رژیم غذایی سالم تنها با استفاده از مواد اولیه تازه و مغذی میسر نخواهد بود. چون نحوۀ تهیه غذا با این مواد اولیه بسیار حائز اهمیت بوده و میتواند روی کیفیت و سلامت غذای آماده شده تأثیرگذار باشد. نحوۀ تهیه غذا همان فرآیند آمادهسازی و طبخ است که میتواند شامل انواع روشهای پختوپز و سرخ کردن مواد غذایی باشد. اصلیترین مادهای که ما برای پختوپز و سرخ کردن مواد غذایی استفاده میکنیم، روغن گیاهی خوراکی است. در نتیجه میزان مصرف روغن و کیفیت آن میتواند به طور کاملاً مستقیم روی سلامت رژیم غذایی ما مؤثر باشد. اما آیا میدانید روغنی که برای انواع روشهای طبخ غذا مورد استفاده قرار میگیرد باید چه ویژگیها و خواصی داشته باشد؟ آیا با وجود پیشرفت تکنولوژی و علم، در حال حاضر نیز اجباری برای استفاده از یک روغن مخصوص برای پختوپز و تهیه سس و سالاد و یک روغن مخصوص دیگر برای سرخ کردن مواد غذایی وجود دارد؟ آیا تاکنون محصولی تولید شده که بتوان از آن در تمامی روشهای طبخ غذا استفاده کرد؟ روغن خوراکی که هر روز مصرف میکنیم، کدامیک از نیازهای روزانه بدن ما را برطرف میکند؟
چالش اصلی، روغن خوراکی کدامیک از نیازهای روزانه ما را برطرف میکند؟
اسیدهای چرب ضروری توسط بدن تولید نمیشوند و در نتیجه برای رفع نیاز بدن باید آنها را از طریق مصرف مواد غذایی دریافت کنیم. با توجه به اینکه مواد غذایی محدودی حاوی اسیدهای چرب ضروری است، روغن خوراکی میتواند بهترین منبع برای دریافت آنها باشد. اما کیفیت و سلامت این محصول بسیار حائز اهمیت است. طبق گزارش شماره ۹۱۶ سازمان بهداشت جهانی که به رژیم غذایی، تغذیه و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی اختصاص یافته و حاصل نشست مشترک کارشناسان سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان خواروبار جهانی (FAO) است، مشخص شده که بیماریهای قلبی-عروقی به سرعت در حال افزایش هستند و در نتیجه توجه به یک رژیم غذایی سالم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. طبق توصیه مشترک بین این دو سازمان، روغن ایدهال برای مصارف انسانی، روغنی است که کمترین میزان چربی اشباع را داشته، بدون ترانس و فاقد کلسترول باشد اما در مقابل بیشترین میزان اسیدهای چرب غیر اشباع یا اسیدهای چرب ضروری را داشته باشد.
در این گزارش دامنهای هدفمند برای میزان اسیدهای چرب ضروری خصوصاً امگا ۳ و امگا ۶ تعریف شده است. علت این امر هم استفاده از آنزیمی مشترک در بدن برای این دو اسید چرب ضروری است. امگا ۳ دارای خاصیت ضدالتهابی بسیار قوی بوده و در نتیجه مصرف آن از خطر بروز بیماریهای قلبی-عروقی و گرفتگی شریانها میکاهد. اما در مقابل امگا ۶ یک التهابزا است. بنابراین با توجه به اینکه این دو ماده مغذی از یک آنزیم مشترک در بدن استفاده میکنند، حفظ تعادل میان دریافت آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود. چرا که اگر میزان دریافت امگا ۶ در مقابل امگا 3 بیشتر باشد، میزان آنزیم کمتری برای مادهای مغذی و ضروری چون امگا ۳ باقی خواهد ماند. از طرفی با افزایش دریافت امگا 6، موجب بروز مشکلاتی برای بدن خواهد شد.
راهکار، تولید روغنی با تعادلی هوشمند بین اسیدهای چرب ضروری
با توجه به مطالبی که به آنها اشاره کردیم، میتوان نتیجه گرفت که تعادل انواع اسیدهای چرب ضروری در بدن بسیار ارزشمند است. بنابراین تنها راهکار، استفاده از روغنی است که دارای مناسبترین و بهترین نسبت تعادل میان اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و امگا ۶ بوده و از طرفی دارای خواص بهترین روغنهای گیاهی نیز باشد. همانطور که میدانید یکی از بهترین انواع روغنهای گیاهی، روغن زیتون است. اما مشکل اصلی اینجاست که از آن نمیتوان برای سرخ کردن طولانیمدت و عمیق مواد غذایی استفاده کرد. حال اگر روغنی تولید شود که تمامی خواص ارزشمند روغن زیتون، برترین و بهترین تعادل میان اسیدهای چرب ضروری و بالاترین میزان نقطه دود را داشته باشد، صراحتاً میتوان گفت که انقلابی در تولید روغن خوراکی صورت گرفته است.
نسل سوم روغنهای خوراکی، روغن اسمارت بالانس (Smart Balance)
روغن سرخ کردنی اسمارت بالانس محصول "غنچه پلاس" بهعنوان نسل سوم روغنها بهترین انتخابی است که میتوانید برای داشتن یک زندگی سالم داشته باشید. از جمله مهمترین خواص روغن اسمارت بالانس غنچه میتوان به تعادلی هوشمند بین اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ اشاره کرد که خود به تنهایی میتواند به تنظیم متابولیسم بدن، کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش کلسترول به ویژه کلسترول بد خون (LDL) کمک کند.
از جمله مهمترین ویژگیهای این محصول میتوان به استفاده از روغنهای مقاوم به حرارت، استفاده از روغن زیتون، حاوی درصد بالایی از ویتامین E، مقاومت حرارتی بالا در مقایسه با دیگر روغنهای گیاهی خوراکی، کمترین میزان پاشش، بدون ایجاد کف و بالاترین نقطه دود یعنی ۲۵۰ درجه سانتیگراد اشاره کرد. این محصول برای انواع روشهای طبخ غذا از پختوپز و تهیه سس و سالاد گرفته تا تفت دادن، سرخ کردن طولانیمدت و سرخ کردن عمیق مواد غذایی مناسب است.
اکنون پس از تولید دو نسل متفاوت از روغن خوراکی (نسل اول روغن جامد و نسل دوم روغنهای گیاهی خوراکی) با نسل جدیدی به نام روغنهای اسمارت بالانس آشنا شدید که برای اولین بار در ایران توسط برند غنچه طراحی و تولید شده است. این محصول جایگزینی مناسب و فوقالعاده عالی برای انواع روغنهای خوراکی گیاهی بوده و میتواند سلامت غذایی که هر روز مصرف میکنید را تضمین کند. بنابراین اگر هدف شما یک رژیم غذایی سالم برای خود و خانوادهتان است این نوآوری برند ایرانی میتواند بهترین انتخاب شما باشد.
همیشه و هر سنی باید به خوراک و تغذیه مناسب اهمیت خاصی قایل بشیم تا وقتی که سنمون یکی بیشتر شد مجبور نشیم از خیلی از غذا ها پرهیز کنیم یکی از مهمترین دورانی که باید به تغذیه اهمیت داد خوراکی در دوران بارداری ست ما تو سایت خبری پرسی هم سعی کردیم به این مورد و این که چه چیزی نخورید پاسخ دادیم