تلویزیون بد نیست. وقتی کودک در معرض نمایش ها یا برنامه های مناسب قرار می گیرد می تواند چیزهای مفیدی بیاموزد. تحقیقات نشان می دهد که تماشای تلویزیون می تواند تأثیر مثبتی بر روی کودکان بگذارد. این می تواند به آنها کمک کند تا رفتار و نگرش خود را برای همیشه تغییر دهند. استفاده از موارد زیر برای تماشای تلویزیون باعث یادگیری کودکان میشود:
1- مطالب آموزشی:
چند کانال تلویزیونی به ایجاد محتوای آموزشی و آموزنده برای مخاطبان به ویژه کودکان اختصاص یافته است. چند کانال وجود دارد که فقط محتوای آموزشی را تحت پوشش موضوعاتی مانند هنر و صنایع دستی، علوم، تاریخ، جغرافیا و ریاضیات قرار می دهد. تلویزیون همچنین یک رسانه عالی است که کودکان را در معرض زبان های مختلف در سراسر جهان قرار می دهد. اجازه دادن به کودکان خود برای تماشای کانال های خبری با کمی راهنمایی به آنها کمک می کند تا در جریان امور روز و نام افراد قابل توجه در جهان قرار بگیرند.
2- سرگرمی:
صداها و تصاویر رنگارنگ روی صفحه نمایش کودکان را جذوب خود می کند. از فیلم ها گرفته تا نمایش های کارتونی برنامه های مختلفی برای درگیر نگه داشتن کودکان وجود دارد. مطمئن شوید که محتوا برای کودکان شما براساس سن و سطح درک آنها مناسب است.
3- ورزش ها:
کودکان خود را به تماشای ورزشهای مختلف مانند تنیس، فوتبال و والیبال تشویق کنید. در مورد گیم پلی قوانین و سایر حقایق جالب در مورد این ورزش به آنها بگویید. اگر به هر موردی علاقه نشان دادند آنها را به انجام بازی یا ورزش تشویق کنید.
4- قرار گرفتن در معرض فرهنگ های مختلف:
تلویزیون می تواند به کودک شما کمک کند تا در مورد کشورهای مختلف بیاموزد و فرهنگ های مختلف در جهان را یاد بگیرد. با انتخاب صحیح برنامه ها کودک شما ممکن است در مورد افراد مختلف در سراسر جهان، سنت ها، سبک زندگی و فرهنگ آنها بیاموزد.
5- تلویزیون ممکن است الهام بخش باشد:
نمایش های تلویزیونی با هدف کودکان و نوجوانان نه تنها آموزشی بلکه الهام بخش است. برنامه های تلویزیونی آموزشی کودکان را ترغیب می کند چیزهای جدیدی را امتحان کنند. به عنوان مثال یک برنامه تلویزیونی در مورد سرگرمی خلاقانه می تواند کودک را وادار کند که چیز جدیدی را با خاک رس، رنگ یا کاغذ تجربه کند. به همین ترتیب یک مستند در مورد دانشمندان، هنرمندان مشهور و سایر چهره های عمومی نیز می تواند آنها را به انجام کارهای خوب یا دستیابی به چیز بزرگی در زندگی القا کند.
6- تلویزیون و برنامه های سه بعدی:
فناوری سه بعدی نحوه تجربه تلویزیون را تغییر داده است. برنامه ها و فیلم های تلویزیونی سه بعدی تجربه پیشرفته ای را برای کودکان فراهم می کنند. اگرچه محبوبیت تلویزیون سه بعدی در گذشته اخیر رو به کاهش بوده است اما هنوز هم چند شبکه برنامه های آموزشی سه بعدی ارائه می دهند. برای کودکان بین دو تا پنج سال زمان نمایش باید به یک ساعت در روز محدود شود و فقط باید شامل برنامه هایی با کیفیت بالا باشد.
7- فعالیت بدنی را بیشتر کنید:
اعتیاد به نمایش های تلویزیونی میزان فعالیت بدنی کودکان را کاهش می دهد. بعضی اوقات آنها از انجام کار دیگر به جز تماشای تلویزیون در کل روز دور می کند.
8- بر روابط اجتماعی آنها تاثیر می گذارد:
کودکانی که زیاد تلویزیون می بینند وقت بازی و معاشرت ندارند. تعامل کم یا بدون تعامل با همسالان می تواند بر رشد اجتماعی آنها تأثیر بگذارد. تلویزیون زمانی را که می خواهند با سایر کودکان در حلقه اجتماعی خود برقرار کنند ممکن است بر دانش و درک آنها از تعاملات و رفتارهای اجتماعی تأثیر بگذارد.
9- بر رشد و رفتار مغز تأثیر می گذارد:
برنامه های تلویزیونی ممکن است آموزشی باشند اما طبق مطالعات تماشای بیش از حد می تواند بر رشد مغز کودک شما تأثیر بگذارد. چند سال اول زندگی کودک شما برای رشد مغز بسیار مهم است. محققان دریافتند که مشاهده طولانی مدت تلویزیون ممکن است توانایی های شناختی مربوط به حافظه کوتاه مدت، خواندن زودهنگام، مهارت های ریاضی و رشد زبان را کاهش دهد.
10- دیدگاه کودکان را تغییر میدهد:
فیلم ها و سایر نمایش های تلویزیونی ممکن است واقعیت را اغراق کرده و صحنه های بسیار خشونت آمیزی را به صورت آنلاین ایجاد کنند که ممکن است برای بچه ها ترسناک باشد. نمایش های انیمیشن و کارتونی که تأثیرات خشونت را کم اهمیت می کنند ممکن است حساسیت کودکان را نسبت به رویدادهای واقعی کاهش دهند.
11- مصرف گرایی:
یکی دیگر از مشکلات تلویزیون مصرف گرایی است. تعداد تبلیغاتی که کودک در تلویزیون می بیند او را در معرض مارک ها و محصولات مختلفی قرار می دهد که ممکن است نیازی به آنها نداشته باشد. تبلیغات تجاری کودکان را به مصرف غذاهای ناسالم و نوشیدنی ترغیب می کند. کودکان باور می کنند که فست فود، بستنی و نوشیدنی های گازدار مفید هستند. وقتی بچه ها اصرار دارند چیزی را که از تلویزیون دیده اند بخرند و والدین قربانی مصرف گرایی می شوند. آنها مجبور می شوند برای چیزهایی که فرزندانشان می خواهند اما نیازی به آنها ندارند پول خرج کنند.
منبع: www.momjunction.com