینه مورد نیاز (دلار کانادا) |
مجوز تحصیلی کانادا |
150 $ |
مجوز کار |
155 $ |
ویزای توریستی برای هر نفر (سینگل یا مولتیپل) |
100 $ |
حداکثر هزینه ویزای توریستی برای یک خانواده |
500 $ |
در چه شرایطی درخواست ویزای کانادا ریجکت میشود؟
ریجکت شدن درخواست ویزای کشور کانادا، از رایجترین مواردی است که متقاضیان مهاجرت به این کشور، با آن مواجه میشوند. برخی از مهمترین دلایل رد صلاحیت پروندۀ اشخاص بر اساس شرایط منحصر به فرد هر یک از انواع ویزای کانادا، عبارتند از:
- مدارک ناقص یا نامعتبر؛
- عدم ارائۀ مدارک کافی جهت اثبات تمکن مالی؛
- عدم رعایت معیارهای بینالمللی امنیتی (برای مثال در مواردی که متقاضی دارای سابقۀ کیفری است)؛
- عدم رعایت استانداردهای بهداشتی؛
- عدم صلاحدید افسر مهاجرتی؛
- سابقۀ اقامت بیش از حد در سفر قبلی به کانادا.
متقاضیان میتوانند در صورت رد صلاحیت پروندۀ خود جهت اخذ ویزای کشور کانادا، نسبت به جمعآوری دوبارۀ مدارک مورد نیاز اقدام و درخواست خود را مجدداً ارسال کنند (مشروط بر اینکه نامۀ ریجکت، آنها را از درخواست مجدد، منع نکرده باشد).
ناگفته نماند که هزینههای مربوط به پردازش پروندۀ افراد جهت صدور ویزای کشور کانادا، غیر قابل استرداد است. با این حال در برخی موارد (چنانچه متقاضیان درخواست خود را پیش از شروع ارزیابی پس بگیرند)، ممکن است بتوانند که بازپرداخت هزینۀ خود را دریافت کنند.
داوطلبان میتوانند جهت جلوگیری از رد صلاحیت پروندۀ خود، پیش از اقدام به ارسال درخواست اخذ ویزای کشور کانادا، از پشتیبانی و مشاورۀ حرفهای متخصصان و کارشناسان این حوزه بهرهمند شوند؛ چرا که یک وکیل مهاجرتی مجرب و کاردان با آگاهی از بهروزترین قوانین تدوینشده توسط دولت کشور کانادا و بررسی شرایط هر یک از متقاضیان، نقش مؤثری در موفقیت آنها در این مسیر خواهد داشت.