تنها گذاشتن کودکان در اتاق خود آن هم در شب های سرد زمستانی کار چندان آسانی نیست؛ اگر که تجهیزات مناسبی برای گرمایش اتاق آن ها در نظر گرفته نشده باشد. این روزها سیستم های گرمایشی مختلفی وجود دارند که می توان از آن ها برای گرم کردن فضای یک اتاق استفاده نمود؛ تجهیزات پیشرفته ای که خطرات سیستم های قدیمی را ندارند. اما همه چیز به نصب یک سیستم گرمایشی ختم نمی شود، بلکه می بایست تمام مواردی را که می تواند به تنظیم درجه حرارت محیط زندگی و رشد کودک کمک کند، در نظر گرفت. در این مطلب شما با نکات مهمی که برای گرم نگه داشتن اتاق کودک در زمستان نیاز است، آشنا خواهید شد.
گرم نگه داشتن اتاق کودک در زمستان
هنگامی که سخن از رشد و سلامت کودکان به میان می آید، موارد مختلفی از ابعاد گوناگون در زمینه محیط زندگی کودک و ذهن بزرگسالان شکل می گیرد که اولین و مهم ترین آن سلامت کودک است. ما بزرگ ترها وظیفه سنگینی در قبال کودکان بی پناهی داریم که نمی توانند به خوبی از خود مراقبت کنند. ابتدایی ترین کاری که برای حفظ سلامت کودک باید انجام داد، فراهم آوردن محیطی مناسب در خانه است. یکی از فاکتورهای مهم برای ساخت محیط فیزیکی مناسب و راحت، ایجاد سیستم های تهویه مطبوع، تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، است تا دمای بدن کودک در بهترین حالت تنظیم شود.
بزرگسالان می توانند در صورت احساس ناراحتی به دلیل گرمای بیش از حد یا هنگام سرد شدن هوا، به راحتی درجه حرارت مورد نظر و مطلوب خود را تنظیم نمایند. اما یک کودک توانایی انجام چنین کاری را ندارد. مثلا یک نوزاد نمی تواند به هنگام سرما یک پتوی اضافه از کمد بیرون آورده و روی خود بکشد. از این رو وظیفه والدین او است که به بهترین شکل ممکن این کار را انجام دهند.
اما به نظر می رسد که این کار چندان هم آسان نیست. تعداد زیادی سوال در ذهن والدین شکل می گیرد که چگونه می توان به ایمن ترین شکل ممکن، فرزند خود را در زمستان گرم نگه داریم؟
مطمئنا پوشاندن یک لباس گرم مناسب، استفاده از جوراب و یا پتوپیچ کردن کودک می تواند یکی از بهترین گزینه ها برای گرم نگه داشتن او باشد. اما آیا در منزل، این راه پاسخگو خواهد بود؟
از یک سیستم گرمایشی مطلوب و مناسب استفاده نمایید
یکی از ابتدایی ترین کارهایی که باید انجام دهید، تعبیه یک سیستم گرمایشی مناسب برای اتاق کودک است. خوشبختانه تجهیزات گرمایشی مختلفی وجود دارند که می توانند به راحتی درون اتاق نصب شوند؛ یک اسپلیت با قابلیت سرمایش و گرمایش، شوفاژ برقی (به عنوان سیستم گرمایشی) و ... همگی می توانند به شکل کارآمدی اتاق کودک شما را گرم کنند.
یک روانداز مناسب انتخاب نمایید
در شب ها روزهای زمستانی لازم است که از یک روانداز اضافه برای کودک خود استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که این روانداز دمای بدن او را بیش از اندازه بالا نبرد. به این نکته حتما دقت کنید که یک سیستم گرمایشی نیز درون اتاق او روشن است؛ پس همان قدر که روانداز بتواند دمای بدن او را حفظ کند، کفایت می کند. اما معمولا پزشکان توصیه می کنند در شرایط مساوی نسبت به بزرگسالان، کودکان نیاز به یک پوشش (لباس یا روانداز) اضافه دارند.
حتما کمی درب اتاق را باز بگذارید
شاید فکر کنید که بسته نگه داشتن درب اتاق، می تواند دمای بهتری را برای اتاق کودک شما فراهم کند. اما حقیقت جز این است! در روزهای سرد زمستانی با روشن بودن سیستم های گرمایشی، به خصوص در اتاق کودکان، لازم است تا کمی درب اتاق را باز نگهدارید تا به هوا اجازه جریان دهید.
چیدمان اتاق کودک را تغییر دهید
ممکن است شما در تابستان، اتاق کودک را به گونه ای خاص چیدمان کرده باشید که باد خنک بهتر بدن لطیف او را نوازش کند. اما در زمستان قضیه کاملا فرق می کند. بهتر است پرده های اتاق او را با پرده های ضخیم تعویض کنید. همچنین خوب است تا دریچه کولر آبی را نیز با روکش های مخصوص بپوشانید. اگر شیشه های اتاق دوجداره نیست، حتما از درزگیر استفاده کنید. تخت او را نه دور از سیستم گرمایشی و نه بسیار نزدیک به آن قرار دهید. با این کارها می توانید ضمن رعایت کردن جوانب احتیاط، اتاق کودک خود را گرم نگه دارید.
نکات احتیاطی که خوب است بدانید
- حتما دقت کنید که سر کودک شما، بیرون از پتو بماند. ماندن سر در زیر پتو، سبب گرم شدن بیش از حد بدن کودک شما می شود؛ چرا که بیشترین مقدار گرما از طریق سر متساعد می گردد.
- هنگامی که او به خواب رفت، تعریق و شیوه نفس کشیدن او را بررسی نمایید. آیا او زیاد عرق می کند و یا اینکه به سختی نفس می کشد؟ در این حالت بهتر است کمی دمای اتاق او را کم کنید.
- بهترین رنج دمایی برای اتاق کودک چیزی میان 20 الی 30 درجه سانتی گراد است.
- از سیستم های گرمایشی استفاده کنید که قابلیت تامین دمای مناسب بدون احتراق سوخت در محیط اتاق کودک را دارند. برخی از سیستم های گرمایشی ناکارآمد، به شدت از اکسیژن موجود در هوا استفاده کرده و سبب کاهش آن در فضای اتاق می شوند. به همین دلیل ممکن است با تعبیه این سیستم ها درون اتاق، با کاهش سطح اکسیژن هوا مواجه شده و در نتیجه تنفس کودک شما دچار مشکل گردد.
کدام سیستم گرمایشی را برای اتاق کودک خود خریداری کنم؟
اگر اتاق کودک شما فاقد گرما و دمای مطلوب است و نمی توانید هزینه های زیادی را بابت راه اندازی و نصب تجهیزات گرمایشی جدید بپردازید، می توانید با تهیه یک شوفاژ برقی، به خوبی اتاق کودک را گرم کنید. چرا؟ این شوفاژها مانند شوفاژهای معمولی فرایند نصب سختی ندارند و به راحتی با اتصال به برق کار می کنند. از طرف دیگر مانند بخاری های برقی قدیمی، خطر سوختگی های شدید را به همراه نخواهند داشت. در ضمن در صورت تمایل می توانید آن را به هر نقطه ای از اتاق یا ویلا که دوست دارید، جابه جا کنید.
سخن پایانی
در نهایت باید بگوییم که گرم کردن اتاق کودک امری اجتناب ناپذیر است که باید به آن توجه نمود. با قرار دادن سیستم گرمایشی مناسب در اتاق او، اجازه عبور و تعویض هوا و ... شما می توانید ضمن کنترل دمای اتاق، سلامت وی را تضمین نمایید و زمستانی به دور از بیماری را در کنار فرزند دلبند خود تجربه کنید.
خبر خوب اینکه خوشبختانه در سایت مرجع و فروشگاهی دماتجهیز برندهای معتبر انواع شوفاژ برقی میدیا، ایران رادیاتور و... با بهترین قیمت ها + گارانتی اصلی با تضمین بهترین کیفیت موجود می باشد.