رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان موضوع مهمی برای کسانی است که هم روزه میگیرند و هم به تناسب اندام و رژیم غذایشان اهمیت میدهند. در شرایطی یک ماه از یک دستور غذایی و عادت خوراکی خاص استفاده کردهایم، برای سلامت ماندن و تقویت دوبارهی بدن باید چه رژیمی داشته باشم و چه چیزهایی را بخوریم؟ در این مقاله قصد داریم به این پرسشها پاسخ دهیم.
***
رژیم غذایی بعد از ماه رمضان
روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان یکی از دستورات دینی بسیار دقیق و مهم برای مسلمانان است. این عمل به غیر از ابعاد روحی و معنوی که دارد، جنبه کاملاً علمی و همجهت با سلامتی هم در خود جای داده است. عدهای تصور میکنند این روزه گرفتن و غذا نخوردن باعث ضعیف شدن و آسیب دیدن سلامتی میشود؛ اما اینگونه نیست.
محققین دریافتند که روزه گرفتن میتواند بدن را سمزدایی کند و قدم بزرگی برای حفظ سلامت بدن باشد. در واقع روزه گرفتن هم تزکیه نفس و روح است و هم پاککننده بدن؛ اما مسئله مهم در این میان، رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان است.
بدن انسان همانند یک ماشین یا کامپیوتر قوی و پیشرفته است. دستگاه گوارش که یکی از مهمترین اعضای این سیستم است؛ بیشترین نقش و فعالیت را در سلامت انسان دارد. در این میان در صورت بیتوجهی به سلامت دستگاه گوارش، عوارض متعددی در انتظار سلامت افراد است.
بررسیها نشان میدهد بیش از 70 درصد مشکلات و بیماریها به خوردوخوراک ما مربوط میشود. درحالیکه دستگاه گوارش دائماً در حال فعالیت است، خالق هستی با در نظر گرفتن ماه رمضان، روشی را برای استراحت، تقویت و پاکیزهسازی این سیستم در نظر گرفته است. با خاموش کردن این کامپیوتر قدرتمند در طول روز، فرصت بسیار مناسبی برای سمزدایی بدن به وجود میآید.
پس از اتمام ماه مبارک رمضان، در روز عید فطر روزه گرفتن حرام است. این حکم نشان میدهد که حالا نوبت استفاده و راهاندازی مجدد دستگاه گوارش در طول روز است. در چنین شرایطی بعد از گذشت یک ماه، نوع غذا خوردن و رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان از چند جهت اهمیت ویژهای دارد. از یکجهت به این دلیل که حالا که بدن در سالمترین حالت خود قرار دارد و سمزدایی را بهصورت کامل انجام داده، بهترین فرصت است تا با ایجاد و تنظیم یک برنامه غذایی مناسب و رژیم خوراکی مناسب، مسیر سلامتی و تندرستی را شروع کنیم.
از جهت دیگر نیز به این دلیل که به مدت یک ماه بدن از مصرف بسیاری از مواد غذایی دور بوده است. در این حالت ریکاوری و بازگردانی بسیار مهم است و شما باید مواد ضروری و مورد نیاز را به بدن برسانید و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنید. پس داشتن رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان بسیار مهم و گامی بلند در جهت سلامتی است.
بهترین رژیم غذایی پس از ماه رمضان چیست؟
حال به مطلب اصلی میرسیم که رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان چیست؟ چه موادی را باید بخوریم و از چه غذاهایی باید دوری کنیم. ابتدا لازم است بیان کنیم، بعد از ماه مبارک رمضان، بدن انسان مانند یک زمین زراعتی تشنه و مستعد است.
این زمان بهترین فرصت برای جذب مواد ضروری و مهم بهحساب میآید. در این حالت دستگاه گوارش میتواند بهترین عملکرد را در جذب و دریافت مواد مغذی از خود نشان دهد، پس در خوردن خود دقت داشته باشید و فرصت را غنیمت بشمارید.
پس از ماه مبارک رمضان، حفظ تعادل غذایی و رساندن مواد ضروری به بدن بسیار مهم است. در طول این ماه ممکن است آب لازم به بدن نرسیده باشد و بدن نیاز شدید به آب داشته باشد. پس اولین خوراکی که باید در خوردن آن دقت داشته باشید، آب است. روزانه حداقل چهار لیوان آب بخورید و منتظر تشنه شدن نباشید. سپس باید سراغ گروههای اصلی غذایی یعنی، نان، غلات، حبوبات، میوهها، سبزیجات، لبنیات و گوشت بروید. برای کنترل قند و دریافت کالری هم خوردن شیرینیهای سالم نیز گزینهای بسیار مناسب است.
در رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان، خوردن صبحانه سالم بسیار مهم است و نقش پررنگی را در جهت سلامتی ایفا میکند. با خوردن صبحانه انرژی ازدسترفته عضلات را بازیابی کنید و همچنین کالری لازم را برای ادامه فعالیت روزانه به دست آورید. بعد از ماه رمضان باید از پروتئین سوزی در بدن جلوگیری کنید.
بعد از ماه رمضان، چه چیزهایی را کمتر بخوریم؟
رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان، تنها در مورد خوردنیها نیست. بسیاری از اوقات درباره نخوردنیها است. بعد از گذراندن ایام روزهداری، طبق نظر متخصصین بدن شما سمزدایی شده و در حالتی پاکیزه قرار دارد. خوردن بعضی از خوراکیها میتواند این پاکیزگی را بهم بزند و مسیر سلامتی را از شما دور کند. بعد از ماه رمضان از خوردن چربی و غذاهای چرب دست بکشید؛ بهخصوص اگر اضافه وزن دارید بهترین فرصت برای کاهش وزن و دور شدن از عادتهای بد غذایی همین ایام است. پس دور چربیها و مواد غذایی غذای فوری را خط بکشید.
وعدههای غذایی را کنترل کنید
لازم است کیفیت و کمیت را بهصورت یکسان رعایت کنید. بعد از ماه رمضان به سمت صحیح غذا خوردن قدم بردارید. بخصوص در روزهای اولیه ماه شوال و پس از ماه رمضان، بدن شما کشش مصرف غذاهای سنگین در حجم بالا را ندارد. اگر میخواهید سلامتی خود را حفظ کنید و زندگی سالمی داشته باشید، وعدههای غذایی خود را تنظیم کنید. حجم غذا را کاهش دهید، اما تعداد آن را افزایش دهید. همچنین میتوانید برای داشتن رژیم غذایی مناسب بعد از ماه رمضان به مراکز و سایتهای معتبر مانند سایت لیمومی مراجعه کنید.