به عنوان والد یا مربی، باید برای آموزش مهارتهای خودیاری و مراقبت از خود، کاملا تمرین کنیم و اضطراب و هیجانات منفی خود را مدیریت کنیم. با استرس یا عصبانیت، کودک نه تنها چیزی یاد نمیگیرد؛ بلکه متوجه میشود در مواقع بحرانی نمیتواند روی کمک و قدرت شما حساب کند. گاهی این فهم، باعث میشود کودک از بحرانهایش با شما حرف نزند؛ یا مدام شما را دچار تنش کند و با کنترل کردن شما، در روند تربیتی و آموزشی سالم خانواده، اختلال پدید آورد.
با توجه به اینکه کشور ما نیز همچون بسیاری از مناطق دنیا، دچار شیوع بیمار کرونا شده است و مدارس و مهدکودکهای برخی از نقاط کشور در این هفته تعطیل خواهند بود؛ پرداختن به این موضوع و معرفی کتابهای مرتبط با آن، به روشنتر شدن ذهن همگی ما در برخورد درست با کودکان و نوجوانان کمک خواهد کرد.
کتاب به دنبال ردپای مامان
- نویسنده : فردریک اِستِر
- مترجم : مهناز عسگری
- انتشارات علمی و فرهنگی، 1395
- قیمت نسخه کاغذی : 8500 تومان
- مخاطب : کودکان 4 تا 7 ساله
یک از سختترین موقعیتها برای کودکان، دوری از مادر و تنها ماندن در خانه است. مخصوصا اگر دو کودک در خانه داشته باشیم و یکی را به دیگری بسپاریم. همواره از کودک بزرگتر انتظار میرود خواهر یا برادر بزرگترش را مدیریت کند و بدخلقیهای او را با بازی و سرگرمی، تحمل کند. قطعا هرکسی که در حود در کودکی چنین تجربهای را دارد، میداند این موقعیت برای هر دو کودک چقدر دشوار و پرچالش است. دو بچه جوجه تیغی که بعد از رفتن مادرشان به بازار در خانه تنها ماندهاند، از اینکه مادر دیر کرده و در زمانی که آنها فکر میکنند بازنگشته؛ نگران میشوند. بچه کوچکتر گریه و بیقراری میکند و تصمیم میگیرند به دنبال ردپای مادر بروند و او را بیابند. کتاب حاوی پیامهای همدلی و همراهی خواهرها و برادرها، توجه و دقت به نشانههای محیطی، کمک گرفتن از دیگران هنگام برخورد مشکل، و انتخاب واکنشهای فعال در برابر مشکلات و چالشها است.
کتاب احترام (مهارتهای زندگی، جلد اول)
- نویسندگان : تد اونیل، جنی اونیل
- تصویرگر : آر. دبلیو. الی
- مترجم : برزو سریزدی
- انتشارات صابرین، 1393
- قیمت نسخه کاغذی : 15000تومان
- قابل دانلود رایگان در کتابخانه طاقچه
- مخاطب : کودکان 3 تا 7 ساله
در بخش بعدی به انصاف، کاربرد خشم و توان محافظت از خود در موقعیتهای بروز خشم و پرخاشگری میپردازد و کودک را با موقعیتهای مهم و تکراری بروز این احساسات و عواطف آشنا میکند. کودک میآموزد در این موقعیتها نیز چگونه احترام خود و دیگران را حفظ کند و در واقع حتی موقع بروز خشم نیز از خود محافظت کند.
کتاب اوضاع خیلی خراب است (کتابی درباره امید)
- نویسنده : مارک منسن
- مترجم : سمانه پرهیزگاری
- انتشارات میلکان،1398
- قیمت نسخه کاغذی : 37000 تومان
- قیمت نسخه طاقچه با تخفیف : 5000 تومان
- مخاطب : بزرگسالان
زندگی مدرن با تلاش ما برای یافتن شادی و شاد ماندن به هر قیمتی تعریف میشود. گویی اصلا هدف از زندگی، شاد بودن و حذف کامل غم و سختی است. چیزی که قطعا غیرممکن است و با ذات ناپایدار، پیشبینیناپذیر و متغیر زندگی ناسازگار است. چیزی که در شبکههای مجازی و آرزوها و امیال افراد میبینیم؛ تمایل افراطی به شادی و خوب کردن همه چیز است. در حالی که مشکل اصلی در بیقراری و ناآرامی ما است. اینکه نیاز داریم همه عوامل را کنترل کنیم و از تجربه رنج فرار کنیم. نویسنده معتقد است ما معنایی برای رنجهای ناگزیر زندگی نداریم؛ میدانیم ذات زندگی همراه با رنج و درد است و مهمترین وظیفه ما این است که توان زندگی و لذت بردن از آن به رغم رنجها و سختیها را در خود پرورش دهیم. به نظر منسن، خوب زندگی کردن، به معنای فرار کردن از رنجها نیست، چون نه تنها امکانپذیر نیست؛ بلکه هدف از زندگی، رنج کشیدن برای معنای درست است.
کتاب به ما میآموزد که زندگی با امیدواری، ارزش اصیل و معنای واقعیتری به آن میدهد. چیزی که با جستجوی لذت الزاما به دست نمیآید.