آنفولانزای کودکان همان ویروسی است که بزرگسالان به آنب مبتلا میشوند اما آنفولانزا کودکان مانند بزرگسالان بر نوزادان و کودکان نوپا تأثیر نمیگذارد. تفاوت در این است که هر کودک زیر 5 سال به عنوان"پرخطر" در نظر گرفته میشود، زیرا احتمال بروز عوارض ناشی از آنفولانزا مانند ذاتالریه بیشتر در بزرگسالان اتفاق میافتد. بنابراین اگر مشکوک هستید که کودک شما ممکن است آنفولانزا داشته باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید تا تشخیص قطعی داده شود و فرزندتان معاینه شود.
علائم آنفولانزا در نوزادان و کودکان نوپا
- تب
- سرفه خشک
- گلو درد
- آبریزش یا گرفتگی بینی
- درد عضلانی
- سردرد
- فرسودگی
- لرز
- از دست دادن اشتها
- سرگیجه
- گاهی حالت تهوع، استفراغ و اسهال
چه مدت طول میکشد تا علائم آنفولانزا در نوزادان و کودکان نوپا ظاهر شود؟
یک کودک و نوزاد معمولاً یک تا چهار روز پس از آلوده شدن به ویروس علائم آنفولانزا را نشان میدهد.
آنفولانزا در کودکان چقدر طول میکشد؟
اگر نوزاد یا کودک نوپای شما مبتلا به آنفولانزا شود علائم معمولاً حدود یک هفته طول میکشد اما میتواند تا دو هفته ادامه یابد. سرفه همراه گاهی میتواند تا چهار هفته طول بکشد.
تفاوت بین آنفولانزا و آنفولانزای معده چیست؟
آنفولانزا را با آنفولانزای معده (معروف به گاستروانتریت) اشتباه نگیرید. این امر توسط انواع ویروسهای دیگر ایجاد میشود که آنفولانزا را شامل نمیشود و منجر به اسهال و استفراغ شدید و گاهی همراه با تب میشود. اگرچه آنفولانزا میتواند همراه با استفراغ، حالت تهوع و اسهال باشد اما علائم دیگری مانند بدن درد، تب، لرز، گلودرد و احتقان یا سرفه وجود دارد که همراه با ویروسهای معده نیست.
چه مدت کودک یا کودک نوپا شما به آنفولانزا مسری است؟
اگر فردی مبتلا به آنفولانزا باشد یک روز قبل از ظاهر شدن علائم میتواند مسری باشد و میتواند پنج تا هفت روز پس از اولین روز علائم بیماری را گسترش دهد. اما نوزادان، کودکان نوپا و کودکان بزرگتر ممکن است برای مدت طولانیتری مسری باشند بنابراین هنگام قرار دادن کودک خود در معرض فردی که مبتلا به آنفولانزا شده است احتیاط کنید.
آنفولانز در نوزادان و کودکان نوپا را چطور درمان کنیم؟
فرزندتان را برای تشخیص و درمان آنفولانزا به متخصص اطفال ببرید. در خانه تمرکز شما بر این خواهد بود که مطمئن شوید کودک یا کودک نوپایتان راحت است و مراقبتهای لازم برای بهبودی او را دریافت کنید. پزشک شما احتمالاً درمانهای آنفولانزای زیر را پیشنهاد میکند:
مصرف مایعات:
برای جلوگیری از کم آبی بدن در اثر تب و از دست دادن اشتها مایعات زیادی بدهید. میتوانید به شیر دادن خود ادامه دهید. اگر کودک مواد جامد میخورد سعی کنید کمی مایعات یا آبگوشت به او بدهید. میتوانید به کودک نوپای خود نیز بستنی بدهید.
مصرف مسکن:
برای کاهش تب در صورت وجود استأمینوفن یا ایبوپروفن و کاهش درد بدن (اما به نوزادان کمتر از ۶ ماهه ایبوپروفن ندهید و به نوزادان یا کودکان نوپا آسپرین ندهید) طبق توصیه پزشک و برچسب مصرف کنید.
داروهای ضد ویروسی:
پزشک شما باید بتواند یک داروی ایمن ضد ویروس آنفولانزا را برای نوزاد یا کودک نوپا تجویز کند که میتواند طول مدت ویروس را کوتاه کند، علائم را خفیفتر کند و از عوارض آنفولانزا جلوگیری کند، اما این داروها باید در 48 ساعت اول پس از شروع علائم تجویز شوند.. دلیل بیشتر این است که در اسرع وقت با کودک بیمار خود به پزشک اطفال مراجعه کنید.
چند نکته دیگر در مورد اقداماتی که باید در مورد آنفولانزا در نوزاد یا کودک نوپا انجام دهید:
از آنجایی که آنفولانزا اغلب به شما احساس گرما و سپس سرد شدن میدهد ممکن است بخواهید به کودک خود لباس بپوشانید که میتوانید در صورت نیاز آنها را در بیاورید.
ممکن است بخواهید از چند قطره بینی نمکی و به دنبال آن یک لامپ ساکشن لاستیکی (که در راهروی کودک داروخانه پیدا میکنید) برای پاک کردن مخاط مسدود شده استفاده کنید. به خصوص اگر گرفتگی بینی مانع از استراحت، غذا خوردن یا راحت ماندن کودک شما میشود. یک دستگاه بخور میتواند مفید باشد.
هرگز به نوزادان و کودکان نوپا داروهای سرماخوردگی و آنفولانزای بدون نسخه به کودکان ندهید، زیرا کمکی نمیکنند و میتوانند مضر باشند. همیشه در مورد کارهایی که میتوانید برای کمک به بهبودی فرزندتان از آنفولانزا انجام دهید با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: