آیا ویروس کرونا با مواد غذایی منتقل می شود؟ چگونه می توان از سلامت مواد غذایی مطمئن شد؟
دکتر جلال الدین میرزای رزاز رییس انجمن تغذیه ایران درباره پخت و پز مواد غذایی برای پیشگیری از انتقال کروناویروس گفت:« در شرایط فعلی توصیه میشود از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شده و روش پخت اصلی گوشتها به صورت آبپز یا بخارپز باشد. یکی از موضوعات مهم در روش طبخ، درجه حرارت قسمتهای مختلف ماده غذایی در طول پخته شدن است؛ چراکه در کباب و گریل کردن، انتقال درجه حرارت به عمق گوشت ممکن است به میزان لازم برای از بین بردن کروناویروس و سایر عوامل بیماریزا کافی نباشد. انواع گوشت و تخم مرغ باید به طور کامل پخته شود، دمای داخلی ایمن برای پخت گوشت 70 درجه سانتیگراد است. بنابراین غذاهای پختهای که در یخچال نگهداری میشوند برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند؛ به گونهای که همه جای آن حدود۷۰ درجه سانتیگراد حرارت ببیند.»
بیشتر ببینید پرسشها و پاسخهای مهم درباره ویروس کرونا
رزاز با بیان اینکه به طور خاص، کرونا ویروسها مستعد تخریب در دمای معمولی پخت و پز (70 درجه سانتیگراد) هستند، به ایسنا گفت: «بنابراین، باید از مصرف محصولات حیوانی خام یا نیمه پخته پرهیز شود. همچنین برای جلوگیری از آلودگی متقابل غذاهای پخته با گوشت خام، شیرخام یا امعا و احشا حیوانی خام باید با احتیاط و کاملا تفکیک شده و در یخچال قرار داده شود.»
این متخصص تغذیه در پایان با تاکید بر اینکه تا حد امکان از رستوران ها غذا تهیه نکنید، گفت: «اگر اصول بهداشتی توسط کارکنان مرتبط، در تهیه و توزیع غذا رعایت نشود، آلودگی منتقل میشود. با این حال در صورت سفارش غذا به صورت بیرون بر سفارش دهید و مجددا غذاها را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید.»