محققان ایرانی، پیامدهای بارداری و تظاهرات بالینی بیماری ناشی از کروناویروس جدید را در زنان باردار بررسی کردهاند.
یکی از نگرانکنندهترین موضوعات درباره ویروس کرونا این است که ابتلای مادران باردار به بیماری کووید-۱۹ نیز در حال افزایش است و پیشگیری و کنترل این بیماری در زنان باردار و خطر بالقوه انتقال آن به جنین، به یک نگرانی اساسی تبدیل شده است. در همین راستا محققانی از دانشگاه علوم پزشکی بابل تحقیقاتی درباره عوارض این ویروس در بارداری انجام داده اند.در این پژوهش، محققان با مرور آخرین پژوهشهای انجامشده در این حوزه، پیامدهای بارداری و تظاهرات بالینی بیماری کووید-۱۹ را در زنان باردار مورد بررسی قرار دادهاند.
به گزارش ایسنا نتایج این مطالعه نشان میدهد که معیارهای مربوط به علائم بالینی، نتایج آزمایشگاهی و تصویرهای رادیوگرافی در زنان باردار مبتلابه کووید-۱۹ مانند سایر بزرگسالان غیر باردار مبتلا است.
فرشته بهمنش از مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت پژوهشکده سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل میگوید: «تظاهرات شایع بیماری کووید- ۱۹ در زنان باردار شامل تب، سرفه و درد عضلانی بوده است. همچنین شایعترین نتایج آزمایشگاهی، کاهش لنفوسیت خون و افزایش شاخص CRP خون است. این شاخص، مربوط به پروتئین واکنشی سی است که برای بررسی وجود عفونت مورد آزمایش قرار میگیرد.»
بیشتر بخوانید درباره کرونا و تاثیر آن بر جنین چقدر می دانیم؟
بنا بر یافتههای این مطالعه، در زنان باردار بهطورکلی، به علت ضعف سیستم ایمنی بدن و تغییرات فیزیولوژیک سیستم تنفسی نظیر کاهش ارتفاع دیافراگم، افزایش مصرف اکسیژن و ادم مخاطی دستگاه تنفسی، تحمل آنان به هیپوکسی یا همان سطح اکسیژن پایین، کاهش مییابد. به همین دلیل، انتظار میرود در زنان باردار مبتلابه کرونا مشکلات تنفسی بیشتر باشد. اما عمده مطالعاتی که بالاخص توسط محققان چینی انجام شده است، نشان میدهد که علائم بالینی مبتلایان باردار با غیر باردار تفاوت خاصی در این مورد نداشته است.
بهمنش می گوید: «علاوه بر اینها، عوارض بارداری و زایمان در زنان باردار شامل افزایش زایمان زودرس و افزایش میزان سزارین بوده است. البته باید به این نکته اشاره کرد که تعداد مطالعات انجامشده در این خصوص، محدود و عمدتاً از کشور چین بودهاند و لذا، بازهم نیاز به مطالعات بیشتر و از کشورهای مختلف جهان برای اظهار نظر قطعی حس میشود.»