دکتر «محمد فرجی» روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: سموم باکتری های موجود در جرم دندان با انتشار در رگ های خونی لثه، وارد سیستم گردش خون می شود و می تواند موجب بالا رفتن قند خون در افراد دیابتی، تشدید بیماری های قلب و عروقی و حتی زایمان زودرس شود.
وی گفت: پلاک دندانی در صورتی که حذف نشود در ابتدا باعث التهاب لثه شده و رفته رفته پلاک از حالت نرم به حالت سخت تبدیل شده که اصطلاحا جرم دندان نامیده می شود.
وی افزود: جرم بین لثه و دندان فاصله می اندازد و چسبندگی لثه به دندان را از بین می برد، بنابراین لثه ها تحلیل می روند، به همین علت است که خیلی اوقات پس از جرم گیری تصور می شود از بلندی لثه ها کاسته شده و بین دندان ها فاصله افتاده است.
وی تاکید کرد: در واقع این فاصله تا به حال توسط جرم پر شده و قابل رویت نبوده وقتی جرم ها برداشته می شود، تحلیل لثه بر اثر وجود جرم نمایان می شود.
فرجی تصریح کرد: جرم محلی برای رشد و فعالیت میکروب های بیماری زاست که محصولات سمی این میکروب ها، لثه ها را بیمار می کند.
بگفته این متخصص دندانپزشکی، یک لثه سالم، صورتی رنگ و براق بوده و محکم به سطح دندان می چسبد، اما ترشحات و مواد زاید ناشی از فعالیت این میکروب ها، موجب التهاب و عفونت لثه می شود و به همین دلیل است که لثه در مجاورت جر م ها، قرمز، شل و اسفنجی است.
دکتر فرجی خاطرنشان کرد: به دنبال التهاب لثه، استخوان اطراف دندان نیز تحلیل رفته و دندان با از دست دادن بافت های نگه دارنده خود به مرور زمان لق شده و بیماری های لثه باعث تشدید بیماری های سایر اعضای بدن خواهند شد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی