زعفران یکی از عناصر پر کاربرد بسیاری از غذاهای ایرانی است. آشپزان از زعفران برای ایجاد رنگ و طعم خوش در غذاها استفاده می کنند. استفاده از زعفران فقط در رنگ و طعم خلاصه نمی شود و در کنار این موضوع خواص فراوانی را هم برای اعضاء خانواده به ارمغان می آورد. در این مقاله می خواهیم به مهم ترین غذاهای ایرانی که در طبخ آن از زعفران استفاده می شود بپردازیم.
لازم به ذکر است برای طبخ غذاهای با کیفیت که عطر و طعم زعفران را به خوبی به مصرف کننده منتقل کند، نیازمند این هستید که خرید زعفران مرغوب را از فروشگاه ها و برندهای معتبری انجام دهید.
برندهای زیادی در مورد زعفران وجود دارد که یکی از معتبرترین های آن زعفران برادران حسینی می باشد که در وزن ها و بسته بندی های مختلفی به صورت اینترنتی و فیزیکی عرضه می شود و شما می توانید با توجه به نیاز خود از زعفران های اصل این مجموعه خرید کنید.
ته دیگ مرغ زعفرانی
ته دیگ همیشه یک عضو خوشمزه و جدایی ناپذیر از آشپزی ایرانی است. بعضی از افراد کیفیت غذا را برابر با کیفیت ته دیگ آن می دانند.
ته دیگ ها انواع مختلفی دارند. تگ دیگ سیب زمینی، ته دیگ چینی، ته دیگ نان و یک نوع دیگر از تگ دیگ که شاید کمتر آن را شنیده باشید ته دیگ مرغ زعفرانی می باشد.
این ته دیگ زعفرانی را می توانید با بخش های مختلف مرغ چون سینه، بال، فیله و حتی ساق مرغ طبخ کنید. درست کردن این غذا کار سختی نیست و برای مهمانی های خودمانی می تواند یک گزینه بسیار عالی باشد. چرا که طبخ آن آسان است و به دلیل استفاده از زعفران و برنج ایرانی به سفره شما زینت خاصی می بخشد.
مزیت دیگر این غذا این است که شما به جای طبخ مرغ و برنج به صورت جداگانه می توانید به طور همزمان مرغ و برنج را به شکلی زیبا طبخ و آماده سرو کنید.
مزیت خوب ته دیگ مرغ زعفرانی این است که فردی که گیاه خوار بوده و از خوردن گوشت معذوریت دارد، می تواند مرغ را به راحتی جدا کرده و از دورچین سبزیجاتی که شما در کنار ظرف قرار داده اید می تواند استفاده کند.
جوجه کباب زعفرانی
جوجه کباب دیگر نیازی به تعریف ندارد. مزین کننده همه دورهمی های ما در بیرون شهر جوجه کباب است. تقریبا هر مرد ایرانی تخصص درست کردن جوجه کباب را دارا می باشد. اما نکته مهم در طبخ یک جوجه کباب تمام عیار طعم دار کردن آن می باشد که زعفران جزء اساسی آن می باشد.
مهم ترین مرحله درست کردن یک جوجه کباب خوشمزه، طمع دار کردن آن از قبل می باشد. شما می توانید از شب قبل این مرحله را انجام دهید. اگر این کار را کرده باشید طبخ جوجه کباب کار خاص دیگری ندارد.
طعم دار کردن جوجه کباب
برای طعم دار کردن جوجه کباب زعفرانی، مرغ را ابتدا تکه تکه کنید. سپس باید یک ظرف آماده کنید و درون آن موادی نظیر پیاز خلالی، روغن مایع، نمک، فلفل، زنجبیل رنده شده را با هم ترکیب کنید. تیکه های مرغ را درون ظرف بریزید و همه مواد را به خوبی مخلوط کنید. روغن باعث می شود وقتی آبلیمو به مرغ اضافه می کنیم سفت نشود.
در مرحله بعد سه قاشق آبلیموه و زعفران دم کرده را روی ترکیب حاضر بریزید و خوب مخلوط کنید. سپس سر ظرف رو بپوشانید و چند ساعتی درون یخچال قرار دهید. اکنون جوجه کباب آماده طبخ رو ذغال ها می باشد.
کباب کوبیده مرغ زعفرانی
با توجه به شرایط اقتصادی ویژه ای که امروزه گریبان گیر خانواده ها شده است، کباب کوبیده مرغ زعفرانی می تواند جایگزین مناسبی برای کباب کوبیده با گوشت گوسفندی باشد.
همچنین مزیت کباب کوبیده مرغ زعفرانی نسبت به کباب کوبیده با گوشت گوسفندی دارا بودن چربی کمتر و در نتیجه سالم تر بودن این غذا می باشد. پس کباب کوبیده مرغ زعفرانی برای افرادی که دارای چربی خون هستند یک غذای ایده آل است.
این غذای ایرانی می تواند در مهمانی های مختلف شما مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل اینکه قیمت تمام شده این غذا پایین تر از قیمت تمام شده کباب کوبیده با گوشت گوسفندی است، کباب کوبیده مرغ یک غذای اقتصادی بوده و برای مهمانی های بزرگتری قابل طبخ می باشد.
حلوای زعفرانی
از زعفران علاوه بر اینکه در طبخ انواع غذاها استفاده می شود برای تهیه انواع نوشیدنی ها، دسرها و حلواها نیز کاربرد دارد. یکی از معروف ترین حلواهایی که می توان با زعفران درست کرد حلوای زعفرانی نام دارد.
حلوای زعفرانی را می توانید در ماه مبارک رمضان درست کرده و بر سر سفره افطار قرار دهید. همچین از این خوراکی خوشمزه می توانید در انواع مراسم های مختلفی چون سوگواری و نامزدی استفاده کنید.
علاوه بر موارد بالا، غذاهای گوناگون زیادی وجود دارند که با کمک زعفران می توانید عطر و طعم شگفت انگیزی را به آن ها اضافه کنید. همچنین می توانید انواع دمنوش های ترکیبی زعفران تهیه کرده و در ساعت های مختلف روز برای رفع خستگی استفاده کرده و از خواص بی نظیر زعفران بهره مند شوید.
خیلی عالی بود اما بهتر بود که راجع به زعفران بیشتر توضیح داده می شد