2783
درمان پزشکی دیابت و توصیه های رژیم غذایی

درمان پزشکی دیابت و توصیه های رژیم غذایی

1399/02/03 بازدید962

اگرچه دیابت یک بیماریسخت است ، اما ابتلا به دیابت نوع ۲ با تغییر در رژیم غذایی و فعالیت ، بهبود خواب ، مدیریت استرس و پرداختن به کاهش سایر عوامل خطرساز برایسلامت،  قابل مدیریت است.

این امر مستلزم آن است که بیماران در مورد انتخاب هایی که هر روز انجام می دهند  آگاه باشند. هدف از درمان پزشکی تنظیم پارامترهای مختلف مانند سط قند خون ، فشار خون ، کلسترول و وزن بدن است.

مدیریت یا درمان دیابت شامل تجویز داروهای خوراکی ، داروهای تزریقی و انسولین است. در صورت لزوم ، پزشک ممکن است یکی از موارد زیر را تجویز کند:

قطعا شناخته شده ترین دارو در میان دیابتی ها قرص متفورمین است، در سراسر جهان متفورمین به عنوان یکی از اولین قدم ها در درمان بیماری یا کنترل دیابت استفاده می شود. داروهای خوراکی مانند متفورمین که می تواند به کاهش سطح گلوکز یا افزایش عملکرد انسولین کمک کند

داروهای تزریقی که انسولین ندارند (آگونیست های GLP-1)

تجویز روزانه انسولین از طریق سرنگ ، پمپ و قلم انسولین

یک داروی کاهنده کلسترول مانند استاتین

دارو برای حفظ فشار خون طبیعی و کمک به محافظت از کلیه ها

راه های مدیریت دیابت به طور طبیعی

درمان قطعی برای دیابت وجود ندارد ، اما با توجه به اینکه قند خون شما تحت کنترل است ، می توانیدیک زندگی عادی و سالم را تجربه کنید.

روشهای طبیعی مختلفی می تواند در زندگی روزمره شما وجود داشته باشد که ممکن است به شما در کنترل قند خون در حد مطلوبتان کمک کند.

در اینجا برخی از راه های کنترل سطح قند خون شما به طور طبیعی آورده شده است.

توجه: این روش های درمانی مکمل درمان استاندارد بوده و باید با اعتدال انجام شوند. زیاده روی می تواند به افت قابل توجهی در قند خون شما منجر شود ، که به نوبه خود ممکن است عواقب جدی داشته باشد. نیازی به گفتن نیست که برای تشخیص صحیح و معالجه پزشکی ، باید با پزشک مشورت کنید.

۱. اتخاذ تغییراتی در سبک زندگی و الگوهای غذایی

تغییراتی در سبک زندگی می تواند تا حدودی به مدیریت دیابت کمک کند.

این تغییرات بر از بین بردن فعالیت هایی که به طور بالقوه برای سلامتی شما مضر هستند و جایگزین کردن آنها با فعالیت هایی با هدف ارتقاء سلامت متمرکز شده اند.

  • تغییر رژیم غذایی شما می تواند به ثبات قند خون کمک کند. به افرادی که به دیابت مبتلا هستند توصیه می شود که نسبت به آنچه می خورند توجه کنند، اندازه های مناسب را حفظ کنند و مصرف غذاهایی که دارای شاخص قند خون بالا هستند را محدود کنند.
  • شاخص گلیسمی، اندازه گیری سرعتی است که یک غذای خاص با آن سرعت باعث افزایش سطح قند خون می شود. اجتناب از غذاهای فرآوری شده و هدف قرار دادن غذاهای کامل با فیبر فراوان، برخی از راه های سالم سازی وعده های غذایی شماست.
  • شیوه زندگی روزانه و مداخلات رژیمی که برای فرد مبتلا به دیابت توصیه می شود شامل موارد زیر است:
  • مصرف الکل را به حداقل کاهش دهید.
  • اگر عادت به سیگار کشیدن دارید ، سریع آن را ترک کنید. افراد سیگاری۵۰٪ بیشتر از افراد غیر سیگاریدر معرض خطر ابتلا به دیابتو خطر بروز عوارض آن هستند.
  • داشتن ۷ الی ۸ساعت خواب با کیفیت را هدف قرار دهید.
  • مصرف کافئین خود را به حداکثر۴ فنجان در روز محدود کنید.
  • به طور مرتب قند، وزن ، فشار خون و کلسترول خون خود را کنترل کنید.
  • از طریق یک رژیم غذایی سالم و ورزش، وزن سالم خود را حفظ کنید و سبب درمان دیابت یا کنترل آن شوید. برای این کار  می توانید از پزشکتان کمک بخواهید تا برنامه ی مناسبی برای تغذیه ی شما ارایه بدهد .
  • از سرخ کردن غذاهای خود اجتناب کنید. و در عوض در روش های آشپزی خود ، کباب کردن ، پختن، آبپز کردن و بخارپزکردن را بگنجانید. با استفاده از گیاهان تازه و ادویه ها از مصرف سس های قندی خودداری کنید.
  • بخش بزرگی از رژیم غذایی خود را با غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین مانند سبزیجات غیر نشاسته ای از جمله لوبیا سبز ، کلم بروکلی ، کلم ، هویجو ... ترکیب کنید.
  • مصرف غذاهای نشاسته ای خود  با شاخص قند خون بالا مانند ماکارونی ، رشته فرنگی ، نان ، برنج ، جو دوسر فرآوری شده ، سیب زمینی سفید ، غذاهای شیرین و نوشیدنیرا محدود کنید.
  • مصرف غذاهای تهیه شده از حیوانات مانند طیور ، تخم مرغ ، گوشت قرمز و لبنیات را کاهش دهید. گوشت ، ماهی ، توفو و عدس را به عنوان منبع پروتئین انتخاب کنید و آنها را با مقدار زیادی سبزیجات رنگارنگ ترکیب کنید. در نظر داشته باشید حتی برای فقط یک روز در هفته رژیم غذایی وگان  داشته باشید  تا بتوانید فیبر فراوان و کربوهیدرات سالم را در رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • غذاهای سرشار از فیبر مانند غلات سبوس دار ، سبزیجات رنگارنگ و میوه هایی مانند زغال اخته ، توت فرنگی ، سیب میل کنید. با این حال ، توصیه می شود میوه ها را با اعتدال بخورید.
  • از خوردن چربی های فرآوری شده (چربی های ترانس ، چربی های غیرضروری و مارگارین) خودداری کنید و مصرف نمک خود را محدود کنید. روغن زیتون را انتخاب کنید و چربی های سالم مانند آووکادو ، آجیل ، کره گردو ، تخم کتان و روغن بذر کتان و دانه های چیا را درغذاهایتان ترکیب کنید.
  • از استویا به عنوان جایگزین قند استفاده کنید.
  • از استفاده از سس ها ، ماریناد ها و شیرهای غنی از چربی و پر از مواد نگهدارنده ، مواد افزودنی ، قند و نمک خودداری کنید.
  • ویتامین D با تولید انسولین در بدن ارتباط مثبت دارد. روزانه مقداری از وقتتان را در آفتاب بگذرانید تا از مزایای آن بهره مند شوید و یا طبق دستور  پزشک از مکمل های ویتامین D استفاده کنید.
  • زیاد آب بنوشید. از نوشیدن نوشابه و آب بسته بندی شده با قندهای اضافی خودداری کنید.
  • افرادی که نمی توانند ورزش بدنی انجام دهند ، می توانند ازیک فیزیوتراپ برای این مساله کمک بگیرند.

 

ارسال نظر شما

اولین نفری باشید که نظر میدهید
login captcha
2788

پربازدیدترین ها