آشپزخانهها به مهمترین بخش در خانههای مدرن تبدیل شدهاند و خانهها به طوری طراحی میشوند تا آشپزخانه را به مرکز زندگی خانوادگی و همچنین مکانی که مردم در آن غذا میپزند و میخورند طراحی میشوند. احتمال آسیب دیدگی در آشپزخانه قابل توجه است. آشپزخانه مکانی است که بسیاری از افراد زمان زیادی را در آن میگذرانند بنابراین دانستن بزرگترین خطرات در آشپزخانه و نحوه اجتناب از آنها میتواند به شما کمک کند از زمان پخت و پز و تهیه غذا لذت ببرید.
چگونه از آتش سوزی در آشپزخانه جلوگیری کنیم؟
- تقریباً هر نیم ساعت یک بار در طول زمان پخت یا هر چند دقیقه یکبار که فرآیند پخت
- نزدیک به اتمام است غذا را چک کنید
- اقلام قابل اشتعال را از روی ظرف غذا دور نگه دارید
- همیشه از تایمر استفاده کنید تا به خود یادآوری کنید که غذا را چک کنید
- هنگام سرخ کردن هر چیزی در روغن مراقب دود باشید. اگر دود دیدید فوراً حرارت را خاموش کنید
- به تاریخ انقضای کپسول آتش نشانی خود توجه کنید و قبل از انقضا آن را تعویض کنید
- اگر آشپزخانه شما آتش گرفت، فوراً آن را ترک کنید و در را پشت سر خود ببندید
چگونه هنگام کار با چاقو آسیب نبینیم؟
چاقو باعث بریدگی میشود که میتواند منجر به بخیه، خونریزی و صدمات جدی شود. ایمن بودن با چاقو میتواند از حوادثی که در آمادهسازی شام اختلال ایجاد میکند جلوگیری کند. در ادامه ایمنی هنگام استفاده از چاقو آمده است:
- چاقوهای خود را تیز نگه دارید
- با دراز کردن انگشتان خود روی غذا، غذایی را که میبرید نگه ندارید. انگشتان خود را زیر آن حلقه کنید و نوک انگشتان خود را به بالای غذای در حال برش فشار دهید. این میتواند مانع از بریدن نوک انگشتان شما شود
- برای جلوگیری از تکان خوردن تخته برش از یک تخته برش با فنجانهای مکنده در پایین استفاده کنید
- هنگام استفاده از چاقو تیزکن برای تیز کردن چاقوهای خود تمام دستورالعملهای سازنده را دنبال کنید
چگونه از احتمال سوختن توسط آب گرم جلوگیری کنیم؟
- کودکان را از مسیر تردد در آشپزخانه دور نگه دارید
- هرگز تابه داغ را در جایی قرار ندهید که کودک کوچک به آن برسد
- هنگام نوشیدن مایعات داغ کودک را در آغوش نگیرید
- قبل از اینکه ظرف را بردارید، بگذارید چند لحظه مواد داغ داخل مایکروویو خنک شوند
- اگر درب ظرف داغ را بردارید از درپوش برای محافظت از بازوی خود در برابر بخار استفاده کنید
- دستکشهای فر را به طور منظم تعویض کنید زیرا نازک، فرسوده یا سوخته میشوند
- دستههای قابلمه را از لبه اجاق گاز دور کنید
ایمنی لوازم خانگی کوچک به چه صورت است؟
- هرگز وسایل را روی توستر قرار ندهید
- اقلام قابل اشتعال را از دهانه توستر دور نگه دارید
- وسایل کوچک را از سینک دور نگه دارید
- طولهای اضافی طناب را روی میزها بپیچید تا از گره خوردن آنها در سایراشیاء روی پیشخوان جلوگیری کنید
- لوازم کوچک را نزد سازنده ثبت کنید و به اطلاعیههای فراخوان محصول توجه کنید
چطور خانه را نظافت کنیم؟
پاککنندههای خانگی از بسیاری جهات میتوانند خطرآفرین باشند. در نزدیکی محلهای آمادهسازی غذا پاککنندههای خانگی میتوانند منجر به مسمومیت غیرعمدی شوند. پاککنندههای خانگی که در قسمتهای پایینتر آشپزخانه مانند قسمت زیر سینک قرار میگیرند، میتوانند تهدیدی برای بچههای کوچکی باشند که ممکن است پاککننده را پیدا کنند و سعی کنند از آن استفاده کنند یا آن را ببلعند.
- پاککنندههای خانگی را در نزدیکی محلهای آمادهسازی مواد غذایی مانند میزها قرار ندهید
- هنگام استفاده از پاککنندهها تمام دستورالعملهای سازنده را دنبال کنید
- هنگام استفاده از پاککنندهها، به خصوص هنگام استفاده از پاککنندههای ساینده یا خورنده، از دستکش تمیزکننده استفاده کنید
- از پاککنندهها روی قابلمهها و تابهها استفاده نکنید مگر اینکه پاککنندهها به طور - خاص برای استفاده در وسایل آشپزی ساخته شده باشند
- از پاککنندهها در فضاهایی با تهویه مناسب استفاده کنید
چطور مواد غذایی را نگه داریم؟
غذاهایی که به مدت طولانی کنار گذاشته میشوند در شرایط نامناسب نگهداری میشوند و پس از تاریخ انقضا مصرف میشوند. برخی از انواع مسمومیتهای غذایی میتواند منجر به ناراحتی دستگاه گوارش شود در حالی که انواع دیگر مسمومیتهای غذایی میتواند منجر به بستری شدن در بیمارستان یا مرگ شود. نگهداری مناسب غذا برای ایمن نگه داشتن اعضای خانواده شما بسیار مهم است.
- یخچال را روی دمای توصیه شده سازنده تنظیم کنید
- مواد غذایی را از تاریخ انقضا گذشته نگهداری نکنید
- هر هفته یخچال خود را تمیز کنید و غذاهای تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید
- غذاهای فاسد شدنی را در زیر نور مستقیم خورشید یا در آشپزخانههای گرم قرار ندهید
- غذاهای فاسد شدنی را قبل از سرو یا استفاده از آنها در دستور العملها بو کنید. به - دنبال علائم فساد مانند تغییر رنگ و رشد فازی باشید
- اعضای خانواده را از نمونهبرداری از غذاها قبل از اتمام پخت و پز منع کنید
- هرگز غذاهای حاوی تخم مرغ خام یا گوشت خام نخورید
نتیجهگیری:
با پیروی از این نکات میتوانید آشپزخانه خود را در طول سالها صرف غذا و ارتباط خانوادگی ایمن نگه دارید.
منبع: